Çocuklarda Hangi Durumlarda Romatizmal Hastalıklardan Endişe Edilir
Çocuklarda Hangi Durumlarda Romatizmal Hastalıklardan Endişe Edilir?
Çocuk ramotolojisi, 0-18 yaş aralığında bulunan bireylerin romatizmal hastalıklarının tanı ve tedavisi ile ilgilenen bilim dalıdır. Çocuk romatizmal hastalıkları kas-iskelet sistemi, damarlar ve cildin akut ve kronik inflamasyonuyla karakterize multisistem hastalıklardır. Çocuklarda özellikle, kendini tekrarlayan yüksek ateş varsa ve tedavilere cevap vermiyorsa bu durum romatizmal hastalıkların habercisi olabilir. Sabah oluşan kas tutulmaları, eklemlerde oluşan şişlikler ve kızarıklıklar, hareket bozukluğuna neden olan belirtiler görülebilir. Bu semptomlar iyileşme eğilimi göstermiyorsa ve sıklıkla tekrar ediyorsa çocuklarda olan romatizmal hastalıklardan endişe edilmesi gerekebilir.
Bu hastalığın tedavi edilmesi çocukların hem fiziksel hem psikolojik olarak hayatlarını devam ettirebilmeleri açısından çok önemlidir.
Hastanemizde tedavi hizmeti sunulan hastalıklar nelerdir?
- Akut eklem romatizmaları (akut romatizmal ateş, reaktif artrit)
- Periodik ateş sendromları (ailevi akdeniz ateş, PFAPA ve diğerleri)
- Kronik Eklem Romatizmaları (juvenil idiopatik artrit, ankilozan spondilit ve diğerleri)
- Çocuklarda nedeni bilinmeyen tekrarlayan ateş, eklem ağrısı, karın ağrısı gibi semptomların değerlendirilmesi
- Vaskülitler (Henoch Schonlein purpurası, Behçet hastalığı, Poliateritis Nodosa, Kawasaki hastalığı)
Benzer Yazılar
Çocuklarda ateşlenmede en çok gösterilen nedenlerden birisi enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyonlara en sık rastlanan üst solunumda gerçekleşen enfeksiyonu örnek olarak gösterebiliriz.
Bebeğe hijyenik ortam başta olmak üzere en uygun ortam koşullarını sağlamada, aşıları da dahil gerekli sağlık bakımlarını temin etmede temel görev; ebeveynlere düşmektedir!
Anne-babanın hem kendi hem de bebeklerinin sağlıkları ile ilgili temel hijyen kurallarını bilmeleri ve uygulamaları gerekmektedir.
Ailelerin pandemi döneminde sağlık hizmetlerinden nasıl yararlanacakları noktasında kafalarında soru işaretleri oluşabilmektedir.
Çevremizde bulunan ve vücudumuzda alerjik reaksiyon oluşturan maddelere alerjen denilmektedir.
Kızamık veya diğer bir adıyla rubeola, özel bir virüsle meydana gelen oldukça bulaşıcı bir enfeksiyondur.
Çağımızda, sanayi ve teknolojinin günden güne gelişmesi birlikte birçok hazır gıdaya ulaşım kolaylaşmış, küçük yaşlarda başlayan beslenme bozukluğuna bağlı obezite ve diğer yeme bozukluklarının görülmesi artmıştır.
Alt ıslatma sorununda kalıtsal faktörler önemli nedeni oluşturmaktadır.