Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Bu Öneriler İle Bayramı Daha Sağlıklı Geçirin!

Bu Öneriler İle Bayramı Daha Sağlıklı Geçirin!

Etlerinizi 1 Gün Bekletin!

Kurban kesimini takiben, eti en azından 1 gün buzdolabında dinlendirdikten sonra tüketin. Et taze kesim olduğundan dolayı sert olacaktır. Ne kadar pişirirseniz pişirin, dinlenmeyen etteki bu sertliği gideremezsiniz. Bu şekilde tüketeceğiniz etin sindiriminin de daha zor olduğunu, özellikle mide problemleriniz varsa sizi daha çok rahatsız edeceğini bilmenizde fayda var.

Sebze ve Meyve Ağırlıklı Beslenin!

Et tüketiminizin arttığı bu dönemde günlük sebze ve meyve tüketiminizi unutmayın. Günlük toplamda, en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmeniz gerekmekte. Bu toplam hedefin; 3 porsiyonunu sebzeden, 2 porsiyonunu meyveden yana kullanmalısınız.

Pilav-Makarna Yerine Bol Salata Tercih Edin!

Etin yanında pilav/makarna yerine bol salata tercih edin. Böylelikle, hem etteki demirden maksimum düzeyde faydalanmış olacak hem de kilo alıp döndüğünüz bayram tatili ritüelinizden kurtulabileceksiniz.

Eti Öğlende Tüketmeye Özen Gösterin!

Et tüketiminizi akşam yemeğine bırakmayın. Etin sindirimi zor olduğundan, et yemekleri için en doğru zaman öğle yemeğidir. Burada özellikle; mide rahatsızlığı olanları yeniden uyarmayı faydalı görüyorum.

“Sadece Tadına Bakacağım” Demeyin!

Bayram ikramlarına karşı gardınızı alın. “Sadece tadına bakacağım” bahanesini bir kenara bırakmanın vakti geldi. Tadını bildiğiniz bir besini neden bir daha tadasınız? Beslenme ve sağlık ilişkisi toplumumuzca gittikçe öne çıkan bir bilinç, eminim ev sahibi de bu durumu anlayacaktır. Alınmak, darılmak yok…

Şekerli İçecekler Yerine Su/Çay/Bitki Çayı Tüketin!

Gittiğiniz yerlerde tatlı ikramlarına hayır diyemiyorsanız, en azından yanında sunulan şekerli içecekler yerine, su veya çay/bitki çayı tercih edin.

Bol Su İçin!

Günlük su tüketiminizi ihmal etmeyin. Yaz sıcaklarında ortalama olarak saat başı en az 1 bardak su içmeyi unutmayın. Aldığımız her kalori için 1 ml su içmemiz metabolizmamızın bizden en büyük isteği. Su açığınızı, başka bir içecekle kapatamayacağınızı da belirtelim.

Sade Soda Tercih Edin!

Daha kolay bir sindirim için, sade soda tercih edebilirsiniz.

Böbrek Sağlığınıza Dikkat Edin!

Kurban Bayramı, böbrek hastalığı olanların özellikle dikkat etmesi gereken bir dönem. Et tüketimimizin arttığı bu dönemde, doğal olarak günlük protein alımımız artıyor. Böbrek hastalığınız mevcutsa, günlük protein ihtiyacınızı aşmadığınıza (böbrek hastalığınızın tipi ve evresine göre değişmektedir) dikkat etmelisiniz. Protein kısıtlaması, gerektiren tüm hastalıklar için bu maddeye özellikle dikkat edilmelidir.

Gut Hastaları Dikkat Etmeli!

Ürik asit düzeyleri yüksek bireyler de et tüketimini abartmaması gereken bir diğer grup. Gut ataklarınızı tetikleyecek, aşırı et tüketiminden kaçınmalısınız.

Kalp ve Damar Hastalığı Olan Kişilere Uyarı!

Kalp ve damar hastalığı olan bireylerin özellikle; etin az yağlı kısımlarını tercih etmeleri ve etin yanında salata tüketerek günlük posa (lif) alımını arttırmaları daha da önem kazanmaktadır.

Tuz Kullanımını Azaltın!

Et pişirilirken çok tuz kullanılıyorsa tansiyon hastaları için de tehlike çanlarının çaldığını bilmelisiniz.

Benzer Yazılar

Gebelikte Oruca Dikkat!
Gebelikte Oruca Dikkat!

Ramazan ayı ruhen ve bedenen arınma ayı olmakla birlikte yaz aylarında nefsin tutulması gereken süre 17 saatten fazladır. Bu süreye adaptasyon ilk günlerde gebe olmayan insanlar için dahi kolay olmazken gebelerin bu kadar uzun süre yemek yemeden, su içme

Devamı

Doğanın Kaynağından Gelen Şifa: Maden Suyu
Doğanın Kaynağından Gelen Şifa: Maden Suyu

Doğanın Kaynağından Gelen Şifa: Maden Suyu

Devamı

Göbek Yağlanmasına Etki Eden Faktörler
Göbek Yağlanmasına Etki Eden Faktörler

Son zamanlarda göbek bölgesinde meydana gelen yağlanma, önemli bir sorun olmaya başlamıştır. Lokal; yani bölgesel olarak tabir ettiğimiz bu yağlanma şikayeti, zayıf kadınların bile problemidir. Bu duruma neden olan faktörler arasında yüksek içerikli şekerli yiyecekler, hareketsizlik ve insülin dengesizliği yer almaktadır.

Devamı

Ramazan Ayında Sağlıklı Kalmak İçin Öneriler!
Ramazan Ayında Sağlıklı Kalmak İçin Öneriler!

Herhangi bir sağlık problemi olmayan kişiler için, ramazan ayında oruç tutmanın, genel sağlığımız üzerindeki olumlu etkilerini hepimiz biliyoruz. Ancak ramazan ayında zaman zaman, ihmal edilen bazı davranışlar sağlığımızı olumsuz etkileyebilmektedir.

Devamı

Hamilelikte Magnezyum Eksikliğine Dikkat!
Hamilelikte Magnezyum Eksikliğine Dikkat!

Hamilelik döneminde, vücudun ihtiyacının arttığı minerallerden birisi de kuşkusuz ki magnezyumdur!

Devamı

Yaza Sağlıklı ve Fit Girmek İsteyenlere Özel Diyetler
Yaza Sağlıklı ve Fit Girmek İsteyenlere Özel Diyetler

Değişim vakti! Mevsimler gelip geçerken doğanın bize sunduğu besinler dahi değişiyor. Biz de bu değişime ayak uydurmalı, beslenmemizi yeniden gözden geçirmeliyiz

Devamı

Ginseng Nedir
Ginseng Nedir

Ginseng bitkisi; geleneksel Çin tıbbında yüzyıllar boyunca şifa kaynağı olarak kullanılmıştır.

Devamı

Sağlıklı, Yeterli ve Dengeli Beslenme Çantası Nasıl Olmalı?
Sağlıklı, Yeterli ve Dengeli Beslenme Çantası Nasıl Olmalı?

Okul dönemi başladı! Peki, okul çağındaki çocukların beslenme alışkanlıkları nasıl olmalı? Okulların açılmasıyla birlikte farklı bir düzene dönüşebilen beslenme dönemi ile ilgili İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. İrem Aksoy, anlattı.

Devamı

Yaza Daha Sağlıklı Girmek İçin Bu Önerilere Kulak Verin
Yaza Daha Sağlıklı Girmek İçin Bu Önerilere Kulak Verin

Günde 3 ana ve 3 ara öğün olmak üzere, öğün periyodu atlanmamalı.

Devamı

4 Maddede Temiz Beslenme!
4 Maddede Temiz Beslenme!

Günümüzde beslenmenin sağlıklı yaşam için kilit rol oynadığının anlaşılmasını takiben besin seçimlerimizde daha dikkatli olmaya başlamalıyız.

Devamı