Embriyoloji
Embriyoloji laboratuvarı, tüp bebek tedavisi gören hastalarımızdan yumurtaların toplandığı andan transfere kadar olan süreç içinde yumurta ve spermlerin embriyoya dönüştürülüp geliştirildiği özel tasarlanmış yüksek teknolojili steril ortamlardır.
Embriyolog ise bu embriyoların oluşumu ve gelişiminden sorumlu Laboratuvar çalışanıdır. Aslında hastaların ilerde sahip olacakları bebeklerin erken dönem bakıcıları onlardır. Her ne kadar teknolojik aletler kullanılıyor olsa da eğitimli ve güvenilir bir embriyoloji ekibi bu işin başarısı için büyük önem taşımaktadır.
Laboratuvar şartlarında embriyolar nasıl ortamlarda geliştiriliyorlar?
Laboratuvar şartlarında gelişen embriyoların, annenin vücut içi özelliklerine yakın parametrelerle düzenlenmiş ortamlarda geliştirilmesi gereklidir. Bu durumda hazırlanan tüm kültür sıvıları ve inkibasyon şartları vücut içi ortamının çok iyi taklit eden etkili kombinasyonlara sahip olmalıdır. Embriyolar bu sıvılar içinde çok kısa süreli maniplasyonlar dışında gaz ve ısı parametreleri anne vücudu şartlarında ayarlanmış özel inkübasyon kabinlerinde geliştirilirler. Bu inkübatörlerde her bir hastanın üzerinde ismi yazılı kendine ayrılmış bir gözü bulunur.
Kadınlarda En Sık Görülen 5 Hastalık ve Çözümleri (8 Mart Dünya Kadınlar Günü)
Çoğul gebelik, birden fazla yumurta hücresinin aynı anda döllenip gelişmeye başlamasıyla oluşur.
Bebek sahibi olmak isteyen çiftler, tekrar eden düşükler nedeniyle olumlu sonuçlar alamayabiliyorlar.
Tüp bebek tedavisinde, deneme konusunda sınır bir sayı bulunmuyor.
Bebek sahibi olmak isteyen anne ve baba adayları gelişen teknoloji ile bu hayallerini gerçekleştirebiliyorlar
Erkeklerden alınan spermlerin ve kadın üreme hücreleri olan yumurtaların vücut dışında laboratuvar ortamında bir araya getirilerek döllemenin sağlanmasında rol oynayan tedavi yöntemidir.
Çocuk sahibi olmak isteyen aileler, tüp bebek konusunda toplumda doğru bilinen yanlışlar ve bilinçsiz uygulamalar nedeniyle endişe ya da hayal kırıklığı yaşayabiliyor.