Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Ergenlik Sivilcesi Nasıl Tedavi Edilir?

Ergenlik Sivilcesi Nasıl Tedavi Edilir?

Ergenlik Sivilcesi

Deride artan yağ salgısından sonra oluşan iltihaplanmaya ergenlik sivilcesi denir. Bu iltihapların oluşumuna sebep olan bakteriler tüm insanların cildinde bulunmaktadır. Bakterilerin artmasına neden olan yağın içinde bulunan değişiklikler ve yağ salgısının fazlalığıdır.

Sivilce En Sık Hangi Yaş Döneminde Görülür?

Daha çok 14-16 yaşlar aralığında görülmektedir. Erkeklerde ergenlik döneminde özellikle akne daha çok görülmektedir. Kızlarda ise daha küçük yaşlarda ergenlik sivilceleri ortaya çıkmaktadır.

Sivilce Oluşumu Nasıl Başlar?

Deride beyaz ve siyah renkli yağlı kabarıklar ortaya çıkmaktadır. Belirtileri, ilk olarak kişinin alnında daha sonra yanaklar, çene, boyun, burun bölgelerine yayılmaktadır. Çok nadiren görülmekle birlikte gövde ve kalça bölgesine kadar görülebilmektedir.

Sivilcenin Olumsuz Etkileri

İş, okul ya da özel yaşamlarında sorunlar yaşanabilmektedir. Kişi de ağrı, kanama, yanma kaşıntı gibi hisler oluşabilmektedir. İleri de kalıcı lekeler görülmesi durumu olabilmektedir.

Sivilceleri Sıkmak Sonucu Etkiler mi?

Sivilceleri sıkarak temizlenmesi önerilmemektedir. Çünkü sıkmanın sonucu olarak enfeksiyon olabilmekte ve yayılabilmektedir. Çıkartmak için kuvvet uygulayarak sıkılması derine gitmesine ve uzun süreli daha da büyük boyuta gelmesini sağlamaktadır. Ayrıca sıkılan sivilcenin yara izi bırakmasına neden olmaktadır.

Sivilce Nasıl Tedavi Edilir?

Ergenlik sivilcelerin tedavi süreci uzun sürebilmektedir. 4 ile 6 yıl kadar devam etmektedir. Bazı durumlarda 40 yaşlara kadar sürebilmektedir. Ciltte görülen hafif aknelerde uzman doktorların vereceği kişiye en uygun ürün ile geçmesi mümkündür. Akne tedavisi görülen kişilerin doktorlarının kontrolünde beslenmeleri, vitamin almalı ve daha çok balık tüketilmelidir. Tedavi süreci boyunca deride kızarma, kaşıntı, kuruma ve sivilcelenme görülebilmektedir.

Sivilce Oluşumu Hangi Dönemlerde Daha Çok Artar Ve Neler Akne Oluşumunu Tetikler?

Sıcak ortamlarda bulunma, terleme, nem akneyi arttırabilmektedir. Kontrollü güneşlenme akneleri olumlu yönde etkilemektedir.

 

Benzer Yazılar

Cilt Sağlığın Seni Anlatır!
Cilt Sağlığın Seni Anlatır!

Sizinle ilgili ilk tüyoyu önce cildiniz verir.

Devamı

Dermatoloji
Dermatoloji

Dermatoloji (Deribilimi), deri, saç, tırnak, vücut giriş kapıları ve Zührevi Hastalıkların (cinsel yolla bulaşan hastalıklar) tanı ve tedavisi ile ilgilenir.

Devamı

Lipoma (Yağ Bezeleri) Tehlikeli Midir?
Lipoma (Yağ Bezeleri) Tehlikeli Midir?

Vücutta bulunan yağ hücrelerinin çok fazla büyümesi ile meydana gelen iyi huylu kitlelerdi

Devamı

Mantar Tedavisi Nedir?
Mantar Tedavisi Nedir?

Organizmaların vücuda girmesi sonucunda ortaya çıkan cilt hastalığına mantar denir.

Devamı

50 Yaş Üzeri Uygun Estetik Operasyonları Nelerdir?
50 Yaş Üzeri Uygun Estetik Operasyonları Nelerdir?

Estetik ameliyatlar her yaşın vazgeçilmezi! Her yaş grubunda yapılan estetik operasyonlar

Devamı

Balık Pulu Hastalığı Hakkında Merak Edilenler
Balık Pulu Hastalığı Hakkında Merak Edilenler

Balık pulu hastalığı genetik geçişli bir hastalık olarak bilinir. Fakat bazı vakalarda genetik geçiş olmadan da görülebilir. Balık pulu hastalığı görülen kişilerin ciltlerinde oluşan ölü deri hücreleri dökülmez ve atılamazlar.

Devamı

Kortizon Nedir?
Kortizon Nedir?

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kortizon, böbreküstü bezlerinde üretilen oldukça önemli bir hormondur. Vücuda birçok faydası olan ve ilaçlara da katılan kortizon, fazla kullanıldığında veya üretildiğinde ise pek çok ciddi hastalığa sebep olabilir.

Devamı

Sedef Hastalığı Nedir?
Sedef Hastalığı Nedir?

Kronik bir hastalık olan sedef hastalığı bulaşıcı olmamakla birlikte sıklıkla dirseklerde, saçlarda, el veya ayaklarda ve dizlerde pullu ve kırmızı renkte görülebilmektedir.

Devamı

Saç Dökülmesi En Sık Şikayetler Arasında!
Saç Dökülmesi En Sık Şikayetler Arasında!

Dökülmenin tipi ve nedeni belirlenerek saç dökülmesinde tedavi planlanır.

Devamı

Egzama Tedavisi Nasıl Yapılır?
Egzama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Egzama kızarıklık, kaşıntı ve döküntülere sebep olan bir cilt rahatsızlığıdır.

Devamı