Kasık Fıtık Total Ekstraperitoneal Ameliyatı Nedir?
Kasık fıtığında uygulanan ameliyatlarda kapalı olarak uygulanan laparoskopik işlemler oldukça tercih edilmektedir. TEP yani Total Ekstraperitoneal tekniği kasık fıtığı ameliyatlarında kullanılır. Kasık fıtığında uygulanan bu yöntemlerde karın duvarının içine girmeden fıtığın sebep olduğu kese onarılır.
Kasık fıtık Total Ekstraperitoneal ameliyatlarının avantajları nelerdir?
Kasık fıtığında uygulanan bu işlemin kapalı olması ile birlikte birçok avantajı mevcut. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:
Tekrarlayan fıtıklarda güzel sonuçlar verir.
Birden fazla var olan fıtıklarda rahat uygulanır.
Obezitesi olan hastalarda avantajlı olmaktadır.
Kapalı yöntem ile yapıldığı için daha az yara izi kalır.
Sosyal yaşama daha hızlı dönülür.
Kasık fıtık Total Ekstraperitoneal ameliyatı nasıl yapılır?
Kasık fıtığıTotal Ekstraperitoneal ameliyatı genel anestezi uygulanarak uygulanır.
İşlem laparoskopik yöntemle gerçekleştirilir. Yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Eğer fıtık çift taraflı ise işlem süresi uzayabilmektedir.
İşlem sırasında göbek bölgesine 3 küçük kesi yapılır.
Aletler açılan kesilerden sokulur.
İşlem yapıldıktan sonra açılan kesiler dikiş ile kapatılır.
Kasık fıtık Total Ekstraperitoneal ameliyatından sonra tekrar fıtık oluşur mu?
Kasık fıtıkları için yapılan ameliyatlardan sonra tekrarlama riski bulunmaktadır. Fakat laparoskopik olarak yapılan işlemlerde tekrarlama riski oldukça düşüktür. Tekrarlama riskini arttıran maddeleri şu şekilde sıralayabiliriz:
Yüksek tansiyon riski
Ameliyat sonrası enfeksiyon oluşumu
Fıtığın boyutu
Operasyon süresince kullanılan malzemeler
Kasık fıtık Total Ekstraperitoneal ameliyatı kaç saat sürer?
Kasık fıtığı için uygulanan ameliyatlar genel anestezi altında uygulanmaktadır. Tek olan fıtıklar genellikle 30 dakika sürmektedir. Fakat çift taraflı fıtık durumlarında süre uzayabilmektedir.
Kasık fıtığı ameliyatı olunmazsa tehlikeli olabilir mi?
Kasık fıtığı ameliyatı olunmadığı durumlarda şikayet derecesi artabilir. Eğer tedavi edilmezse ciddi sorunlara yol açabilir. Tedavi edilmediği durumlarda bağırsak düğümlenmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle tedavinizi ve kontrollerinizi aksatmadan uzman bir hekime muayene olmayı ihmal etmeyin.
Benzer Yazılar
Böbrek yetmezliği olan kişiler tedavi edilmedikleri takdirde yaşamlarını yitirmektedir.
Meme kanserine yakalanan kadınların büyük bir çoğunluğu; ne yazık ki tedavide, kadın kimliğinin getirdiği önemli ögelerden olan memelerini veya bir bölümünü kaybedebilmekteydi. Ancak günümüzün ilerleyen tıbbı ve teknolojileri sayesinde “meme onarım cerrahisiyle” meme kaybı yaşanmadan da meme kanseri tedavi edilebiliyor!
Pankreas, karaciğer ve safra kesesinde meydana gelen iyi ve kötü huylu hastalıkların
Retroperitonoskopi tekniği ile böbrek vericileri ameliyatlarını daha
Kıl kökü iltihabı; foliküler ünite olarak adlandırdığımız kıl ve yağ bezlerinden oluşan ünitenin; bakteri, mantar, parazit ya da virüs gibi birtakım etkenler ile enfekte olması anlamına gelir.
Adenokanser kısaca vücudun mukus üreten glandüler hücrelerinde görülen kanserlere verilen bir isimdir. Vücutta salgılanan mukus bedenin sağlıklı şekilde çalışması için oldukça önemli rol oynar.
Meme kanseri kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer almaktadır.
Sünnet; pipinin uç kısmını saran, prepisyum ismi verilen sünnet derisinin belli bir şekil ve uzunlukta cerrahi yol ile kesilerek ilgili bölgeden alınması ve pipinin uç kısmının açılması işlemidir.