Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Glutatyon Tedavisinin Faydaları

Glutatyon Tedavisinin Faydaları

Glutatyon nedir?

Glutayon molekülü; 3 aminoasitten oluşan bir peptit olup; bu aminoasitler glutamik asit, sistein ve glisindir. Glutatyon vücutta daimi bir şekilde meydana gelen serbest radikaller ve reaktif toksik maddelerin etkisizleştirilmesinde görevi bulunan çok değerli bir antioksidandır. Aynı zamanda savunma mekanizmasıdır.

Glutatyon hangi alanlarda tercih edilir?

Glutatyon, vücudumuzda hücre içinde üretilen en önemli antioksidandır. Yaş aldıkça, stres, bozucu çevresel faktörlerin etkisiyle azalır. Dışarıdan alınabilir olup, faydaları şöyledir:

  • Zindeliği artırır.
  • Enfeksiyonlara karşı korur.
  • Kronik hastalık oluşumunu önlemede yardımcıdır.
  • Yaşlanmayı geciktirir.

Yani glutatyon tedavisi; yaşlanmanın getirdiği etkilerin azaltılması ve geciktirilmesinde, ağrıların azaltılmasında, yorgunluk, halsizlik, uyku bozukluğu belirtilerinin giderilmesine yardımda, hastalıkların giderilmesinde ana tedaviye tek olmada ve vücuttaki istenmeyen kimyasalların arındırılması (detoks) amacıyla tercih edilmektedir.

Glutatyon nasıl etki gösterir?

Serbest radikalleri nötralize eden glutatyon; dokuları korur, antijen sunumunu teşvik eder ve CD8 hücrelerini uyararak bağışıklık sistemini geliştirmeye katkı sağlar. Böylelikle; vücut zararlı faktörlerden korunur ve hücreler zarar görmez.

Glutatyon tedavisi ne kadar sürer?

Glutatyon tedavisinin süresi ortalama 20 dakikadır ve işlem damar yolu aracılığıyla gerçekleştirilir.

Glutatyon tedavisinin yan etkisi var mıdır?

Glutatyon tedavisinin en sık görülen yan etkisi; enjeksiyon alanında kızarıklık ve tahriş olup; nadiren karım krampı, gaz, ishal ve şişkinlik bu belirtilere eşlik edebilir.

Glutatyon değeri kaç olmalıdır?

Normal gama glutamil transferaz değeri kadın ve erkekler için şöyledir:

  • Yetişkin kadınlarda 0 – 45 UL
  • Yetişkin erkeklerde 0 – 65 U/L

Glutatyon hangi besinlerde bulunur?

Glutatyonun sayısız faydası vardır. En etkili yolu damarlardan alınmasıyla görülse de birbirlerini desteklemesi yönünden günlük hayatta destekleyici takviye olarak da alınabilir. İçinde glutatyon bulunan besinlere; elma, brokoli, kuşkonmaz, sarımsak, zerdeçal, avokado, domates ve ıspanak örnek olarak verilebilir. Bu gıdalardan herhangi birini günde bir porsiyon tüketerek, glutatyon üretiminizi destekleyebilirsiniz.

Glutatyon Destek Tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümümüz ile iletişime geçebilirsiniz: 444 98 63.

 

 

 

Benzer Yazılar

Proloterapi Nedir? Faydaları Nelerdir?
Proloterapi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Proloterapi, kas ve eklem ağrılarında meydana gelen ağrı ve zedelenme gibi durumların iyileştirilmesi sürecinde kullanılan tıbbi bir tedavi yöntemidir.

Devamı

Karpal Tünel Sendromu Nedir?
Karpal Tünel Sendromu Nedir?

Karpal tünel sendromu aslında, ellerimizin bizlere yorulduğunu belli eden bir rahatsızlıktır. El, bilek ve parmaklarda gelişen sinir sıkışması ile kendisini gösteren karpal tünel sendromu; tedavisi çok basit olan, ancak tedavi edilmedi zaman ilerleyen bir rahatsızlıktır. Karpal tünel, sinir sıkışması olarak da bilinir.

Devamı

Glutatyon Tedavisinin Faydaları
Glutatyon Tedavisinin Faydaları

Glutatyon, vücudumuzda hücre içinde üretilen en önemli antioksidandır. Yaş aldıkça, stres, bozucu çevresel faktörlerin etkisiyle azalır.

Devamı

Fıtık Nedir? Neden Olur?
Fıtık Nedir? Neden Olur?

Bir organın onu yerinde tutan kas ya da dokulardaki boşluklardan faydalanarak dışarı

Devamı

Fibromiyalji Nedir? Belirtileri Nelerdir?
Fibromiyalji Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Fibromiyalji, genellikle duyulan kas ağrıları ve vücudun belirli noktalarındaki kronik ağrı ile birleşen yumuşak bir doku romatizmasıdır. Belirtiler subjektik olup, herhangi bir test ile ölçülememektedir.

Devamı

Bel ve Sırt Ağrısı Yaşayan Kişiler İçin Uyuma Pozisyonları
Bel ve Sırt Ağrısı Yaşayan Kişiler İçin Uyuma Pozisyonları

Bel veya sırt omurlarında meydana gelen bir rahatsızlık, boyun omurgasını da etkiler. Omurganın etrafındaki kaslar birbirleriyle iç içe geçmiş durumdadır. Bel ve sırt sağlığı için oturuş, duruş ve uyuma pozisyonlarına bu yüzden dikkat edilmesi önemlidir.

Devamı

Fibromiyalji Sendromu Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?
Fibromiyalji Sendromu Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Fibromiyalji sendorumunda ağrılar çoğunlukla; basıya duyarlılık, ellerde-yüzde-ayaklarda tutukluk ve şişmeler, yorgunluk ve uyku bozuklukları ve diğer şikayetlerle seyredebilir.

Devamı

Kuru İğne Tedavisi Nedir?
Kuru İğne Tedavisi Nedir?

Kuru iğne yöntemi, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında tercih edilen bir tedavi yöntemidir.

Devamı

Belde Kanal Darlığı Neden Olur?
Belde Kanal Darlığı Neden Olur?

Bel ve sırt bölgesinde ağrı, uyuşma hissizlik gibi belirtilerle kendisini gösteren belde omurilik kanalı daralması neden olur? Omurlarımız; omurilik ve sinir lifleri adı verilen yapılarının korunmasını sağlayan kemik yapılardır.

Devamı

Fasya Nedir?
Fasya Nedir?

Fasya derinin altında bulunan konnektif doku (bağ doku) liflerinden oluşan bir yapıdır. Tüm vücuttaki sistemlerle bağlantısı vardır ve kan kadar hayati öneme sahiptir. Fasyanın olmaması durumunda; kaslar yumuşak bir et kıvamına gelir, organlar hızlı bir şekilde dağılır ve kemikler ufalanır.

Devamı