Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Anne Ve Baba Olma Hayallerinizi Ertelemeyin

Anne Ve Baba Olma Hayallerinizi Ertelemeyin

Anne ve baba olma hayallerinizi ertelemeyin!

Çocuk özlemi çeken ebeveynlerin, anne ve baba olmaya giden yolları bazen zor ve zahmetli olabilir; ama içiniz rahat olsun. Tüp Bebek ve Üreme Sağlığı Merkezimiz, bu zorlu yolculuktaki hayallerinizi gerçeğe dönüştürüyor.

Tüp bebek tedavisi başarısı için önemli araştırmalar yapan Tüp Bebek Merkezi Kliniğimiz, bunun yanı sıra; genetik hastalık riski bulunan ailelerde preimplantasyon genetik tanı yöntemlerini de uygulamaktadır.

Tüp bebek tedavisini gerektiren nedenler nelerdir?

  • Anne adayının yaşının ilerlemesiyle yumurtaların rezerv durumunun ve kalitesinin azalması
  • Erkeklerde sperm kalitesinin ve hareketliliğinin kısıtlanması
  • Rahim içi ve fallop tüplerinde görülebilecek sorunlar
  • Erkeklerde varikosel durumu
  • Rahimlerde meydana gelen kistler
  • Sebebi bilinmeyen infertilite

Tüp bebekte başarıyı artıran yöntemler nelerdir?

Tüp bebek tedavisinde; yeni dönem tedaviler ile başarı artırıcı yöntemler uygulanıyor. Böylelikle anne adaylarının gebe kalma oranları artırılıyor. Tüp bebekte başarı oranımızı artıran yöntemlerimiz;

Genetik incelemeler

NGS, mitoscore, aCGH, CGT, PGD gibi bazı testler ile genetik problemler saptanılır. Bu genetik sorunların değerlendirilmesiyle izlenecek tedavi planı şekillenir.

ERA

Embriyonun, anne adayının rahmine tutunabileceği en uygun günün belirlenir. Kaliteli embriyonun transfer edilmesi, yeni tedavi planının oluşturulmasına ve gebelik sağlanmasına ışık tutan ayrıcalıklı bir testtir. Bu test; implantasyon zamanının belirlenmesi için yapılır.

IMSI

IMSI, yani yüksek mikroskopik büyütmeyle seçilmiş sperm mikroenjeksiyon; menideki spermleri 800 kat büyüterek, en iyi spermleri belirlemeye yardımcı olan bir yöntemdir. Seçilen en iyi spermler ile yüksek döllenme oranları elde edilirken; aynı zamanda bu durum embriyo gelişimini de etkileyerek anne adayının gebe kalma olasılığını artıracaktır.

ICSI

ICSI, yani mikroenfeksiyon; erkeklerde şiddetli olarak kısırlık görüldüğü zaman başarı ile uygulanan devrim niteliğinde bir tedavi yöntemidir. Erkeklerde sperm hücreleri yumurtayı dölleyebilecek durumda değil ise embriyo oluşumu mümkün olamayacağı için mikroenfeksiyon yöntemi tercih edilir. Sperm hücresi sayısı az olan veya sperm morfolojisi bozuk olan erkeklerde başarılı bir şekilde uygulanan mikroenfeksiyon yöntemi ile baba olabilmek mümkündür.

Embriyoskop

Embriyologlarımız tarafından; embriyoların bölünme zamanları, görüntüleri ve sağlıkları 7/24 takip edilerek dış ortama maruz kalmalarına neden olacak hataların engellenmesi ve en iyi olan embriyonun seçilerek transfer edilmesi sağlanır.

Rahim dinlendirme

Anne rahminin tedavi uygulamaları nedeniyle yorulması söz konusu olduğu için rahim dinlendirme yöntemi ile ilk haline dönmesi sağlanır.

Endoskopik cerrahi

Rahim içi pulip, sineşi ve septum gibi başarıyı olumsuz etkileyebilecek anormallikler histeraskopi ile giderilebilir. Ayrıca başta hidrosalpenks ve endometrioma olmak üzere tüpleri ve yumurtalıkları ilgilendiren karın içi patolojilerin ortadan kaldırılması gebelik ve canlı doğum oranlarını arttırırken gebelik kayıplarını azaltmaktadır.

Blastocyst transferi (blastokist kültürü)

Embriyo gelişimini tutunmadan önceki en son aşamaya götürerek tutunma potansiyelini en yüksek olan embriyoların seçimine imkan tanır. Gelişim potansiyeli ve canlılığı yüksek embriyolardan daha az sayıda transfer ederek çoğul gebelik önlenebilir.

Embriyo ve oosit dondurma

Tedavide transfer edilen embriyo haricindeki sağlıklı embriyolar dondurulmaktadır. Aynı işlem; erken menopoz riski olan veya kanser tedavisi olacak bekar hastalarda yumurta hücreleri (oosit) için de yapılmaktadır.

Preimplantasyon genetik tarama (PGT)

Genetik olarak sağlam olan embriyoların seçilerek transfer edilmesi gebelik oranlarını arttıracağı gibi düşük oranlarını da azaltmaktadır. ACGH yöntemi ile 23 çift kromozomun tamamına bakılabilmektedir.

 

 

Benzer Yazılar

Ailelerde Kolaylıkla Skolyozu Tespit Edebilir!
Ailelerde Kolaylıkla Skolyozu Tespit Edebilir!

Skolyoz konusunda anne babaların çok dikkatli olmaları gerekir. Erken tanı için çocukların aileleri tarafından çok sıkı ve düzenli kontrol edilmeleri çok önemlidir.

Devamı

Kızlık Zarı Dikimi
Kızlık Zarı Dikimi

Kızlık zarı dikimi, bekaretini kaybetmiş kadınların tekrar ilişkiye girdiklerinde kanama olması açısından yapılan bir ameliyattır.

Devamı

Ramazanda Beslenmeye Dair En Çok Merak Edilenler!
Ramazanda Beslenmeye Dair En Çok Merak Edilenler!

11 ayın sultanı Ramazan geldi! 17 saat açlık sonrası beslenme düzenimiz elbette değişecek. Peki nasıl beslenmeliyiz?

Devamı

Vajinal Enfeksiyon Deyip Geçmeyin
Vajinal Enfeksiyon Deyip Geçmeyin

Hemen hemen kadınların çoğunluğunda görülen vajinal enfeksiyonlar; koku, yanma ve akıntılar ile kendini belli ediyor.

Devamı

Yaz Aylarında Bu Enfeksiyonlara Dikkat!
Yaz Aylarında Bu Enfeksiyonlara Dikkat!

Koronavirüsün denizden veya havuzlardan bulaşmayacağını uzmanlar açıkladı. Ancak havuzlardan kapabileceğimiz başka enfeksiyonlar mevcut!

Devamı

Kışın Enfeksiyonlara Doğal Kalkan: Vitamin ve Mineral Deposu Besinler!
Kışın Enfeksiyonlara Doğal Kalkan: Vitamin ve Mineral Deposu Besinler!

Kışın Enfeksiyonlara Doğal Kalkan: Vitamin ve Mineral Deposu Besinler!

Devamı

Sıcak Havalarda Kalbe Dikkat!
Sıcak Havalarda Kalbe Dikkat!

Hava çok sıcak olduğunda vücudumuzu soğutmak için terleriz, bu nedenle her zamankinden daha fazla sıvı kaybederiz.

Devamı

Olumsuz Ebeveyn Tutumları Çocuklarda Psikolojik Sorunlara Neden Olur!
Olumsuz Ebeveyn Tutumları Çocuklarda Psikolojik Sorunlara Neden Olur!

Çocuğun istenmeyen davranışı karşısında bağırmak, o an için doğru ve tek çözüm gibi görünüyor olsa da, sonrasında çocukta olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Devamı

Göz Kapağı Estetiği İle Gençleşin!
Göz Kapağı Estetiği İle Gençleşin!

Kişiler, ilk tanıştıkları insanların öncelikli olarak gözleri ile iletişim kuruyorlar.

Devamı

İyi Huylu Prostat Büyümesi Nedir
İyi Huylu Prostat Büyümesi Nedir

Prostat hastalığı genellikle ilerleyen yaşlarda idrar yollarında görülen, idrar kesesinin alt kısmında mesane çıkışanda bulunan idrar kanalının etrafına..

Devamı