Saç Ekiminde En Çok Sorulan Sorular
1. Saç ekimi yaptırdıktan sonra saç ekim yaptırdığım belli olacak mı?
Doğal bir saç çizgisi, verici ve alıcı bölgelerde doğru bir dağılım, doğru yöntem ve tecrübeli ekip ile yapılan bir saç ekiminin dışardan anlaşılması pek mümkün olmayacaktır.
2. Ne zaman kozmetik saç ürünlerini, saç için alınan ilaçları kullanmaya başlayabilirim?
Ekilen saç kökleri yaklaşık 1 aya kadar dışarıdaki etkenlerden etkilenebileceğinden operasyondan 1 ay sonra kullanmaya başlanabilir.
3. Yeni ekilen saçlarım ne zaman tamamen yerleşmiş olur?
Yeni ekilen saç kökleri, ilk yıkamadan itibaren 15 gün içerisinde yeni yerlerine sağlam bir şekilde yerleşmiş olurlar.
4. Saç ekimi operasyonundan sonra kalıcı iz kalır mı? Erken dönem izlerin ortadan kalkması için ne kadar zamana ihtiyaç vardır ?
Manuel fue yöntemi ile yapılan saç ekiminden sonra kalıcı iz kalmaz. Saç ekimi operasyonundan sonra en fazla 11 gün içinde kabuklar dökülür ve saçınız kısa kestirmişsiniz gibi bir görünüme kavuşur.
5. Saç ekim operasyonundan ne kadar süre sonra yeni saçlarım çıkmaya başlar ?
Yeni saçlar yaklaşık olarak üçüncü aydan sonra bebek saçı gibi yumuşak bir formda çıkmaya başlar ve 15. Ay’a kadar kalınlaşarak büyümeye ve doğal formuna kavuşmaya devam eder.
6. Sakaldan saç ekim yapıyor musunuz ?
Sakal kalın ve saç gibi normal uzamaz bu sebepten sakaldan alınıp saç bölgesine transfer yapmayı tercih etmiyoruz. Doğal görünümü olumsuz etkileyeceği , yapay bir görüntü oluşturacağı kanısındayız.
7. Kellik sorununu çözümü tek seferlik bir ekim ile sonuçlandırılabilir mi ?
Saç ekimini tek seansta düzeltmek pek mümkün değil. Saç dökülmesi hayatınız boyu devam ettiği için ilk seansta mutlu olduğunuz takdirde bile ilerleyen yıllar içerisinde dökülen bölgeleriniz için tekrar ekim yaptırmak isteyebilirsiniz.
8. Hangi mevsimde saç ektirmeliyim?
Saç ekimi için tüm mevsimler uygundur. Operasyon kalitesi açısından herhangi bir mevsimde yaptırmak daha faydalıdır gibi bir kriter yoktur.
9. Saçlar tıraş edilmeden saç ekim işlemi yapılabilir mi?
Bu işlem kısmen mümkündür. Ekilecek bölgenin çok geniş olmaması ve bütün alana yayılmayacak olması gerekmektedir. Donör bölgesi olarak adlandırdığımız saç köklerini aldığımız bölgeyi tıraş edip ekim olanını tıraş etmeden yapılabilir.
Benzer Yazılar
Türkiye’de saç ekimi operasyonları, gelişmiş sistemler kullanılarak yapılmakta ve giderek yaygınlaşmaktadır.
Saç nakli işlemlerinde ilk defa Kanada’da uygulanmaya başlanan ve daha sonrasında Türkiye’de de uygulamasına geçilen Lateral Slit yöntemi, açılan kanallara yönlendirme yapılması şeklinde tanımlanabilir.
Saç ekimi işlemi, genellikle 4-6 saat aralığında süren cerrahi bir yaklaşım gerektiren lokal anestezi ile yapılan bir işlemdir.
Çıkartılan greftlerin ekim zamanına kadar sağlıklı ve sağlam bir şekilde muhafaza edilmesi saç ekim başarısını doğrudan etkileyen bir faktördür.
Saç ekimi yaptırmak isteyen kişiler, ön muayeneye alınır ve ekim yapılacak olan alanın hacmi belirlenir. Daha sonra, donör kapasitesi incelenir ve saç ekimi yapılacak olan alanın hacmine yeterli olup olmayacağı değerlendirilir. Ensede, iki kulak arası bölgede kalan donör alanı, saç ekimi için yeterli olup olmadığı değerlendirilir.
Saç ekim işleminden sonra hastaların tamam iyileşmesi kısa bir zamanda gerçekleşmemektedir.
Öncelikli olarak; bir Dermatoloji uzmanına muayene olunması ve saç dökülmesine neden olan faktörlerin doğru bir şekilde belirlenmesi gerekir.
Saç Mezoterapisi, sağlıklı saçlar için saç köklerini besleyen mineral, protein, vitamin ve enzimlerin saçlı deriye enjekte edilmesi ile yoluyla uygulanan bir tedavi yöntemidir.