Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Yiyecekleri Yaz Aylarında Nasıl Saklamalıyız?

Yiyecekleri Yaz Aylarında Nasıl Saklamalıyız?

Sıcaklarının etkisini günden güne arttırdığı bu günlerde, besinlerimizi en sağlıklı şekilde nasıl saklarız? İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, açıkladı!

Yaz aylarında; buzdolabının çok doldurulmamasında ve iç sıcaklığının 0 ile -4 derece arasında olması, derin dondurucunun ise -18 derece olmasında fayda vardır. Yiyecekleri yanımızda taşıyacaksak da bozulmalarına engel olan termos çantaların kullanılması ve cam kapların tercih edilmesi kişi sağlığı için oldukça önemlidir.

Saklarken Bu Maddelere Dikkat!

  • Sütü mutlaka buzdolabının iç raflarında saklamalı ve 3 gün içinde tüketmelisiniz. Dolap kapağında saklanan şeyler, kapağı her açtığınızda sıcak havayla temas eder ve daha çabuk bozulur.
  • Dondurma derin dondurucuda 2-4 ay süreyle taze kalabilir.
  • Yoğurt satın alındıktan sonra en fazla 7 gün içinde tüketilmelidir.
  • Tereyağını hava almayacak şekilde sıkıca streç filme sardıktan sonra buzdolabında 1 ay, derin dondurucuda 6 ay boyunca bozulmadan saklayabilirsiniz.
  • Yumurtayı dolaba yıkamadan koyun. Yumurtanın dışında koruyucu bir tabaka vardır ve bu tabaka yıkandığında kaybolur. Yumurtadaki gözenekler daha da açık hale geliyor ve bakteriler o gözeneklerden yumurtanın içine girebilir.
  • Çözülmüş olan bir yiyeceği tekrar dondurmamanız gerekmektedir.
  • Tahıl, baklagiller ve kuru besinler kuru ve serin ortamda saklanmalıdır.

Sebze, Meyve ve Etler Nasıl Saklanmalı?

  • Meyve ve sebzeleri yiyeceğiniz zaman yıkamak en sağlıklısıdır.
  • Sebze ve meyveler buzdolabında ayrı raflarda olmalıdır, birbirlerine değdiklerinde çabuk bozulurlar.
  • Sarımsak, soğan, domates, patates, avokado, muz, elma, kavun gibi besinler oda sıcaklığında saklanmalıdır.
  • Alışveriş yaparken en son etleri satın alın.
  • Etleri buzdolabının en soğuk kısmında 2 ile 4 derece arasında saklayın. Eğer eti aldıktan sonra 1-2 gün içinde tüketmeyecekseniz et paketini bir kez de alüminyum folyoya (et alüminyum folyo ile temas etmemeli) sarıp derin dondurucuya koyun ve üzerine paketlediğiniz tarihi yazın.
  • Aldığınız kıymanın tamamını tüketemeyecekseniz, kavurup küçük kaplara bölerek derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
  • Eğer dondurmayacaksanız, tavuğu kullanma tarihinden önce tüketmelisiniz.
  • Pişmiş hindi veya tavuk eti 3-4 gün içinde tüketilmeli ya da dondurulmalıdır. Tavuk ve hindi eti derin dondurucuda 9-12 ay kadar saklanabilir.
  • Et, tavuk ve balık ayrı paketlerde ya da kaplarda saklanmalı; bir-iki gün içinde tüketilmeyecekse yassı bir şekilde paketlenmiş olarak dondurulmalıdır.

Benzer Yazılar

Vücudumuzun Şekerli Besinlerle İmtihanı!
Vücudumuzun Şekerli Besinlerle İmtihanı!

Şeker içeriği yüksek besinler vücudumuza enerji sağlamaları dışında, alındığı kaynağa ve de miktarına dikkat edilmezse zarar verebilmekte, bizi bazı hastalıklar ile karşı karşıya bırakabilmektedir.

Devamı

Bağışıklık Güçlendirici Beslenme Reçetesi!
Bağışıklık Güçlendirici Beslenme Reçetesi!

Bağışıklık Güçlendirici Beslenme Reçetesi!

Devamı

“2019’da Nasıl Olsa Diyete Başlarım” Demeyin!
“2019’da Nasıl Olsa Diyete Başlarım” Demeyin!

Yılbaşı gününden de önce başlayan ofis kutlamaları ve yılbaşı balolarını da düşünecek olursak yılın son aylarında yiyecek içecek kontrolündeki sınavımız biraz daha zor geçiyor.

Devamı

Bu Öneriler İle Bayramı Daha Sağlıklı Geçirin!
Bu Öneriler İle Bayramı Daha Sağlıklı Geçirin!

Kurban kesimini takiben, eti en azından 1 gün buzdolabında dinlendirdikten sonra tüketin.

Devamı

Yılbaşı Gecesi ve Sabahına Beslenme Önerileri! Yeni Yıl Sabahı Tartıda Yüksek Rakamlar Görmek Sizi Endişelendirmesin!
Yılbaşı Gecesi ve Sabahına Beslenme Önerileri! Yeni Yıl Sabahı Tartıda Yüksek Rakamlar Görmek Sizi Endişelendirmesin!

Yılbaşı Gecesi ve Sabahına Beslenme Önerileri! Yeni Yıl Sabahı Tartıda Yüksek Rakamlar Görmek Sizi Endişelendirmesin!

Devamı

Vardiyalı Çalışanlara Diyetisyen Uyarısı!
Vardiyalı Çalışanlara Diyetisyen Uyarısı!

Vardiyalı çalışmalarda vücut saati döngülerinde bir takım değişiklikler meydana gelmektedir.

Devamı

Hamburgercilerdeki Eldivenlerin de Yıkanması Gerekiyor!
Hamburgercilerdeki Eldivenlerin de Yıkanması Gerekiyor!

Herhangi bir yemeği el ile yediğimizde aslında hastalıklara büyük bir kapı açıyoruz.

Devamı

Miha Bodytec EMS Cihazı ile 25 Dakikada Etkili Zayıflama!
Miha Bodytec EMS Cihazı ile 25 Dakikada Etkili Zayıflama!

Miha Bodytec EMS Cihazı ile 25 Dakikada Etkili Zayıflama!

Devamı

Doğanın Kaynağından Gelen Şifa: Maden Suyu
Doğanın Kaynağından Gelen Şifa: Maden Suyu

Doğanın Kaynağından Gelen Şifa: Maden Suyu

Devamı

Bu Besinler Kabızlığa İyi Geliyor
Bu Besinler Kabızlığa İyi Geliyor

Hastalarda daha çok on gündür tuvalete çıkamıyorum kabız oldum düşüncesi gelir.

Devamı