Beslenme ve Diyet

Beslenme; büyüme, yaşamın sürdürülmesi ve sağlığın korunması için gerekli bir süreçtir. Dengesiz ve yetersiz beslenme; bazı hastalıkların doğrudan, bazı hastalıkların ise dolaylı olarak ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Beslenme ve Diyet bölümümüzde, beslenme ve diyet üzerine kapsamlı hastalıklarda kişiye özgü diyet programları ve beslenme eğitimleri konularında hizmet verilmektedir.
Bölümümüzde; kanser tedavisi alan hastalara, diyabet hastalarına, gebe ve emzirme döneminde olan anne adaylarına ve annelere özel olarak danışmanlık hizmeti verilmektedir. Çocuk ve adolesan çağı gibi özel durumu bulunan kişilere de beslenme programları düzenlenerek, takipleri yapılmaktadır.
Aralıklı oruç diyeti; 24 saat içinde kahvaltı ve akşam yemeği öğünlerini içerek beslenme programıdır. 16 saat yemek yemeden, ardından yeniden 8 saat yemek yemeden geçirme düzenini kapsar.
Üniversite Sınavına Girecek Öğrencilere Beslenme Tavsiyeleri!
Son zamanlarda göbek bölgesinde meydana gelen yağlanma, önemli bir sorun olmaya başlamıştır. Lokal; yani bölgesel olarak tabir ettiğimiz bu yağlanma şikayeti, zayıf kadınların bile problemidir. Bu duruma neden olan faktörler arasında yüksek içerikli şekerli yiyecekler, hareketsizlik ve insülin dengesizliği yer almaktadır.
Kalitesiz Hurmalardaki Gizli Tehlike: Glikoz Şurubu
Çocukları Vegan Beslemek Sağlık Açısından Doğru Mu?
Ramazan Ayında Nasıl Beslenmeliyiz? Kimler Oruç Tutmamalı?
Dünyada önlenebilir ölümler sırasında ikinci sırada bulunan obezite yaşamı tüm yönleriyle etkisi altına alan bir hastalıktır
Doğa Harikası 5 Besin İle Kışı Sağlıklı Geçirin!
Yılbaşı Gecesi ve Sabahına Beslenme Önerileri! Yeni Yıl Sabahı Tartıda Yüksek Rakamlar Görmek Sizi Endişelendirmesin!
Çocukların beslenme alışkanlıklarının gelişmesinde aile, okul ve yaşadıkları ortam en önemli etkenlerdir. Okul çağı çocuklarının beslenmesi, bedensel ve zihinsel gelişimleri için oldukça önemli bir yere sahiptir.
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, diyet yapanların farkında olmadan en sık yaptığı hataları açıkladı.
Ramazan Bayramı ve Sonrası için Beslenme Önerileri
Akut veya kronik hastalıklara sahip olan insanlar için oruç ibadeti sakıncalı olabilecekken kronik rahatsızlığı bulunan bazı bireyler yine de oruç tutmayı isteyebilirler. Bu durumda sağlık takiplerini yapan hekimlerin ve diyetisyenlerin önerilerine uyarak hareket etmeleri gerekmektedir.
Vücudunuzu doğru şekilde besleyerek, vücudunuzun ihtiyaçlarını daha iyi şekilde karşılayabilir ve yaptığınız egzersizden daha etkili şekilde yararlanabilirsiniz.
Bayramda yemeği fazla kaçıranlar için dengeleme detoksu!
Birçok meyve ve sebze ile hazırlanabilmesi sayesinde smoothie, farklı damak tatlarındaki herkesin sevgilisi haline geldi.
Vücutta ödem neden oluşur? Ödem atıcı yiyecekler ve tarifler nelerdir?
Ketojenik diyet vücudun enerji sağlamak için yağları kullandığı düşük karbonhidratlı beslenme şeklidir. Vücut enerji üretmek için glikoza ihtiyaç duyar.