Tüm Vücut MR
Hangi Organları Tarıyor?
Tüm vücut MR çekimlerine önce beyinden başlanıyor. Ardından boyun ve akciğer çekimi yapılıyor. İşleme karaciğer, pankreas, böbrek, böbrek üstü bezi ve kasrın içi diğer organların incelenmesi ile devam ediliyor. Erkeklerde prostat, kadınlarda rahim ile yumurtalıklar taranıyor. Ayrıca kemikler ve kaslar da aynı seansta MR ile rahatlıkla görüntülenebiliyor. Ancak meme, prostat ve gastrointestinal sistemin tümör taramasında erken dönem bulguları gözden kaçırmamak için mutlaka bilinen diğer klasik tarama yöntemleri ile birlikte kullanılması gerekiyor.
Tüm Vücut MR Ne Tür Avantajlar Sağlar?
En önemli avantajı radyasyon içermeyen ve yan etkisi olmayan bir tarama metodu olmasıdır. Sağlıklı insanlarda kanser gibi tümoral hastalıkların henüz bulguları oluşmamış iken hastalığın saptanmasına olanak sağlamaktadır.
Bu Hizmetten Neden Yararlanmalıyım?
Klasik radyolojik Check Up incelemelerine dahil olmayan beyin dokusu ve kas iskelet sistemi incelemeye dahil edilir. Karın içindeki organlar karaciğer, pankreas, dalak, böbrek ve böbrek üstü bezleri başta olmak üzere ayrıntılı olarak görüntülenir. Bunlara ek olarak jinekolojik organlar ve mesane de incelemelere dahildir.
Yaş Sınırı Var Mıdır?
Risksiz bir tarama metodudur. Sağlık durumu elveren, MR cihazında hareketsiz durabilecek 7 yaş ve üzeri kişiler diledikleri takdirde kullanabilirler.
Kaç Kiloya Kadar Yapılabilir?
120 kiloya kadar olan hastalara yapılabilmektedir.
Benzer Yazılar
Kırma kusurları olan bir çok hasta gözlükleri ve kontakt lensleri sayesinde net görmeye sahiptirler.
Merkezimizde kullanılan Elekta Versa HD! cihazı alanında en yüksek sayı olan 160 adet alan