Onkoloji
Medikal Onkoloji bölümümüzde kanser tanısı alan hastaların tedavileri yapılmaktadır. Tümörün ilaçla tedavi edilmesi anlamına gelen kemoretapi; cerrahi ve radyoterapi sonrasında kanser tedavisinin önemli bir adımını oluşturmaktadır.
Medikal Onkologlar tarafından yapılan kemoterapinin uygulanma sıklığı hastalığın ve hastanın durumuna göre değişiklik göstermektedir. Tedavi başında hazırlanan kemoterapi şeması özel durumlara göre değişiklik göstermektedir.
Medikal Onkoloji bölümümüzde tanı ve tedavisi gerçekleştirilen hastalıklar nelerdir?
- Baş ve boyun tümörleri
- Beyin tümörleri
- Endometriyum (rahim) kanseri
- Serviks (rahim ağzı) kanseri
- Meme kanseri
- Lenfomalar
- Tiroid kanseri
- Mide ve bağırsak kanserleri
- Pankreas kanseri
- Karaciğer kanserleri
- Safra kesesi ve yolu kanserleri
- Akciğer kanseri
- Osteosarkom ve yumuşak doku sarkomları
- Böbrek ve mesane kanserleri
- Malign melanom
- Over (yumurtalık) kanseri
- Prostat kanseri
- Testis kanseri
- Multiple myelom
Kanser Hayatınızı Söndürmeden Siz Sigarayı Söndürün!
Kanser, vücudun herhangi organ ya da dokusundaki hücrelerin kontrolsüz çoğalması ve büyümesi sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır.
Adenokanser kısaca vücudun mukus üreten glandüler hücrelerinde görülen kanserlere verilen bir isimdir. Vücutta salgılanan mukus bedenin sağlıklı şekilde çalışması için oldukça önemli rol oynar.
Kalitesiz Hurmalardaki Gizli Tehlike: Glikoz Şurubu
Nazofarenks, burnun arka kısmın da ve boğazın arka kısmının üstünde olan nazofarenkste ortaya çıkan kanser türlerindendir. Nazofarenks solunumun önemli parçalarındandır. Ses çıkarmada etken olan geniz boşluğu kulağın boşaltılmasını da sağlar. Hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalması, üst yutak kanseri olarak tanımlanabilir.
Geceleri cep telefonunuzu odanızın dışarısında tutun ya da kapatın
"Güneş‘’ ne bizim ne de çocuklarımızın düşmanı değildir.
Kolon ve rektum kanserinden korunmak için ne yapmak gerekir?
Polipler hücrelerin, normale oranla daha fazla arttığı kitlelerdir. Polipler, kalın bağırsakta en sık karşılan tümör çeşitleridir. Ancak vücudun diğer kısımlarında da görülebilmektedirler.
Lenf sistemi; lenf damarları, lenf bezleri, lenf sıvısı ve lenf hücrelerinden oluşan, doku ve organları kapsayan bir ağdır. Lenf sistemi; vücudun toksinlerden, atıklardan ve diğer zararlı materyallerden arınmasına yardımcı olur.
Meme kanserine yakalanan kadınların büyük bir çoğunluğu; ne yazık ki tedavide, kadın kimliğinin getirdiği önemli ögelerden olan memelerini veya bir bölümünü kaybedebilmekteydi. Ancak günümüzün ilerleyen tıbbı ve teknolojileri sayesinde “meme onarım cerrahisiyle” meme kaybı yaşanmadan da meme kanseri tedavi edilebiliyor!
Bu konuda farklı görüşler olmakla birlikte, bilimsel olarak stresin kansere yol açtığını kanıtlayan hiçbir çalışma yoktur.
Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kortizon, böbreküstü bezlerinde üretilen oldukça önemli bir hormondur. Vücuda birçok faydası olan ve ilaçlara da katılan kortizon, fazla kullanıldığında veya üretildiğinde ise pek çok ciddi hastalığa sebep olabilir.
Kolon (kalın bağırsak) ve rektumdan (makat) köken alan kanserlere, kolorektal kanser denilmektedir. Kolorektal kanserler ülkemizde en sık görülen 3. kanser türüdür.
Görüldüğü üzere en büyük risk, kalp damar hastalığı olan kişilerdedir. Ancak kanser hastaları da, dikkat etmesi gerekli bir gruptur.
Kanser tedavisi olan hastalarda cinsel yaşam biter mi?
Çağımızın hastalığı kanser! Dünya genelinde görülme sıklığı olarak tüm hastalıklardan daha çok karşımıza çıkan kanser hastalığı, birçok çeşidiyle insan hayatını zorlaştırmaktadır.
Sigara içiyorsanız, aşırı kiloluysanız veya ailenizde bir diyabet ya da pankreas kanseri öyküsü varsa bu hastalığa yakalanmanız mümkün!
Ailecek yapılan piknik ve gezilerin vazgeçilmezi olan mangalın insan sağlığına pek bilinmeyen bir zararı var!
Kanser hakkında duyduğumuz pek çok şey var. Peki ya bunlardan hangileri gerçekten doğru?
Oldukça sık görülen mide kanseri; ülser ve gastrit gibi iyi huylu mide rahatsızlıkları ile benzer şikayetler
Farenks, boğazın tıbbi adına denilmektedir. Boğaz 3 kısımdan oluşmaktadır.
Kemik tümörlerinin görülme sıklığı yaklaşık olarak %5’tir ve yaş ayırt etmeksizin herkeste görülebilir.
Okan Üniversitesi Hastanesi Meme Sağlığı Merkezi, meme kanserinin tedavisinde hastalarına dünya standartlarında
Toplumda sık sık “bir ağrı kesici alayım da başımın ağrısı geçsin”,
Mesane, idrar kesesi diye adlandırılan iki böbrekten idrar yolları vasıtası ile gelen idrarı depolayan küre şekline benzeyen bir organdır.
Kanser ve tedavi süreci, cinsel birliktelikte gerekli olan; arzuyu, uyarılma duygusunu ve orgazm hazzını etkileyebilmektedir.
Tam olarak sebebi belirlenmemiş olan bu hastalığın her yaşta görülmesi mümkün olduğu gibi, çoğunlukla 60 yaş üstünde görüldüğünden ileri yaş hastalığı olarak düşünülebilir.