Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Makedonyalı Aisha Artık Hem Yürüyebilecek Hem de Görebilecek!

Makedonyalı Aisha Artık Hem Yürüyebilecek Hem de Görebilecek!

Makedonya’da yaşayan Serebral Palsi ve Şaşılık Hastalığı nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Aisha Begesi(5), tedavi için geldiği İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Çabukoğlu ve Doç. Dr. Serdar Özateş ve Prof. Dr. Hasan Basri Arifoğlu tarafından yapılan başarılı operasyonlarla sağlığına kavuştu.

 

Makedonya’da yaşayan Aisha Begesi’ye, doğuştan Serebral Palsi tanısı konuldu. Oradaki doktorlardan umduğunu bulamayan aile internet üzerinden hastane arayışına geçti. Araştırmaları sonucunda Türkiye’ye gelen Makedonyalı aile, İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’ne ulaştı. Yapılan tetkiklerin ardından 5 yaşındaki Aisha Begesi’nin operasyonları başarılı bir şekilde İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

Makedonyalı ailenin 5 yaşındaki kızı Aisha Begesi, uzun yıllardır Serebral Palsi hastalığı sıkıntıları çekiyordu. Bu hastalığın tedavisi için uzun süredir doktor arayışında olan aile güvenebilecekleri bir doktor arayışındalardı. Serebral Palsi hastalığının yanı sıra, Begesi doğduğundan beri şaşılık hastalığı ile ilgili de sıkıntılar çekiyordu. Kızlarının bu iki hastalığının tedavisine çözüm bulmak için İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’ni tercih eden aile, operasyonları burada gerçekleştirmeye karar verdiler.

“Türk doktorlarına olan güvenimiz sonsuz”

Serebral Palsi hastalığının yanı sıra doğduğundan beri şaşılık hastalığı da olan Begesi’nin ailesi çareyi önce ülkelerinde aradılar. Begesi’nin annesi Sibeldjan Djabiroska, “Makedonya’da ki doktorlara muayene olduk ama hiçbir doktor iyileşme garantisi vermedi. Bu nedenle doktorlar operasyon yapmadılar. Deneyip vazgeçen doktorlar da oldu. Biz de internetten ne yapabiliriz diye araştırdık ve İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’ne gelmeye karar verdik. Zaten Türk doktorlarına olan güvenimiz sonsuz” dedi.

“İki hastalığa da şifa bulundu”

Aisha Begesi’nin Serebral Palsi ameliyatı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Çabukoğlu tarafından yapıldı. Ameliyat sonrası fizik tedavi uygulamasına başlanması gerektiğini söyleyen Çabukoğlu ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi. Şaşılık ameliyatı ise Prof. Dr. Hasan Basri Arifoğlu ve Doç. Dr. Serdar Özateş tarafından gerçekleştirildi. İyileşme süreci için zamana ihtiyaç olduğunu söyleyen hekimler ameliyat işlemlerinin son derece başarılı geçtiğini dile getirdiler.

“Kızım hem görebilecek hem de yürüyebilecek”

Operasyon sonrası düşüncelerini dile getiren anne Djabiroska, “Kızım doğduğundan beri bu hastalıklarla mücadele ediyor. Aisha, Serebral Palsi hastalığı yüzünden yürüyemiyordu ve şaşılıktan dolayı net göremiyordu. Serebral Palsi için hiçbir doktor ameliyatlara cesaret edemedi. Burada hem şaşılık hem de serebral palsi ameliyatı yapıldı. Tabi ki uzun bir tedavi süreci var. Sabırlı olmamız gerekiyor. Fizik tedavi görecek ama Türk doktorları sayesinde artık diğer yaşıtları gibi yürüyebilecek. Çok mutluyuz” diye söyledi.

“Hastayı tek bir anestezi ile her iki branş ameliyat ettik”

Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Çabukoğlu, “Serebral palsi tanısı olan hastamızı Makedonya’da muayene ettiğimizde parmak ucunda elinden tutarak ancak adım atabiliyordu. Aynı zamanda ayakları dışa kayıyor ve içe basıyordu. Serebral palsi hastalarında sıklıkla gördüğümüz bu durum onun yürümesine ve denge kurmasında zorlanmasına sebep oluyordu. Hastamızın muayenesinde, yine sereberal palsi hastalarında sık görülen şaşılık problemi vardı ve buda dengesini bozuyordu. Hastamızı Ortopedi ve Göz branşları olarak birlikte tek bir anestezi ile her iki branş ameliyat ettik. Ortopedi olarak biz ayaklarında kas gevşetilmesi ve hem de tendon transferi ameliyatı yaptık. Hastamızın ayaklarına ameliyat sonrası alçıya aldık. 2 ay sonra da alçı çıkarılarak fizik tedavi ile yürümesi sağlanacaktır. Fizik tedavi, ameliyatlardan sonra serebral palsi için çok önemlidir. Hastanın hem ayaklarının düzelmiş olması hem de şaşılığı düzeldiği için dengesi düzelecek ve yürümesi bu sayede çok daha iyi olacaktır” diye konuştu.

 

“Şaşılık, serebral palsi hastalarında %70’e varan oranlarda görülebilir”

 

Doç. Dr. Serdar Özateş ve Prof. Dr. Hasan Basri Arifoğlu, “Şaşılık, serebral palsi hastalarında %70’e varan oranlarda görülebilen bir rahatsızlıktır. Şaşılık hastalarının bir kısmı cerrahi olmayan yöntemlerle tedavi edilebilirken bir kısmı da cerrahi yöntemler ile düzeltilebilmektedir. Şaşılık cerrahisi öncesi ayrıntılı bir göz muayenesi gerekmektedir. Ayrıntılı değerlendirme sonrası yapılan ve iyi planlanan şaşılık cerrahilerinin başarı oranı oldukça yüksektir. Şaşılık cerrahileri genel anestezi altında yapılmakta ve hastalar aynı gün taburcu edilmektedir. Başarılı bir şaşılık cerrahisi sonrası, serebral palsi hastalarının sosyal iletişiminin arttığı ve yürüme becerilerinde artış olduğu gözlemlenmektedir” açıklamalarında bulundu.

 

Benzer Yazılar

Yarıyıl Tatilinde Çocuklar İçin Pratik Beslenme İpuçları!
Yarıyıl Tatilinde Çocuklar İçin Pratik Beslenme İpuçları!

Tatil de olsa, ailecek günde; 5 porsiyon sebze ve meyve tüketme hedefinizin olduğunu, çocuklarınıza hatırlatın

Devamı

Sperm Sayısı ve Kalitesini Arttırmak İçin Neler Yapılabilir?
Sperm Sayısı ve Kalitesini Arttırmak İçin Neler Yapılabilir?

Sperm Sayısı ve Kalitesini Arttırmak İçin Neler Yapılabilir?

Devamı

5-11 Yaş Arası Aşı Olmalı Mı?
5-11 Yaş Arası Aşı Olmalı Mı?

5-11 Yaş Arası Aşı Olmalı Mı?

Devamı

Yüksek Tansiyon İç Organlara Zarar Veriyor!
Yüksek Tansiyon İç Organlara Zarar Veriyor!

Kalp, kan pompalarken basınç oluşturur. Bu basınca tansiyon ya da kan basıncı adı verilir. Kişi yaş aldıkça, sabit olan tansiyon değerleri artış gösterir.

Devamı

Erken Doğum Riskinizi Belirlemek İçin Geç Kalmayın!
Erken Doğum Riskinizi Belirlemek İçin Geç Kalmayın!

Hamilelik; 37 ila 40 hafta arasında değişiklik gösteren bir süreçtir.

Devamı

Ergenlik Sivilcesi Nasıl Tedavi Edilir?
Ergenlik Sivilcesi Nasıl Tedavi Edilir?

Deride artan yağ salgısından sonra oluşan iltihaplanmaya ergenlik sivilcesi denir.

Devamı

Normal Doğum ve Sezaryen Doğum Arasındaki Fark
Normal Doğum ve Sezaryen Doğum Arasındaki Fark

Cerrahi müdahale olmadan bebeğin dünyaya gelmesidir. Bebeğin yaklaşık dünyaya gelmesi 14 saat sürmektedir.

Devamı

Çocuğum Astımlı,  Kışın Nasıl Giydirmeliyim?
Çocuğum Astımlı, Kışın Nasıl Giydirmeliyim?

Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Alerji ve Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay alınabilecek önlemleri anlatıyor.

Devamı

Bağışıklıklarınızı 5 Adımda Güçlendirin!
Bağışıklıklarınızı 5 Adımda Güçlendirin!

Bağışıklıklarınızı 5 Adımda Güçlendirin!

Devamı

Yaz Mevsiminde Kulak Enfeksiyonları Artıyor!
Yaz Mevsiminde Kulak Enfeksiyonları Artıyor!

İçinde bulunduğumuz yaz ayları, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar ile bir araya gelince, serinlemek için havuz ve denizler tercih ediliyor.

Devamı