Hangi Probiyotik Kaynağı Ne Kadar Tüketilmeli?
Sağlıklı bir sindirim sistemi, sağlıklı bir yaşamın en önemli koşullarından birisidir. Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlayan en önemli etken ise bağırsaklarımızda yaşayan flora bakterileridir.
“Bağırsak mikroflorasının sağlığını koruması ve işlevlerini yerine getirebilmesi için probiyotikler ve prebiyotiklere ihtiyaç vardır. Bu canlı mikroorganizmalara probiyotik, besinler yoluyla alınan, ince bağırsakta sindirilmeden direkt kalın bağırsağa geçen ve buradaki yararlı bakterilerin çoğalmasını ve etkinliğini olumlu yönde etkileyen karbonhidrat türevli besin ürünlerine de prebiyotik diyoruz. Kısacası prebiyotikler, probiyotiklerin besinleridir” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, açıkladı!
Probiyotiklerin Vücudumuza 5 Önemli Etkisi!
- Vücudu hastalıklardan korur ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olurlar.
- Kanseri önleyici ve tedavi edici etkileri vardır.
- İshal, mide rahatsızlığı, şişkinlik, gaz, hazımsızlık gibi sorunları önlemeye yardımcı olur.
- Yiyeceklerin vitamin ve mineral emilimini artırırlar.
- Kilo vermenize yardımcı olur.
Hangi Probiyotik Kaynağı Ne Kadar Tüketilmeli?
Peynir:
Onlarca çeşidi ile sofralarımızda yerini alan peynir yararlı mikroorganizmaları içermesinden dolayı en iyi probiyotik kaynağı olmaktadır. Eğer hem probiyotikten zengin beslenmek hem de ideal ağırlığınızı korumak istiyorsanız keçi sütünden yapılmış lor peynirini rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
Kefir:
Hep söylenir belki de akla gelen ilk tercihtir, probiyotik bazlı kefir. Tüketim sıklığı ve miktarı açısından haftada 3 defa ikindi ara öğününüze alacağınız ev yapımı organik kefir, bağırsak floranızı güncel tutup sizi hastalıklardan koruma da büyük etkiye sahip olacaktır.
Nar Ekşisi:
Konumuz probiyotik ise, organik ev yapımı nar ekşisi de yerini almalı bu listede. Lakin bu nokta da dikkat edilmesi gereken şey hazır satılara market raflarını süsleyen nar ekşileri içeriği açısından el yapımı nar ekşisi ile ayrılmaktadır.
Elma Sirkesi:
Her derde deva niteliğinde sayılabilecek elma sirkesi, probiyotik açısından değerlendirilebilecek nadide besinler arasındadır. Özellikle kan şekeri regülasyonu konusunda faydasını gördüğümüz elma sirkesi, fermantasyon işlemi sırasında bir çok mikroorganizmaya sahip olup bağırsak florasının gelişmesinde ve beslenmesinde en üst sıralarda yer almaktadır. Akşam yemeklerinden sonra uyumadan 2 saat kadar önce 1 bardak ılık suya katılmış 2 yemek kaşığı kadar elma sirkesi, hem bağırsak sağlığımızı koruma da hem de insülin dirence tedavisinde bizi başarıya taşıyacak etkilere sahiptir.
Benzer Yazılar
Kemik erimesi bir diğer adı ile Osteoporoz vücut çok fazla kemik kaybına uğradığında veya çok az kemik oluşumunda ortaya çıkan kemik hastalığıdır.
Uzun ve sağlıklı bir yaşam için kalp sağlığının korunması büyük önem taşıyor. Yaşam tarzınızda yapacağınız küçük değişikliklerle hem kalp hem de genel sağlığınızı korumanız mümkün.
Kolajen Eksikliği Nelere Sebep Olur? Doğal Kolajen Kaynakları Nelerdir?
Göz Sağlığını Korumanıza Yardımcı 8 Etkili Öneri!
Burun estetiği ile istediğiniz görünüme kavuşabilir, burnunuzun uzunluğunu kısaltabilir
Akıllardaki bir diğer soruysa, dışarıdan gelen paketli ürünlerin hijyeninin nasıl sağlanması gerektiğidir.
Bir sene boyunca korunmadan cinsel ilişkiye girilmesine rağmen çocuk sahibi olamama durumuna kısırlık denilmektedir.
Çocuklarda bazı nedenlerden dolayı gelişim bozuklukları görülebilmektedir
Hastalık beyinin kasları kontrol etme kabiliyetini etkileyen ve gelişmekte olan bölümündeki hasardan kaynaklanmaktadır. Beyin felcine maruz kalmış birçok insan çeşitli sağlık sorunları yaşamaktadır:
Mucize Gibi İyileşme Öyküsü: Kalp Nakli Olmadan Yaşayamazsın Dediler Doktoru Sayesinde Kalbi Kurtuldu