Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları

Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları (KBB) Bölümü’nde, kulak, burun, boğaz ve ilgili baş boyun hastalıklarının medikal ve cerrahi tedavisi yapılmaktadır. Okan Üniversitesi Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Bölümü’nde KBB’nin alt branşları ile ilgili tüm hastalıklar ileri teknoloji imkanları kullanılarak multidisiplinler yaklaşımla teşhis ve tedavi edilmektedir. Okan Üniversitesi Hastanesi KBB muayene odalarında klasik muayene gereçlerinin yanı sıra endoskopik muayenelere de olanak veren endovizyon sistemi de bulunmaktadır. Hastanemizin KBB Bölümü'ne başvuran hastaların; acil, poliklinik ve yatarak tedavileri gerçekleştirilmektedir. Okan Üniversitesi Hastanesi ameliyathanelerin de hastaların konforu ve başarılı bir ameliyat sürecine katkı sağlayacak gerekli cerrahi setler mevcuttur. Ayrıca baş ve boyun bölgesinin büyük kanserlerinin ameliyatları da başarıyla gerçekleştirecek tıbbi donanım, hekim kadrosu ve yoğun bakım hizmetleri bulunmaktadır.
Kulak Burun Boğaz Bölümü’nde tedavisi gerçekleştirilen hastalıklar ve uygulamalar:
-Kulak enfeksiyonları
-Denge bozuklukları ve baş dönmesi
-Çınlama
-Burun allerjileri
-Koku alma bozuklukları
-Burun tıkanıklığı ve burnun dış görünümü ile ilgili problemler
-Nazal polipozis
-Gözyaşı bezi tıkanıklıkları
-Ses bozuklukları
-Yutma problemleri
-Gastroözefajiyal reflü
-Baş ve boyun bölgesi iyi ve kötü tümörleri
-Kulak hastalıkları
Pediatrik Otolarengoloji (Çocuk KBB) bölümünde tanı ve tedavisi yapılan hastalıklar:
-Orta kulak enfeksiyonları
-Bademcik ve geniz eti hastalıkları
-Hava yolu problemlerinin tedavileri
Dış kulak iltihabı, kulağın dış kulak yolunda meydana gelen iltihabi durumdur. Tıpta bu iltihaba otitis externa adı verilir. Yüzücülerde çok sık görülüyor olmasından dolayı, yüzücü kulağı olarak da bilinen bu hastalığın en önemli nedeni, kulak kanalını istila eden bakterilerdir.
Ağız içinde çıkan beyaz renkli içi su dolu küçük yaralara aft denir. Aft denilen rahatsızlık genel olarak insanların dilinde, dudağında, damağında, yanak içlerinde görülür. Bu rahatsızlığı olan kişi afttan dolayı canı acıdığı için rahat bir şekilde yemek yiyemez ve su içemez.
Ağız kuruluğu; tükürüğün yeterli miktarda ağızda bulunmaması veya bulunamaması durumuna denir. Bu iki şekilde olabilir. Birinci neden tükürük yeteri kadar üretilemez. İkinci neden ise tükürüğün ağıza gelmesini engelleyen bir faktör vardır.
Kulağa su kaçması hemen hemen herkesin hayatında en az bir kez karşılaştığı rahatsızlıklardan birisidir. Kulakta dolgunluk hissi, ağrı gibi semptomlar ile ortaya çıkan kulağa su kaçmasının birçok farklı nedeni olabilir.
“Farenjit ve boğaz reflüsü bu dönemde en sık karşılaşılan rahatsızlıklar”
Son zamanlarda boğazınızda; ağrı, kuruluk ve yutma güçlüğü yaşıyorsanız ve ateşiniz varsa, bu şikayetlerinizin nedeni akut farenjit olabilir.
Yaklaşık olarak beş yaşındaki her iki çocuktan birinde, geniz eti ve bunlara bağlı sorunlar görülür.
Beş duyu organımızdan biri olan işitme duyumuz, insanların iletişim kurması ve sosyalleşmesi için en önemli olanlarının başında gelmektedir.
Hava sıcaklıkları değişmeye başladı, grip kendini gösterdi. Gribal enfeksiyonların arttığı bu dönemde gribe yakalanmadan ne gibi önlemler almalıyız?
İşitme kayıplarının; birçok farklı nedeni ve nedene bağlı olarak değişen farklı tedavi uygulamaları vardır.
Horlama, apne ve uyku bozuklukları kişilerin; hayat kalitesini, özel hayatlarını, günlük performanslarını, iş ve okul başarılarını doğrudan etkileyen önemli bir sağlık sorunudur.
İşitme duyu hücreleri otik kapsül denilen ve denge bölümünü sarmakta olan sert kemiğin hastalığına otoskleroz denir.
Farenks, boğazın tıbbi adına denilmektedir. Boğaz 3 kısımdan oluşmaktadır.
İşitme kaybının etkileri kendisini kademeli olarak göstermektedir.
Bademcikler, vücudun bağışıklık sisteminin en önemli parçalarıdır.
Kulakta ya da kafanın içinde duyduğunuz sesleri kulak çınlaması olarak tanımlanır.
Kulakta ya da kafanın içinde duyduğunuz sesleri kulak çınlaması olarak tanımlanır.
Çevremizi algılamamızı sağlayan şey 5 duyu organlarımızdır. Koku duyusu da bunlardan biridir.
Cerrahi yöntemler esnasında birçok sıcak enerji tekniği kullanılmaktadır.
En bilinen ismi ile deviasyon; burun orta duvarının orta hattan kayması neticesinde yapmış olduğu burun tıkanıklığı durumudur.
Burun eti diğer adı ile konka isimli yapı; burun solunumu esnasında alınan havanın ısıtılarak nemlendirilmesini sağlar.
Yüzün en belirgin yerinde bulunan ve solunum yapmakta bize yardımcı olan burun..
Burun, havanın vücuda giriş yaptığı yeridir ve hava burada ısıtılır.
Ses bozuklukları birden çok farklı nedenden kaynaklanabilir.
Alerjiye dayalı burun nezlesi gibi hastalıklar gözlerin kaşıması burunda akıntı boğazlarda yanma olarak kendini gösterir.
Soğuk ve mevsimsel ani değişen havalar hastalıklara ön ayak oluyor.
Eğer koku alamıyorsanız hemen telaş yapmanıza gerek yok. “Koku alamıyorum” dediğiniz durumun ne zaman ortaya çıktığını hatırlamaya çalışmanız gerekmekte. Bu bir viral enfeksiyon sonrası bir kaç günlük bir durum ise geçici olabilir.
Kepçe Kulak AmeliyatıKepçe kulak sorunu sık görülen bir sorundur. Sorun kıkırdakların zayıf olma nedeniyle kıvrımların yeterli gelişmemesi ile ortaya çıkar. Genetik bir sorun olan kepçe kulak, ameliyat ile estetik bir görünüme kavuşabilir.