Beslenme ve Diyet
Sağlıklı Beslenme Neden Önemlidir?
Beslenme; büyüme, yaşamın sağlıkla devam etmesi ve sağlığın korunması için gerekli bir ihtiyaçtır. Dengesiz ve yetersiz beslenildiği zaman vücutta bazı hastalıklar ile doğrudan, bazı hastalıklar ile de dolaylı olarak karşılaşılabilir.
Sağlıklı bir yaşam sürmenin anahtarlarından en önemlisi doğru beslenmekten geçmektedir. Vücudun ihtiyacı olan bazı besinleri tüketmemek bazı hastalıklara neden olurken, bazı besinleri fazla ve dengesiz tüketmek de kilo ve organ yağlanmalarına sebebiyet verebilir. Düzenli ve dengeli beslenme, birçok hastalığın önüne geçmekte ve daha sağlıklı bir yaşam sürmeyi sağlamaktadır.
Diyet Nedir?
Günlük hayatta tüketilen besinlerin az veya çok tüketilerek sağlığın riske atılmaması için uzmanlar tarafından kişiye özgü olarak belirlenen beslenme yöntemidir. Diyet yapmak bilinenin aksine aç kalmak değil alanında uzman diyetisyenler tarafından kişinin vücuduna uygun olan yiyeceklerin seçilmesi ve bunun sonucunda daha sağlıklı bir bedene sahip olunma sürecidir.
Beslenme ve Diyet Birimi Hangi Hastalara Bakar?
- Sağlıklı Kilo Verme
- Sağlıklı Kilo Alma
- Hamilelik ve Emzirme Dönemi Beslenme Sorunları
- Çocukluk Dönemi Beslenme Sorunları
- Diyabet Hastalarının Beslenme Sorunları
- Yatan Hastaların Beslenme Problemleri
- Kişiye Özel Beslenme Uygulamaları
- Sporcu Beslenmesi
- Alerji-Besin İntoleransı ve Beslenme
- Yemek Davranış Bozukluklarında Beslenme
Bölümümüzde; kanser tedavisi alan hastalara, diyabet hastalarına, gebe ve emzirme döneminde olan anne adaylarına ve annelere özel olarak danışmanlık hizmeti verilmektedir. Çocuk ve adolesan çağı gibi özel durumu bulunan kişilere de beslenme programları düzenlenerek, takipleri yapılmaktadır.
Çocuklar İçin Sağlıklı Beslenme Çantası Hazırlamanın Altın Kuralları
Çörekotu İle Sindirim Sisteminizi Baştan Aşağı Yenileyin
İyot Eksikliği Nedir?, İyot eksikliği belirtileri, İyot eksikliği nedenleri, İyot eksikliğinde görülen hastalıklar, İyot eksikliği nasıl teşhis edilir?, İyot eksikliği ve guatr, İyot eksikliği ve hipotiroidizm, İyot eksikliği tedavisi, İyot eksikliğini önlemenin yolları
Yaza Formda Girmek İçin Bu Önerilere Dikkat Edin!
Yılbaşı menüsünün olmazsa olmazı hindi! Hindinin faydaları!
Kışın Enfeksiyonlara Doğal Kalkan: Vitamin ve Mineral Deposu Besinler!
Beslenme Alışkanlıklarınız Meme Kanseri Riskinizi Azaltabilir!
Okul dönemi başladı! Peki, okul çağındaki çocukların beslenme alışkanlıkları nasıl olmalı? Okulların açılmasıyla birlikte farklı bir düzene dönüşebilen beslenme dönemi ile ilgili İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. İrem Aksoy, anlattı.
Amino asitler vücudumuzda protein yapımı, hormon üretimi gibi yaşamsal süreçler için gereklidir.
Ginseng bitkisi; geleneksel Çin tıbbında yüzyıllar boyunca şifa kaynağı olarak kullanılmıştır.
Ödemin vücuttan atılmasından önce bu duruma neden olan faktörler tespit edilmelidir. Mesela ödem, hastalıklardan dolayı gelişiyorsa öncelikli olarak bu hastalık tedavi edilmelidir. Daha sonrasında gelişen ödem kaybolacaktır.
Aralıklı oruç diyeti; 24 saat içinde kahvaltı ve akşam yemeği öğünlerini içerek beslenme programıdır. 16 saat yemek yemeden, ardından yeniden 8 saat yemek yemeden geçirme düzenini kapsar.
Üniversite Sınavına Girecek Öğrencilere Beslenme Tavsiyeleri!
Son zamanlarda göbek bölgesinde meydana gelen yağlanma, önemli bir sorun olmaya başlamıştır. Lokal; yani bölgesel olarak tabir ettiğimiz bu yağlanma şikayeti, zayıf kadınların bile problemidir. Bu duruma neden olan faktörler arasında yüksek içerikli şekerli yiyecekler, hareketsizlik ve insülin dengesizliği yer almaktadır.
Kalitesiz Hurmalardaki Gizli Tehlike: Glikoz Şurubu
Çocukları Vegan Beslemek Sağlık Açısından Doğru Mu?
Ramazan Ayında Nasıl Beslenmeliyiz? Kimler Oruç Tutmamalı?
2017 Yılına Sağlıklı Girmek İçin Nasıl Beslenmeliyiz? - Dyt. Derya Fidan