Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Diz Protezi İle Ağrıların Son Bulması Mümkün

Diz Protezi İle Ağrıların Son Bulması Mümkün

Diz protezi ile ağrılarınıza son verebilirsiniz!

Eklem kıkırdağının yok olması, eklem yıpranmasına; yani eklem artrozuna yol açar. Etki olarak; yürüme ve merdiven çıkmak gibi günlük rutin olayları kısıtlar ve ağrılara neden olur. Dinlenme, ilaç, fizik tedavi ve enjeksiyonla ile tedavi edilemeyen bu durum; yalnızca diz protezi ile tedavi edilebilir.

Diz protezi operasyonu için bu kriterler önemli…

Eğer; diz, fonksiyonunu yerine getiremiyorsa;  eklem yüzeylerine metal ve sürtünmeye karşı dayanıklı yapay bir eklem yerleştirilir. Böylece; ağrılara neden olan ve hareketleri kısıtlayan bu durum ortadan kaldırılır. Bu yöntemin izlenebilmesi için belirleyici bazı kriterler vardır. Örneğin; hastanın yaşı ve kilosu verilecek bu operasyon kararı için önemli kriterlerdir.

Öncelikle yaş konusundaki önemine değinelim. Bir protezin ömrü yaklaşık olarak en iyi ihtimalle 20 yıldır. Bu yüzden genellikle 65 yaş üzerinde bulunan hastalar için tercih edilir. Diğer bir konu ise kilo. Ağırlığı 90’nın üzerinde bulunan hastalar için bu yöntem tercih edildiğinde; protezin erken evrede gevşemesi durumu gelişebilir. Bu riskin yanı sıra; protez, ağrının neden olduğu hareketsizliğin önüne geçeceği için; kilo kayıpları da olabilir. Bir başka konu ise; birtakım hastalıklar. Örneğin; şeker hastalığı, damar tıkanması, kalp rahatsızlıkları, bunama ve unutkanlık, inmesi olan kişiler için bu operasyondan kaçınılması gerekir.

Diz protezi ameliyatından sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Diz protezi operasyonu geçirmiş bir hasta tam olarak iyileştikten sonra; günlük yaşamında kendisini kısıtlamak zorunda olduğu; araç kullanma, yüzme ve bisiklete binme gibi aktivitelere geri dönebilir. İyileşme sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır:

  • Hastanede kalış süresi 5 ila 7 gündür. Hasta taburcu olurken; temel rehabilitasyonu öğrenmiş ve yürüteç ile rahat bir şekilde yürüyebiliyor olarak taburcu edilir.
  • Protezin özelliği nedeniyle diz tam olarak bükülemez. Bu yüzden; bazı konularda çok daha dikkat edilmelidir. Örneğin; ibadet yaparken secdeye varılamaz, bunun yerine oturularak namaz kılınabilir. Yine diz tam olarak bükülemeyeceği için alaturka tuvalete oturulmamalıdır. Bu durum çok zararlıdır.
  • Merdiven çıkmak için operasyondan en az 6 hafta geçmelidir.
  • 3’er ay aralıklarla doktor kontrolleri yaptırılmalıdır.

Benzer Yazılar

Diz Kireçlenmesinde Etkili Yöntemler Nelerdir?
Diz Kireçlenmesinde Etkili Yöntemler Nelerdir?

Diz kireçlenmeleri vücudun, kıkırdak eklemlerinde meydana gelirler.

Devamı

Düztabanlık Yaşam Kalitenizi Etkilemesin
Düztabanlık Yaşam Kalitenizi Etkilemesin

Düztabanlık, halk arasında taban düşüklüğü olarak bilinir.

Devamı

Milyonda Bir Görülen Rahatsızlık Süper Kalça (SUPER HIP SURGERY) Ameliyatı İle Giderildi!  Bulgaristan’dan İstanbul’a Uzanan Yolculuk
Milyonda Bir Görülen Rahatsızlık Süper Kalça (SUPER HIP SURGERY) Ameliyatı İle Giderildi! Bulgaristan’dan İstanbul’a Uzanan Yolculuk

Bir bacağı daha kısa olarak dünyaya gelen 2 yaşındaki Alexsandır Alexsandrov İvanov, İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Çabukoğlu tarafından ameliyat edildi. Milyonda bir görülen bu rahatsızlık başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Küçük Alexsandır Alexsandrov İvanov yaşıtları gibi yürüyebilecek.

Devamı

Sporcu Yaralanmaları Nasıl Meydana Gelir?
Sporcu Yaralanmaları Nasıl Meydana Gelir?

Spor sakatlanmaları en çok basketbolcularda görülmektedir. Koşarken birden durma, yana dönme, pivot hareketi, zıplamaya bağlı yere düşme ve ani dönüşler sonucunda sakatlık meydana gelebilir.

Devamı

Ciddiye Alınmayan Omuz Ağrıları Yaşam Kalitesini Düşürüyor
Ciddiye Alınmayan Omuz Ağrıları Yaşam Kalitesini Düşürüyor

Omuz, vücudun en hareketli eklemidir. Eğer; bu bölgede gelişen ağrılar tedavi edilmezse; hareket kısıtlığı yaşanabilir

Devamı

Kemik İltihabının Sebepleri Nelerdir
Kemik İltihabının Sebepleri Nelerdir

Osteomiyelit; enfeksiyon nedeniyle kemik iliği ve çevresindeki kemiğin iltihaplanmasına verilen isimdir.

Devamı

Çocuklara Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? Çocuklara İlerde de Giyer Mantığı ile Ayakkabı Seçimi Yapılmamalı!
Çocuklara Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? Çocuklara İlerde de Giyer Mantığı ile Ayakkabı Seçimi Yapılmamalı!

“Bebekler büyümeyle birlikte 10 ve 18 aylar arası yürümeye başlar. Yürümeye başladıktan sonra çocuklarda ayakkabı ihtiyacı olmaktadır” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Dr. İftikhar Gurbanov bilgilendirdi.

Devamı

Omuz Çıkığı Sanıldığından Daha Ağrılı Olabiliyor
Omuz Çıkığı Sanıldığından Daha Ağrılı Olabiliyor

Omuz eklemi; köprücük, kürek ve kol kemiği ile oluşan bir yapıdır.

Devamı

Kişinin İyi Bir Dengeye Sahip Olması Neden Önemlidir? Dengeyi Sağlamak İçin Nasıl Egzersizler Yapılabilir?  Dengenizi Siz Sağlayın!
Kişinin İyi Bir Dengeye Sahip Olması Neden Önemlidir? Dengeyi Sağlamak İçin Nasıl Egzersizler Yapılabilir? Dengenizi Siz Sağlayın!

“Hiçbir ekipman gerektirmeyen, evde veya dışarıda yeni başlayan herkesin rahatlıkla yapabileceği denge egzersizleri; yalnızca kas-iskelet sistemi değil, tüm sağlığımız için faydalıdır” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Kaya Hüsnü Akan, denge ile alakalı merak edilenleri açıkladı.

Devamı

Dirsek rahatsızlıkları kimlerde görülür?
Dirsek rahatsızlıkları kimlerde görülür?

Dirseklerde meydana gelen rahatsızlıklar pek çok kaynağa bağlı olarak gelişebilir.

Devamı