Kardiyovasküler Cerrahi

Kalp ve Damar Cerrahisi bölümümüzde, her yaştan hastanın kalp ve damar hastalıklarının cerrahi tedavisi gerçekleştirilmektedir.
Tedavisi gerçekleştirilen hastalıklar nelerdir?
- Koroner bypass ameliyatları
- Çalışan kalpte bypass ameliyatları
- Küçük yaradan bypass, kapak ve ASD kapama ameliyatları
- Kalp kapak tamiri ameliyatları (mitral, triküspid ve aort kapak tamiri)
- Kalp kapağı değiştirme (MVR, AVR, TVR) ameliyatları
- Doğumsal kalp hastalıkları ameliyatları (ASD, VSD, TOF)
- Torakal ve abdominal aort anevrizması ameliyatları
- Kapalı aort anevrizması ameliyatları (EVAR, TEVAR)
- Periferik damar ameliyatları
- Şah damarı (karotis) ameliyatları
- Venöz yetmezlik ve varis tedavisi (lazer, radyofrekans, skleroterapi)
- Hemodiyaliz amaçlı AV-fistül açılması, kalıcı ve geçici kateter takılması
- Kanser hastalarında kalıcı subklavyan port takılması
Bu ameliyatlar, bölümümüzün uzman hekim kadrosu ve ileri teknolojik altyapısı ile yapılmaktadır. Özellikle mitral kapak tamiri ve küçük yaradan kalp ameliyatları gibi özel eğitim gerektiren ameliyatlarda deneyimli kalp ve damar cerrahisi ekibimiz bu operasyonları başarıyla uygulamaktadır. Konusunda uzman ve deneyimli Anesteziyoloji hekimlerimiz, yoğun bakım ve servis hemşirelerimiz tarafından dünya standartlarında hizmet verilmektedir.
Damar genişlemesi, damar daralması (tıkanması) ve damar yırtılması olarak bilinen diseksiyon ile aort hastalıklarını 3 farklı kategoride sınıflandırabiliriz.
Halk arasında damar sertliği olarak bilinen “ateroskleroz”, tedavi edilmedikçe birçok ciddi sağlık sorununa neden oluyor!
Kadınların üçte ikisinde, erkeklerin ise üçte birinde görülebilen varis, toplardamarların genişlemesi ve şişmesine denilmektedir. Varis, tedavi edilmez ise sadece estetik olarak değil, sağlık açısında da ciddi problemlere yol açabilmektedir.
Kalp, göğüs boşluğu içinde her iki akciğer arasında büyük bir alanı kaplayan, en hayati organımızdır.
Kalp yetersizliği, kalbin kasılma gücünü yitirdiğinde veya esnekliğini kaybettiğinde, kalbin doku ve organlara gerekli kanı pompalayamaması sonucu ortaya çıkar.
Kalp ve damar sağlığını genç yaşlarda koruyacak şekilde beslenme düzeni oluşturmak ilerleyen yaşlar için en güzel ve en değerli yatırım olacaktır.
Fiziksel aktiviteler ve hareketlilik kalp sağlığı için oldukça önemlidir.
Günümüzde oldukça sık karşılaşılan kalp ve damar hastalıklarındaki en önemli risk faktörü genetik faktörlerdir.
Kalp çarpıntısının pek çok nedeni vardır. Çoğu kez sağlıklı insanlarda ortada hastalık olmadan fiziksel ya da psikolojik stres nedenleri ile kalp atış sayılarında artış gözlemlenebilmektedir.
Anne karnındaki bebeğin organları; gebeliğin ilk 8 haftasında gelişirken, doğumsal kalp hastalıkları da bu süreçte ortaya çıkar.
Gebelik sürecinde hızla büyüyen bebeğin ihtiyaçlarının karşılanması ve anne adayının doğum esnasındaki kan kaybına karşı direncinin artırılması amacıyla kalp ve dolaşım sisteminde bazı değişiklikler gözlemlenir
Erektil disfonksiyon, yaşam kalitesini etkileyen ciddi bir sağlık sorunudur.
Kalp yetmezliğinin 2 türü vardır. Daha doğrusu kalbin sağ ve sol tarafı vardır. İkisi ayrı ayrı görevlere sahiptir. Kalbin sağ tarafı vücuttan gelen kirli kanı akciğerlere gönderir.
Bu nedenle, genç yaşta yapılan kalp kontrolleri oldukça önem arz etmektedir.
Kalp romatizması, üst solunum yollarında görülen hastalıklardan sonra eklemlerde oluşan