Alerji ve İmmünoloji Hastalıkları

Vücudun farklı yabancı maddelere karşı aşırı reaksiyonu neticesinde meydana gelen rahatsızlıklara alerjik hastalıklar denir. İmmünolojik hastalıklar ise vücudun bağışıklık sistemini hedef alan rahatsızlıklardır. Bu iki hastalık grubu ile ilgilenen Alerji ve İmmünoloji doktorları da çocuk ve yetişkin olmak üzere ikiye ayrılır ve kişiye özgü tetkikler sonucunda tedavi planları oluşturulur.
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Yetişkin Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları bölümü, bağışıklık yetmezliği başta olmak üzere, alerjik ve romatizmal tüm hastalıklarla ilgili poliklinik ve klinik hizmeti vermekte olup, aynı zamanda; Onkoloji, Nefroloji, Genel Cerrahi bölümleri ve laboratuvarları ile konsültasyon hizmeti de sağlanmaktadır.
Bağışıklık yetmezliği olduğu tespit edilen yetişkin hastalar, ileri ve güncel teknoloji ürünü cihazlarımız ve sistemlerimizin kullanılmasıyla değerlendirilmekte ve kendilerine uygun en faydalı tedavi yöntemleri belirlenmektedir. Bölümümüz; deneyimli ve uzman akademik kadrosunun yanı sıra, güler yüzlü hemşirelerimiz ve yardımcı sağlık personellerimiz ile hizmet vermektedir.
Tanı ve tedavisi gerçekleştirilen hastalıklar nelerdir?
- Astım
- Alerjik rinit
- Besin alerjileri
- İlaç alerjileri
- Arı alerjisi
- Kronik ürtiker, anjioödem ve alerjik egzema
- Mesleki alerjiler
ve benzeri gibi tüm alerjik hastalıklara tanı koyan akademik uzman kadromuz, tedavi yöntemlerini kişiye özgü olarak belirler ve düzenli aralıklara takip eder.
Bölüm Doktorlarımız
Besin alerjisini yönetmek zaten bir stres konusuyken, COVID 19 hastalığı bunu daha da artırmaktadır.
Kadın veya erkek fark etmez, saçlarımızda beyazlar gördüğümüzde veya saçımızın rengini beğenmediğinde hemen rengini değiştirebiliyoruz. Ancak saç boyatmak bazen alerjilerle sonuçlanabiliyor.
Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kortizon, böbreküstü bezlerinde üretilen oldukça önemli bir hormondur. Vücuda birçok faydası olan ve ilaçlara da katılan kortizon, fazla kullanıldığında veya üretildiğinde ise pek çok ciddi hastalığa sebep olabilir.
Astımlı ve alerjik çocukların, bu temizlikten etkilenmemesi için nelere dikkat edilmesi gerekiyor?
Egzama gibi cilt rahatsızlığı olan kişilerde; eller sık sık yıkandıkça, kuruma ve çatlamalar meydana gelebilmektedir.
Koronavirüsün alerji hastalıklarının üzerindeki etkisi nasıldır?
u nedenle koronavirüsler, astım ataklarına neden olabilir.