Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Endoskopik Reflü Tedavisi

Endoskopik Reflü Tedavisi

Reflü hastalığı nedir?

Reflü, toplumun yaklaşık %25’ini etkileyen bir hastalıktır. En yaygın belirtileri; boğaz ile göğüs bölgelerinde yanma ve ağza acı su gelmesidir. Yemek  borusu ve mide arasına sıkılaşmış kaslardan meydana gelen sfinkter isimli yapının gevşemesine bağlı mide asidinin yemek borusuna kaçması, hastalığın temelini oluşturur. Aside etki eden ilaçlar kullanılarak rahatlama sağlanabilir. Ancak, ilaç kesildikten sonra şikayetler devam edebilir.

 Reflü hastalığının tedavisi nasıl yapılır?

Kalıcı tedavi için; gevşek sfinkter yapısı daraltılır ve fonksiyonel anlamda daha güçlü hale getirilir. Endoskopik olarak uygulanan bu yöntemde; sfinkter dikilir ve ciltte kesi izi kalmaz. Özel bir endoskop yardımıyla ağızdan girilir, yemek borusunun altındaki gevşek bölgeye sağlam mide dokusu, bir dikiş metaryeli ile dikilmektedir. Böylelikle, asit kaçağı önlenmiş olur.

Endoskopik fundoplikasyon kimler için uygundur?

18 yaşından büyük ve sfinkter gevşekliği 3 cm’nin altında olan hastalar için uygun bir tedavidir. Sürekli ilaç kullanmak zorunda olan hastalar için de tercih edilebilir.

Endoskopik fundoplikasyon işlem nasıl yapılır?

Genel anestezi altında yapılan endoskopik fundoplikasyon, ortalama 1,5 saat sürer. İşlemden sonra bol sıvı ile beslenmek ve tamamen iyileşene dek yumuşak gıdalarla beslenmek önemlidir. Birkaç gün sonrasında gündelik hayata devam edilebilir. Anestezi altında gerçekleştirildiğinden dolayı ağrısız bir işlemdir.

Endoskopik fundoplikasyon ne kadar başarılıdır?

Bu operasyon ile ilaç kullanan hastaların hemen hemen hepsi, ilk yılda ilaç kullanımını sonlandırmıştır. Cerrahi işlemin gerekliliğini yaklaşık %75 ortadan kaldıran bu işlem, yalnızca Gastroenteroloji uzmanları tarafından yapılmaktadır.

Benzer Yazılar

Gastrit Neden Oluşur?
Gastrit Neden Oluşur?

Beslenme alışkanlığı, gastritin ortaya çıkmasında önemli rol oynayan bir faktördür. Düzensiz ve kötü beslenme, sigara ve alkol tüketimi, mideyi tahriş ederek gastrite sebep olabilecek başlıca sebeplerdendir.

Devamı

Divertikülit Hastalığı Nedir?
Divertikülit Hastalığı Nedir?

Divertikülit; kolondan dışarı çıkan balon şeklinde olan keseciklere verilen isimdir. Genelde kalın barsak kasının zayıf alanlarında gelişir.

Devamı

Bebeklerde Bağırsak Felci Nedir?
Bebeklerde Bağırsak Felci Nedir?

Bebeklerde Bağırsak Felci Nedir?

Devamı

Bu Öneriler İle Bayramı Daha Sağlıklı Geçirin!
Bu Öneriler İle Bayramı Daha Sağlıklı Geçirin!

Kurban kesimini takiben, eti en azından 1 gün buzdolabında dinlendirdikten sonra tüketin.

Devamı

Mucizevi Güç: Su!
Mucizevi Güç: Su!

Suyun yaşamımızdaki katkısı büyük. Öyle ki; su olmadan organlarımızın çalışabilmesi ve yaşamımızı devam ettirmemiz mümkün değil! Su, bizim vazgeçilmez yaşam gücümüz. Vücudumuzun yaklaşık yüzde 60’ını oluşturuyor ve her şeyin problemsiz bir şekilde çalışmasını sağlıyor.

Devamı

Karın Ağrısının Nedenleri Nelerdir?
Karın Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

Kişiler arasında oldukça sık karşılaşılan rahatsızlıklardan birisi olan karın ağrısı; bademcik iltihabından, apandiste kadar pek çok önemli hastalığın belirtisi olabilir. Bu bölgede hissedilen ağrıların tümüne karın ağrısı diyor olsak da asıl ağrının kaynağı; bazen karnın içindeki, bazen de karnın dışındaki organlar olabilir.

Devamı

Yutkunma Zorluğu Çekiyorsanız Dikkat
Yutkunma Zorluğu Çekiyorsanız Dikkat

Gizlice gelişim gösteren hastalıklardan olan yemek borusu kanseri büyütülmeyen küçük görülen yutkunma zorluğu ile ön sinyallerini verebilir.

Devamı

Karın Zarı Kanseri Kimlerde Görülür?
Karın Zarı Kanseri Kimlerde Görülür?

Karın içi organları kaplamış ince tabaklı karın zarının; kötü huylu tümör hücreleri tarafından tutulmuş olmasına karın zarı kanseri adı verilir.

Devamı

Ülseratif Kolit Tedavisi
Ülseratif Kolit Tedavisi

Ülseratif kolit; sadece kalın bağırsağı tutan bir hastalıktır. Bağırsağın iç yüzeyinden başlıyor ve de rektum denilen alt kısımdan giden bir hastalık olarak bilinir. Bu rahatsızlık akut alevlenme periyotları ve ishal belirtileri arasında görülür. Kronik bir hastalıktır.

Devamı

Bölüm Doktorlarımız