Tremor (Titreme) Rahatsızlıkları Beyin Pili Ameliyatı İle Son Buluyor!

Tremor (Titreme) Rahatsızlıkları Beyin Pili Ameliyatı İle Son Buluyor!

Tremor (titreme) nedir?

Tremor; titreme anlamına gelmektedir ve çeşitli hastalıklarda görülebilir. Titreme, vücudun bir kısmının veya bir uzvun davranışın kontrol edilememesi halidir. Tıpta titreme hastalığı olarak bilinen tremor, bedenin herhangi bir bölümünde her an gelişebilir. Örnek vermek gerekirse; kafada titreme (başta titreme), elde titreme, gövdede titreme şeklinde olabilir. Kafanın titremesi (başın titremesi) tremor hastalarında sık görülmektedir. Tremor; Parkinson hastalığının, beyin ve beyincik rahatsızlıklarının, alkol yoksunluğunun belirtisi olabilir ve herhangi bir ilacın yan etkisi olarak da titreme meydana gelebilir. Tremor, beyin içerisindeki kas hareketlerinin kontrol edildiği bölümde de oluşan bir problem sonucunda da gelişebilmektedir.

Esansiyel tremor nedir?

Esansiyel Tremor ise bir çeşit titreme hastalığı yani tremor rahatsızlığıdır. Esansiyel Tremor; ellerde titremeye, ses titremesine, başta, bacaklarda, seste, gövdede özetle; bedenin birçok farklı yerinde görülebilen ritmik bir titremeye neden olmaktadır. Elde titreme, bu hastalarda en sık görülen titreme çeşitlerindendir. Dünya üzerinde oldukça fazla görülen bu hastalık ileri seviyelere geldiğinde bu kişiler bir bardak su, bir kaşık çorba içemez hale gelip ve bakımları konusunda ne yazık ki sürekli olarak birilerinin yardımına ihtiyaç duymaktadırlar. Bu rahatsızlığı olan kişilerin, bahsettiğimiz bu şikayetleri fark ettiğinde özellikle de çevresinden başka birisi titremesini gördüğünde daha da şiddetlenmekte ve kişinin sosyal hayattan kaçınmasına içine dönük bir hale gelmesine neden olmaktadır.

Titreme rahatsızlıkları birbirlerinden ayrılıyor!

Bu rahatsızlıkta görülen titreme, Parkinson hastalığında görülen titreme şikayetlerinden farklıdır. Parkinson hastalarında gözlemlenen titreme, istirahat tremoru şeklindedir, kişi boş kaldığında yani herhangi bir iş ile uğraşmadığında titremeye başlar. Esansiyel Tremor rahatsızlığındaysa titreme iş yaparken veya çalışırken başlar ve şiddetlenerek artmaya devam eder. Kısacası; Parkinson rahatsızlığındaki titreme istirahat tremoru, Esansiyel Tremor’daki titremeyse hareket tremoru şeklindedir. Baş bölgesinde meydana gelen baş tremoru (kafa sallanması veya baş sallanması) ise, esansiyel veya distonik tremordan dolayı meydana gelmektedir.

Beyin pili uygulamaları mucizevi çözüm!

Esansiyel Tremor’un ve diğer titreme rahatsızlıklarının tedavi edilmesinde ilk olarak uygulanacak yöntem ilaç tedavisidir fakat maalesef ki ilaç tedavisi konusunda çok seçenek yoktur. Bu tedavinin yetmediği durumlarda ise tremor hastalıklarında beyin pili tedavisi başarıyla yapılabilmektedir. Bölgesel uyuşturma (lokal anestezi) altında yapılan beyin pili ameliyatlarının sonuçları fazlasıyla sevindirici olup operasyonun başarı ile uygulanması sonucunda tam sonuç alarak, hastaların titremesinde düzelme sağlanabilmektedir. Bu kişiler işlerini yeniden yapabilir duruma gelmektedirler. Önceden yemek yerken, su içerken, yazı yazarken zorlanan bu bireyler bu işleri rahatlıkla yapabilmektedirler.

Hastanemizde başarıyla uygulanan beyin pili ameliyatları hakkında geniş bilgi almak için Nöromodülasyon Merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Benzer Yazılar

Gaita Kaçırma (İnkontinans) Nedir?
Gaita Kaçırma (İnkontinans) Nedir?

Boşaltım, insanın temel fizyolojik gereksinimlerinden biridir. Besinlerin sindirilmesi sonucu oluşan ve sindirim kanalıyla atılan atık maddeler halk arasında büyük abdest, dışkı, kaka (gaita) olarak adlandırılır.

Devamı

Titreme ve Yürüyememe Beyin Pili Ameliyatı ile Son Buluyor!
Titreme ve Yürüyememe Beyin Pili Ameliyatı ile Son Buluyor!

Beyin pili, vücutta meydana gelen hareket bozukluklarına neden olan bazı nörolojik hastalıkların tedavisinde başarıyla uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Devamı

Derin Beyin Stimülasyonu (Beyin Pili) Ameliyatı Nedir?
Derin Beyin Stimülasyonu (Beyin Pili) Ameliyatı Nedir?

Halk arasında “beyin pili” olarak bilinen derin beyin stimülasyonu; beynin bazı özellikli bölgelerinin elektrotlar ve bir pil aracılığıyla uyarılması ve bu sayede beynin ürettiği anormal sinyallerin baskılanması mantığına dayanmaktadır.

Devamı

Omurilik Pili ile Ağrılarınızdan Kurtulabilirsiniz!
Omurilik Pili ile Ağrılarınızdan Kurtulabilirsiniz!

Omurilik pili; omurilik zarının üzerine yerleştirilen bir nevi elektrik kablosu yardımıyla beyne giden uygunsuz ağrı sinyallerinin engellenmesidir.

Devamı

Parkinson Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir?
Parkinson Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Parkinson hastalığı olan kişilerin yakınları için hastalık hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önemli bir konudur.

Devamı

Spastisitenin Neden Olduğu Sorunlar Baklofen Pompası ile Çözülüyor!
Spastisitenin Neden Olduğu Sorunlar Baklofen Pompası ile Çözülüyor!

Kasların sürekli olarak kasılması olarak adlandırılan spastisite terimi, istemsiz kasılma anlamına gelmektedir. Halk arasında; kasılmalı felç ya da spastik felç olarak da bilinmektedir. Spastisite, kasların şiddetli derecede kasılı halde kalmasına denilmektedir.

Devamı

Majör Depresyon Diğer Sağlık Sorunlarıyla Bağlantılı Olabilir!
Majör Depresyon Diğer Sağlık Sorunlarıyla Bağlantılı Olabilir!

Majör depresyon, beynin işlevlerinde bozulma ve düzensizliklerin yansıması olarak duygu, düşünce, davranış ve bedensel işlevlerde bozulmanın ortaya çıktığı belirtiler kümesidir.

Devamı

Baklofen Pompası Nedir?
Baklofen Pompası Nedir?

Baklofen pompası; çeşitli sebeplerle uzuvlarda (kollarda bacaklarda) ve/veya gövdede gelişen ve ilaç tedavisine yanıtsız istemsiz katılık ve kasılmalarda (spastisite) kullanılan bir tür otomatik ilaç salınımı sağlayan bir cihazdır.

Devamı

Vagus Pili Nedir?
Vagus Pili Nedir?

Halk arasında Vagus Pili, Sara Pili veya Epilepsi Pili olarak bilinen Vagal Sinir Stimülasyonu ülkemizde ilaç tedavisine dirençli yani ilaç kullanmasına rağmen sara nöbetleri devam eden hastalarda başarıyla uygulanan bir ameliyat yöntemidir.

Devamı

Buerger Hastalığı Hakkında Bilinmeyenler
Buerger Hastalığı Hakkında Bilinmeyenler

Buerger hastalığı atardamarların yapısında tıkanma ve hasar oluşumu ile ortaya çıkan bir hastalıktır.

Devamı