Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Torakotomi Nedir?

Torakotomi Nedir?

Torakotomi, göğüs kafesi içinde bulunan organlara işlem yapabilme şansını arttıran bir yöntemdir. Torakotomi akciğer kanseri gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.

Torakotomi, göğsün açılarak cerrahi işlemlerin uygulanma ismidir. Göğüs kafesi açılarak organlara ve doku üzerine çeşitli işlemler uygulanır. Toraks bölgesindeki organlar; akciğer, kalp, yemek borusudur. Torakotomide bu bölgede yer alan organlara uygulanan işlemlere denir. Göğüs kafesi açılarak organlara doğrudan işlem yapılır. Aort yırtılması gibi durumlarda bu uygulama kullanılarak aort tedavi edilebilir.

Torakotomi hangi durumlarda kullanılır?

Tarokotomi birçok göğüs hastalıklarında kullanılmaktadır. Bunlar; akciğer kanseri, kaburga kemiklerinin çıkarılma işlemi, resüsitasyon olarak sıralanabilir.

Torakotomi nasıl yapılır?

Torakotomi göğüs kafesinin açılarak uygulandığı bir işlemdir. Hastaların acı veya ağrıyı hissetmemeleri için genel anestezi uygulanmaktadır. Bu işlem kesi açılarak yapılmaya başlanır. Göğüs kafesine yapılan kesiye göre isimleri farklı adlandırılmaktadır.

Aksiller Torakotomi: Yapılan bu uygulamada açılacak kesi hastanın koltuk altından yapılır.

Median Sternotomi: Bu işlem göğüs kemiğinden yapılır. Göğüs kafesine ön taraftan işlem yapılır.

İnterkostal Yaklaşım: Kaburga kemiğinin kesi atılarak yapılır. Bu işlemde kas hasarı daha azdır.

L Şeklinde Torakotomi: Bu yöntem acil durumlarda yapılır. Hastanın acil olarak hastaneye ulaşma sürecinde uygulanan yöntemdir. Hayati tehlikede olduğu durumlarda kullanılır.

 

Benzer Yazılar

Myastenia Gravis Nedir? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Myastenia Gravis Nedir? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

İskelet kaslarında çeşitli seviyelerde zayıflamalara sebep olan hastalığa, myastenia gravis adı verilir. Bu hastalık kronik ve otoimmün bir sinir kas hastalığıdır. Sinir uyarılarını bilinçli bir şekilde kontrol ettiğimiz kaslara iletilmesindeki bir bozukluktan kaynaklanan myastenia gravis, doğuştan gelen ya da bulaşan bir hastalık değildir.

Devamı

Pulmoner Fibrozis (Akciğer Sertleşmesi) Nedir?
Pulmoner Fibrozis (Akciğer Sertleşmesi) Nedir?

Akciğerlerde bulunan küçük hava keseleri (alveoller) duvarlarının kalınlaşması ve sertleşmesi ile gelişir. Duvarlardaki aşırı kalınlaşma ve sertleşme; kan ve hava arasındaki gaz geçişini güçleştirir. Haliyle, vücuttaki dokuların oksijen ihtiyacı karşılanamaz hale gelinir.

Devamı

Akciğer Zarı Kanserine Dikkat!
Akciğer Zarı Kanserine Dikkat!

Akciğer zarı kanseri ülkemizde oldukça fazla görülen bir hastalıktır. Akciğer zarında meydana gelen kötü huylu tümörlerdir. Akciğer zarı kanserinin ortaya çıkmasındaki en büyük etken, asbest ve erionit maddesinin solunum yoluyla vücuda alınmasıdır.

Devamı

Akciğer Kanserinin Evreleri
Akciğer Kanserinin Evreleri

Akciğer hücrelerinin anormal hale gelmesi ve kontrol edilemeyen bir hızla çoğalmasıyla ortaya çıkan hastalığa Akciğer Kanseri denir.

Devamı

Torasik Çıkış Sendromu Nedir? Tedavisi Nasıldır?
Torasik Çıkış Sendromu Nedir? Tedavisi Nasıldır?

Göğüs bölgesinin üst kısmında bulunan sinirler ve kan damarları üzerindeki baskıya bağlı olarak; omuz, kol ve ellerde etkisini gösteren bir dizi semptomdan oluşan duruma torasik çıkış sendromu adı verilmektedir.

Devamı

Torakotomi Nedir?
Torakotomi Nedir?

Torakotomi Nedir?

Devamı

Akciğer Sönmesi Hakkında Her Şey
Akciğer Sönmesi Hakkında Her Şey

Akciğer zarları arasında hava dolması durumuna akciğer sönmesi denir.

Devamı