Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

RSV (Respiratuar Sinsityal Virus) Nedir?

RSV (Respiratuar Sinsityal Virus) Nedir?

RSV (Respiratuar Sinsityal Virus) Nedir?

Respiratuar sinsisyal virüsü grip ve nezle belirtilerine benzer şikayetler olarak görülmektedir. Tedavisinin geciktirilmemesi gerekiyor. Tedavisi geciktiğinde akciğerde olumsuz izler bırakabilmektedir. Bu virüs tüm yaş aralığında yaşamı tehdit edebiliyor. Çocuklar bu virüs ile en az bir kere hastalanmaktadır. Büyük çocuklarda ise üst solunum yolu enfeksiyonu olarak görülür. Bebek ve yenidoğan bebekler ve yaşlılarda ise alt solunum yolu enfeksiyonu olarak görülebilir.

Rsv Belirtileri Nelerdir?

Rsv virüsü grip nezle belirtileri ile benzerlik göstermektedir. Prematüre bebeklerde ise beslenememe, sık ve hızlı nefes alma gibi belirtiler gösterebilir. Bu virüs çevreden kolaylıkla bulaşabilir. Çevrede saatler boyu kalabilmekle beraber, el yüzeyinde yarım saatten fazla kalabilmektedir. Bu hastalık kış aylarında başlamakla birlikte nisan ayında bitebilmektedir.

Rsv Tedavi Seçenekleri Nelerdir?

Bu enfeksiyonlar bebeklerde ve yaşlılarda aynı zamanda farklı hastalıkları da olan hastalarda ağır bir şekilde ilerleyebilir. Tedavi boyunca destek tedaviler uygulanabilir. Sıvı kaybının takviye edilmesi, solunumun takip edilmesi ve eğer gerekirse solunum cihazına bağlanması gerekebilmektedir. Hatsalık sonrası akciğerde enfeksiyon oluşursa antibiyotik kullanımı önerilebilir.

Rsv Virüsünden Korunmak Mümkün Mü?

Rsv’den korunmak elbette mümkündür. Enfeksiyon kontrol önlemleri, kalabalıktan mümkün mertebe uzak durulması  ve aşılama uygulamalarına uyulması gerekmektedir. Hastalığın yayılması dokunularak geçilebilir. Aynı zamanda havadaki damlacıklar ile de geçebilir. Bu yüzden maske kullanımı arttırılabilir.

 

 

 

Benzer Yazılar

İşitme Kayıpları
İşitme Kayıpları

İşitme kaybı her yaşta hayatımızı etkileyen önemli bir sağlık problemi. Çocukluk çağında doğumsal veya hastalıklara bağlı işitme kayıpları meydana gelirken, çalışma hayatı ile gürültüye maruz kalma işitme sorunlarının gelişiminde etkili oluyor.

Devamı

Kulak Hastalıkları ve Enfeksiyonları
Kulak Hastalıkları ve Enfeksiyonları

Soğuk ve mevsimsel ani değişen havalar hastalıklara ön ayak oluyor.

Devamı

Dar Burun Sendromu Nedir?
Dar Burun Sendromu Nedir?

Küçük buruna sahip olan kişilerin hep ne kadar şanslı oldukları düşünülür.

Devamı

Lazer Konkaplasti Operasyonu
Lazer Konkaplasti Operasyonu

Cerrahi yöntemler esnasında birçok sıcak enerji tekniği kullanılmaktadır.

Devamı

Yüz Felci Nedir?
Yüz Felci Nedir?

Yüz mimik kaslarının beyinden gelen uyaran fasiyal sinir lifinin birçok nedenden dolayı hasar görmesi ile yüzde oluşan hareket kaybına yüz felci denilmektedir.

Devamı

Yaz Mevsiminde Kulak Enfeksiyonları Artıyor!
Yaz Mevsiminde Kulak Enfeksiyonları Artıyor!

İçinde bulunduğumuz yaz ayları, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar ile bir araya gelince, serinlemek için havuz ve denizler tercih ediliyor.

Devamı

Kulağa Su Kaçması Durumunda Ne Yapmalıyız?
Kulağa Su Kaçması Durumunda Ne Yapmalıyız?

Kulağa su kaçması hemen hemen herkesin hayatında en az bir kez karşılaştığı rahatsızlıklardan birisidir. Kulakta dolgunluk hissi, ağrı gibi semptomlar ile ortaya çıkan kulağa su kaçmasının birçok farklı nedeni olabilir.

Devamı

Ağız Kuruluğunun Tedavisi
Ağız Kuruluğunun Tedavisi

Ağız kuruluğu; tükürüğün yeterli miktarda ağızda bulunmaması veya bulunamaması durumuna denir. Bu iki şekilde olabilir. Birinci neden tükürük yeteri kadar üretilemez. İkinci neden ise tükürüğün ağıza gelmesini engelleyen bir faktör vardır.

Devamı

Afoni Nedir?
Afoni Nedir?

Tıbbi sözlükteki terimi afoni, sesin tamamen kaybı olarak karşılık bulurken; disfoni terimi, sesin kaybı veya sesin bozukluğu olarak tanımlanır.

Devamı