Başarısız Bel Cerrahisi Nedir? En Çok Kimlerde Görülür?

Başarısız Bel Cerrahisi Nedir? En Çok Kimlerde Görülür?

Başarısız bel cerrahisi nedir?

Genel olarak daha önce bel fıtığı omurilik darlığı veya kaması nedeniyle ameliyat olan kişilerin şikayetlerinin belirli süre içerisinde geçmemesi veya daha kötüye gitmesi olarak açıklayabiliriz. Bel fıtığı, omurilik daralması veya bel kayması ameliyatı gibi operasyonlardan sonra da görülebilen bu hastalık ne yazık ki tedaviye oldukça dirençlidir.

Başarısız bel cerrahisi hastalığında şikayetler sadece bel ağrısı şeklinde olabileceği gibi, kalçadan bacağa vuran ağrılar veya ameliyattan öncekiyle aynı veya daha şiddetli ağrılar şeklinde kendini gösterebilir, hatta bu ağrılar her ameliyatta giderek şiddetlenebilir. Hastalar bu sebeple defalarca ameliyat olabilmektedirler. Bu belirtilere birçok şey sebep olsa da ameliyatın tamamen başarılı olması durumunda bile bu problemin oluşabileceği kesinlikle akılda tutulmalıdır.

Başarısız bel cerrahisi teşhisi nasıl konur?

Hastanın ameliyat öncesi belirtilerinin neler olduğunu, ameliyattan sonra durumunun ne olduğunu kısacası hasta hikayesi oldukça önemlidir. Uzman bir doktor tarafından hastadan istenilen testler yapıldıktan sonra hasta dikkatle değerlendirilmelidir. Uygulanacak tedavi türüne ağrıların nedenine göre karar verilir. Bu noktada hastanın radyolojik (MR ve tomografi) ve elektrofizyolojik (EMG) değerlendirmesi çok önemlidir.

Bu değerlendirmeler sonucunda eğer ameliyat gerektiren bir durum varsa mutlaka gerekli ameliyat yapılmalıdır yok eğer ameliyat gerektirir bir durum yoksa o zaman omurilik pili ameliyatının bu tür durumlarda oldukça etkili bir tedavi seçeneği olacağı mutlaka akılda tutulmalıdır.

Başarısız bel cerrahisi tedavisi nasıl olmalıdır?

Başarısız bel cerrahisi hastalığı tedavisindeki ilk amaç bu duruma sebep olan sorunun ortadan kaldırılmasıdır. Ortada ağrıya sebep olduğu düşünülen bir durum varsa (fıtık, kayma, darlık gibi) bu sorun ortadan kaldırılmalıdır. Ancak bazı durumlarda ortada hiçbir sebep yokken de başarısız bel cerrahisi deyimi kullanılmasına sebep olan durumlar mevcuttur. Başarılı bir bel ameliyatı olmuş bazı hastalarda yapılan tetkiklerde hiçbir sorun olmamasına rağmen ameliyattan önceki ağrıların aynen devam etmesi ve hatta daha da şiddetlenmesi gibi durumların oluşması pek de azımsanacak bir durum değildir ne yazık ki. Bu gibi durumlara şeker hastalığına sahip bireyler daha sık rastlayabilmekteyiz. Bu gibi ortada ameliyatlık bir durum olmamasına rağmen ağrısı devam eden bireylerde Omurilik Pili oldukça etkili bir tedavi yöntemidir.

Başarısız bel cerrahisi hastalığı tedavisinde oldukça başarılı bir tedavi yöntemi olan omurilik pili ameliyatı hakkında daha ayrıntılı bilgi için Nöromodülasyon Merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Omurilik Pili ile Ağrılarınızdan Kurtulabilirsiniz!
Omurilik Pili ile Ağrılarınızdan Kurtulabilirsiniz!

Omurilik pili; omurilik zarının üzerine yerleştirilen bir nevi elektrik kablosu yardımıyla beyne giden uygunsuz ağrı sinyallerinin engellenmesidir.

Devamı

Sinir Sisteminin Düzenleyicisi: Nöromodülasyon
Sinir Sisteminin Düzenleyicisi: Nöromodülasyon

Nöromodülasyon kelimesini, “sinir sisteminin düzenleyicisi” olarak ifade edebiliriz. Vücudun çeşitli yerlerinde meydana gelen ve sinir sistemine bağlı aksaklıkların yeniden düzenlenmesini sağlayan Nöromodülasyon tedavileri ile günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen hastalıklar iyileştirilir ve hastanın yaşam kalitesi artırılır.

Devamı

Sakral Stimülasyon Nedir?
Sakral Stimülasyon Nedir?

Halk arasında mesane pili olarak bilinen sakral stimülasyon nöromodülasyon ameliyatlarının bir parçası olup; küçük abdest kaçırma, veya yapamama, büyük abdest kaçırma, mesane felci gibi sorunları olan hastalarda uygulanabilecek teknolojik bir tedavi yöntemidir.

Devamı

Herpes Nevraljisi Nedir?
Herpes Nevraljisi Nedir?

Nevralji, bir veya daha fazla sinirde hissedilen ağrıyı tanımlar. Bazı tür nevraljiler, Herpes enfeksiyonu yani zona hastalığı sonucu ortaya çıkabilir.

Devamı

Buerger Hastalığı Hakkında Bilinmeyenler
Buerger Hastalığı Hakkında Bilinmeyenler

Buerger hastalığı atardamarların yapısında tıkanma ve hasar oluşumu ile ortaya çıkan bir hastalıktır.

Devamı

Spastisitenin Neden Olduğu Sorunlar Baklofen Pompası ile Çözülüyor!
Spastisitenin Neden Olduğu Sorunlar Baklofen Pompası ile Çözülüyor!

Kasların sürekli olarak kasılması olarak adlandırılan spastisite terimi, istemsiz kasılma anlamına gelmektedir. Halk arasında; kasılmalı felç ya da spastik felç olarak da bilinmektedir. Spastisite, kasların şiddetli derecede kasılı halde kalmasına denilmektedir.

Devamı

Distoni Hastaları Beyin Pili Uygulaması ile Rahat Ediyor!
Distoni Hastaları Beyin Pili Uygulaması ile Rahat Ediyor!

Şiddetli kasılma ve istemsiz hareketlerle seyreden distoni hastalığı, beyinde oluşan yanlış sinyallerin engellenememesi sonucunda, vücudun belirli bir bölgesinde ya da yaygın bir biçimde oluşan istemsiz kas kasılmalarının oluşmasıdır.

Devamı

Tremor (Titreme) Rahatsızlıkları Beyin Pili Ameliyatı İle Son Buluyor!
Tremor (Titreme) Rahatsızlıkları Beyin Pili Ameliyatı İle Son Buluyor!

Tremor; titreme anlamına gelmektedir ve çeşitli hastalıklarda görülebilir. Titreme, vücudun bir kısmının veya bir uzvun davranışın kontrol edilememesi halidir.

Devamı

Vagus Pili Nedir?
Vagus Pili Nedir?

Halk arasında Vagus Pili, Sara Pili veya Epilepsi Pili olarak bilinen Vagal Sinir Stimülasyonu ülkemizde ilaç tedavisine dirençli yani ilaç kullanmasına rağmen sara nöbetleri devam eden hastalarda başarıyla uygulanan bir ameliyat yöntemidir.

Devamı

Epilepsi Hastalarına Müjde, Vagus Pili ile Nöbetlere Son!
Epilepsi Hastalarına Müjde, Vagus Pili ile Nöbetlere Son!

İlaç tedavisine dirençli epilepsi yani sara hastalarının cerrahi tedavisi için vagal sinir stimülasyonu öneriliyor.

Devamı