Yaz Aylarında Spor Nasıl Yapılmalıdır?
En uygun saat aralıklarını seçmek gerekiyor…
Yaz aylarında spor yapmak için dışarıdaki açık mekanları seçiyorsanız; güneş ışınlarından çok etkilenmeyeceğiniz saat aralıklarını seçmelisiniz. Eğer; bunun aksini yapacak olursanız da sıvı kaybı normalin çok daha üstünde olacağı için sıvı alımını artırarak bu dengeyi korumanız gerekiyor. Su ve tuz içeriğinde olan özel sporcu içeceklerini tüketebilirsiniz.
Spor merkezi seçimi önemli!
Yaz aylarında günün pek çok saat aralığında sıcaklık fazla olacağı için birtakım risklerden korunmak ve bu riskleri en aza indirgemek için kapalı spor merkezlerini seçebilirsiniz.
Bel ve sırt ağrılarınıza karşın sık sık yüzün…
Bilgisayar karşısında geçirilen zaman ve yanlış pozisyon ile bu zamanın geçirilmesi bazı şikayetlere yol açar. Sıcak havalarda klimanın da etkisiyle bu tür şikayetlerde artış görülür. Düzenli olarak yapacağınız egzersizler ve spor ile bu şikayetleri minimuma indirebilirsiniz. Özellikle; yüzmek, bel ve sırt ağrılarına iyi gelecek çok önemli bir spordur.
Kilo vereyim derken sağlığınızdan olmayın!
Kilo vermek için spor yapılırken aşırı yüklenme yüzünden tendon, kas ve kıkırdak sorunları ile karşılaşılmaktadır. Önceliğiniz her zaman sağlığınız olmalı ve bu konuda gereken özeni göstermelisiniz. Bunun için ise göstereceğiniz özenin yanı sıra; bir antrenör gözetiminde egzersizlerinizi devam ettirebilirsiniz.
Önce yürüyün daha sonra ağır egzersizlere geçin!
Eğer; kilonuz fazla ise spora, ağır egzersizler ile değil yürüyüş ve yüzme ile başlamalısınız. Böylece; önce kilonuz kontrol altına alınır ve yaşanması muhtemel birtakım rahatsızlıklar en aza indirilmiş olur. Bu süreçten sonra ise kas oranı artırılmış olacağı için diğer ağır egzersiz çalışmalarına başlanabilir. Sizin için en doğru planı antranörünüz oluşturacaktır.
Dikkat etmezseniz spor yaparken kilo alabilirsiniz!
Zayıflamak için spor yapıyorsanız; yaptığınız sporun kan şekerinizin aniden düşmesine yol açacak aktiviteleri içermemesi gerekir. Bu konuda dikkatli olunmazsa; kilonuzda hiçbir değişiklik görülmediği gibi artış bile meydana gelebilir. Spordan önce glisemik indeksi düşük olan yiyeceklerden bir miktar tüketebilirsiniz.
Benzer Yazılar
Kalça ekleminde gelişen sorunların tedavisinde uygulanan bir cerrahi işleme kalça protezi denir. Kalça protezi kişiye özel hazırlanmaktadır
Spor yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta;
“Bebekler büyümeyle birlikte 10 ve 18 aylar arası yürümeye başlar. Yürümeye başladıktan sonra çocuklarda ayakkabı ihtiyacı olmaktadır” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Dr. İftikhar Gurbanov bilgilendirdi.
Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü kas-iskelet sistemi hastalıklarının tanısı
Halk arasında, iltihaplı bel romatizması veya omurga iltihabı olarak bilinen Ankilozan Spondilit (AS); genellikle omurgayı ve omurga ile kalça kemiği arasındaki eklemi etkileyen, ağrılı ve iltihaplı bir romatizmal bir hastalıktır. Ankilozan Spondilit, genellikle genç yaşlarda ortaya çıkan bir hastalıktır.
Dirseklerde meydana gelen rahatsızlıklar pek çok kaynağa bağlı olarak gelişebilir.
Ayakta kemik çıkıntısı (Halluks Valgus), ayak başparmağının hemen yanında çıkan kemiğe denilmektedir.
Omuz, vücudun en hareketli eklemidir. Eğer; bu bölgede gelişen ağrılar tedavi edilmezse; hareket kısıtlığı yaşanabilir