Mezoterapi ile Gür Saçlar Mümkün
Saç Mezoterapisi Nedir?
Saç Mezoterapisi, sağlıklı saçlar için saç köklerini besleyen mineral, protein, vitamin ve enzimlerin saçlı deriye enjekte edilmesi ile yoluyla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu işlem ile saç dökülmeleri engellenir, zayıf olan saçlar güçlenir ve saçlar daha canlı ve parlak bir görünüm kazanır. Besleyici bir özellik taşıyan bu enjeksiyon kıl köklerini besleyerek saçların güçlenmesini ve daha sağlıklı olmasını sağlar. Mezoterapi genel anlamıyla, cilt gençleştirme, yenileme, kırışıklık giderme, selülit giderme gibi faydaları bulunan bir tedavi çeşididir. Mezoterapi saç derisine uygulandığında, saç dökülmeleri büyük oranda azalırken yeni saçların oluşumu da desteklenmiş olur. Ayrıca saç dersinin de güçlendirilmesi için saç mezoterapisi tercih edilmektedir.
Saç Mezoterapisi Kimlere Uygulanabilir?
Saç Mezoterapisi, saçlarda oluşan dökülme, zayıflama ve incelme gibi sorunların giderilmesini sağlayan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi çeşidi, saç ve saç derisi ile alakalı tüm hastalıkların tedavisinde önemli rol oynar. Saçlarında dökülme, seyrelme, incelme ve güçsüzleşme gibi şikayetleri olan bireylerin sorunları ortadan kaldırır. Mezoterapi saç dökülmesini en aza indirerek erkek tipi kelliği yavaşlatır ve kellik tedavisinde yardımcı olan bir tedavi çeşididir. Saçlarında bu gibi sorunlar yaşayan bireyler saç mezoterapisini güvenle tercih edebilirler.
Genel olarak saç mezoterapisinin uygulama alanları aşağıdaki gibi sıralanabilir:
- Saç derisinde oluşan kepeklenme ve kuruluk sorunları,
- Mevsim değişimleri, mineral ve vitamin eksiklikleri,
- Hamilelik,
- Erkek tipi saç dökülmeleri,
- Bölgesel saç seyrelmeleri,
- İncelip zayıflayan ve güçsüzleşen saçların tedavisi,
- Metobolik faktörler nedeniyle oluşan saç dökülmeleri gibi durumlarda uygulanabilir.
Benzer Yazılar
Saç Mezoterapisi, sağlıklı saçlar için saç köklerini besleyen mineral, protein, vitamin ve enzimlerin saçlı deriye enjekte edilmesi ile yoluyla uygulanan bir tedavi yöntemidir.
Öncelikli olarak; bir Dermatoloji uzmanına muayene olunması ve saç dökülmesine neden olan faktörlerin doğru bir şekilde belirlenmesi gerekir.
Saç ekim işleminden sonra hastaların tamam iyileşmesi kısa bir zamanda gerçekleşmemektedir.
Saç nakli işlemlerinde ilk defa Kanada’da uygulanmaya başlanan ve daha sonrasında Türkiye’de de uygulamasına geçilen Lateral Slit yöntemi, açılan kanallara yönlendirme yapılması şeklinde tanımlanabilir.
Saç ekimi yaptırmak isteyen kişiler, ön muayeneye alınır ve ekim yapılacak olan alanın hacmi belirlenir. Daha sonra, donör kapasitesi incelenir ve saç ekimi yapılacak olan alanın hacmine yeterli olup olmayacağı değerlendirilir. Ensede, iki kulak arası bölgede kalan donör alanı, saç ekimi için yeterli olup olmadığı değerlendirilir.
Türkiye’de saç ekimi operasyonları, gelişmiş sistemler kullanılarak yapılmakta ve giderek yaygınlaşmaktadır.
Saç ekimi işlemi, genellikle 4-6 saat aralığında süren cerrahi bir yaklaşım gerektiren lokal anestezi ile yapılan bir işlemdir.
Çıkartılan greftlerin ekim zamanına kadar sağlıklı ve sağlam bir şekilde muhafaza edilmesi saç ekim başarısını doğrudan etkileyen bir faktördür.