Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Göz Sağlığı İle İlgili Merak Ettiğiniz Her Şey!

Göz Sağlığı İle İlgili Merak Ettiğiniz Her Şey!

Kuru göz tedavisinin önemi nedir?

Duygularımızı ifade etmemizin bir parçası olan göz yaşımızın, göz sağlığı açısından birçok önemli görevi vardır. Gözü enfeksiyonlardan korumada ve pürüzsüz bir yüzey yaratarak iyi görmede önemli olan göz yaşının eksikliğinde kişilerde; gözde yanma, batma, kızarıklık ve kaşıntı gibi şikayetler oluşabilmektedir. Özellikle; bilgisayar, tablet ve telefon başında uzun zaman geçiren, kontakt lens kullanan ya da suni ısıtmalı-soğutmalı yerlerde çalışan kişilerde daha fazla görülebilen kuru göz, bazı sistemik hastalıkların varlığında ve ilaçların kullanımında veya kadınlarda menopoz döneminde daha sık görülebilmektedir.

Kuru göz hastalığı doğru tedavi edilmediğinde; görme ve yaşam kalitesini bozan bir durum olup, tedavisinin mutlaka göz hekimi eşliğinde yapılması ve çeşitli koruyucu önlemlerin alınması gerekmektedir.

Göz tansiyonu neden önemlidir?

Dünyadaki körlük nedenlerinin en önemli sebebi olan göz tansiyonu, çok sinsi bir hastalıktır. Öyle ki göz muayenesi olmadan tespit edilemez, bulgu vermez ve fark edildiğinde çok ciddi görme kayıpları gelişmiş olabilir. Tedavi ile mevcut olan kayıplar geri dönmediği için göz muayenesine düzenli olarak gitmek büyük önem taşır. Özellikle 40 yaşından sonra her yıl göz muayenesi şarttır. Diyabet hastaları, ailede göz tansiyonu olanlar ve kortizon tedavisi alan hastalar özellikle risk altındadır.

Göz kapağı estetiği ile gençleşin!

Yaşımızın ilerlemesi ile birlikte göz kapaklarımızda deri fazlalıkları ve torbalanmalar oluşabilir. Bu durum yaşımızın olduğundan daha fazla görünmesine veya devamlı yorgun ve uykusuz bir ifadenin oluşmasına yol açabilir. Göz kapağı üzerindeki bu fazla derilerin uzaklaştırılması, torbalanmaların giderilmesi ile daha genç ve canlı bir görünüm sağlanabilirken; bu durum görme kalitesini arttırır, görme alanını genişletir ve kişilere makyaj yapma kolaylığı da sağlar.

Ameliyat öncesinde kapak ve kaşların muayenesi yapılarak ameliyat yöntemine ve anestezi türüne hastaya uygun olarak karar verilmelidir. Ameliyat sonrası hastanede yatış gerekmemekte ve hastalar sosyal hayatlarına genellikle bir hafta sonra dönebilmektedirler.

Excimer Lazer tedavisi ile gözlüklerinizden kurtulabilirsiniz!

Gözlükleriniz olmadan dünyayı net bir şekilde görmek istemez misiniz? Her sabah uyandığınızda ilk yapmanız gereken şey gözlüklerinizi veya lenslerinizi takmak mı oluyor? Gözlük kullanmamanın keyfini yaşamak için Excimer ve Femto saniye Lazer teknolojisinden faydalanabilirsiniz.

Günümüz teknolojisi ile dakikalar içinde göz yapınıza uygun bir lazer yöntemi ile gözlük ve kontakt lenslerinizle vedalaşmanız mümkün. Lazer cerrahisi öncesi yapılacak doğru muayenenin, gözünüze uygun olarak seçilecek lazer teknolojisinin türünün, kullanılan ekipmanın ve hekim tecrübesinin cerrahi başarıdaki rolünü ise unutmamakta fayda var.

Katarakt cerrahisi sonuçları yüz güldürüyor!

Göz bebeğinin arkasında yer alan doğal merceğimizin zamanla sarararak saydamlığını yitirmesine bağlı olarak ortaya çıkan katarakt, günümüzde dakikalar içerisinde tedavi edilebilmekte. Üstelik yapılan ameliyatta gözün içine takılacak merceğin hastaya özel olarak seçilmesi ile astigmatizma problemi veya yakın gözlüklerinden de kurtulmak mümkün.

Görmede bozulma, renklerde soluklaşma veya ışık hassasiyeti gibi bulguları olan katarakt hastalığı bazen tek gözde olduğunda sinsice ilerleyebilir ve ancak göz hastalıkları uzmanınca yapılacak detaylı bir muayene ile tanı konabilir. Katarakt tedavisinde kullanılan fakoemülsifikasyon cerrahisinde, kataraktlı mercek ultrason dalgaları ile temizlenmekte ve yerine suni bir mercek yerleştirilmesi yapılmaktadır. Katarakt ameliyatı; gece yatış gerektiren bir ameliyat olmayıp, hastalar ameliyatı takiben 2-3 saat istirahat ettikten sonra taburcu edilir.

Deneyimli cerrahlarca, teknolojik açıdan gelişmiş ve sterilizasyon kurallarına son derece dikkat edilen merkezlerde uygulanacak katarakt ameliyatlarının yaşam ile görme kalitesini artırdığı ve yüz güldürdüğü görülmektedir.

Sarı nokta hastalığının tedavisi var mıdır?

Sarı nokta (makula); gözün arkasında retinanın merkezinde yer alan, gözün ayrıntılı ve merkezi görmeden, dolayısıyla okuma, araba kullanma, yüzleri tanıma gibi görevlerinden sorumlu kısmıdır. Sarı nokta hastalığı ise makuladaki retina ve retina altındaki tabakalarda tahribat yaparak merkezi görmenin azalmasına yol açan bir hastalıktır. Sinsice ilerleyen hastalık görme kayıpları ve bozuklukları, renklerde bozulmalar, bulanık  ve sisli görme gibi sorunlara neden olur. Görme kayıplarının başlaması durumunda hastalar okuma ve yazma gibi eylemleri gerçekleştirmede zorlanırlar. Sokağa çıkmak için ve sosyal hayattan uzak kalmamak için yardıma gereksinim duyabilirler.

En önemli risk faktörü; ileri yaş (55 yaş üstü) olmak ile beraber aile hikayesi, güneş ışığı (UV), sigara kullanımı, obezite ve hipertansiyon diğer önemli risk faktörleridir. Kuru tip (%90) ve yaş tip (%10) olarak iki farklı şekilde izlenir. Kuru tip zamanla yaş tipe dönüşebilir. Erken teşhis ile hastalığı tetikleyen unsurlar ortadan kaldırılarak hastalığın daha yavaş ilerlemesi ve etkilerinin azaltılması sağlanabilir. Yaş tipte görme kaybı ani ve ciddi seviyededir. Yaş tip sarı nokta hastalığında 4-6 haftada bir yapılan göz içi enjeksiyonlar ile hastalık aktivitesi durdurularak kalıcı körlük gelişimi önlenebilmektedir.

Benzer Yazılar

Göz Alerjisi Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?
Göz Alerjisi Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Gözlerde görülen kızarıklık, kaşıntı, batma, yanma ve sulanma şikayetlerine sebep olan bir rahatsızlıktır.

Devamı

Lazer Cerrahisi Hakkında Her Şey
Lazer Cerrahisi Hakkında Her Şey

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Kliniğimizde; miyop, hipermetrop, astigmat gibi görme kusuru olan hastaların tedavileri yapılarak gözlük ve lens kullanımlarının önüne geçilebilmektedir.

Devamı

Presbiyopi (Yaşa Bağlı Yakın Görme Bozukluğu)
Presbiyopi (Yaşa Bağlı Yakın Görme Bozukluğu)

Presbiyopi; merceğin gözün odağını değiştirme yeteneğini kaybetmesiyle ortaya çıkar. Yaşa bağlı yakını görme bozukluğu yaklaşık 40 yaş civarında başlar.

Devamı

Kırmızı Göz Hastalığı Olarak da Bilinen Konjonktivit Nedir?
Kırmızı Göz Hastalığı Olarak da Bilinen Konjonktivit Nedir?

Halk arasında kırmızı göz rahatsızlığı olarak bilinen konjonktivit; göz içerisindeki en dış doku olan konjonktiva tabakası ve göz kapağının iç yüzeyinin iltihaplanarak kırmızı bir hal almasına denilmektedir.

Devamı

10 Sene Sonra Eşini ve Çocuğunu Gördü!
10 Sene Sonra Eşini ve Çocuğunu Gördü!

Dünyası Aydınlandı! 10 Sene Sonra Eşini ve Çocuğunu Gördü!

Devamı

Bebeklerde Sedasyon ile Göz Muayenesi Nedir?
Bebeklerde Sedasyon ile Göz Muayenesi Nedir?

Bebeklerde Sedasyon ile Göz Muayenesi Nedir?

Devamı

Şeker Hastalığınız Varsa Göz Muayenesi Olmanız Şart!
Şeker Hastalığınız Varsa Göz Muayenesi Olmanız Şart!

Şeker hastalığı (diyabeti) olan kişilerin vücudunda,

Devamı

Göz Hastalıklarında Erken Teşhisin Önemi Nedir?
Göz Hastalıklarında Erken Teşhisin Önemi Nedir?

Toplumda sıkça konuşulan fakat hakkında az şey bilinen göz tembelliğinin farkedilmesi zordur.

Devamı

Dünyaya Bir de Böyle Bakın!
Dünyaya Bir de Böyle Bakın!

Excimer Lazer uygulamaları ile gözlük kullanımından kurtulmak mümkün.

Devamı