Yasin 25 Yıl Sonra İlk Kez Ayağı Kalktı!
27 yaşındaki Yasin Büyüksanık, doğuştan Serebral Palsi hastası. Yaşlı anne-babasının desteği ile hayatını devam ettiren Yasin, hareket kısıtlılığı çekiyor ve yürüyemiyor. Fonksiyon kazanmak için kol ve bacaklarından 4 farklı ameliyat geçiren genç adamı, hastalığının getirdiği zorluklar asla yıldırmadı. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Çabukoğlu’nun gerçekleştirdiği 3 ameliyatı sonrasında destek alarak olsa da ayakta durabilir hale gelen ve el ve bacaklarını daha rahat kullanabilen Yasin, 3. Kitabını çıkarak insanlar arasında bir bağ kurmak istiyor!
27 yaşındaki Yasin Büyüksanık, doğuştan Serebral Palsi hastası. 8 aylıkken fark edilen hastalığı nedeniyle hareket kısıtlılığı çeken ve yürüyemeyen genç adam, yaşlı anne-babasının desteği ile hayatını devam ettiriyor.
Hastalığı Asla Yıldırmadı
Hastalığının getirdiği zorlukların asla yıldıramadığı Yasin, Ayaksız Ayakta Kalma” ve “Gönül Dili” adında 2 kitap yazdı. 4 sene önce Pendik Belediyesi’nin düzenlediği bir tiyatroda rol de alan Yasin, sanatsal ve kültürel etkinlikler ile ilgilenmeyi, arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi çok seviyor. Büyüksanık, Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Çabukoğlu’nun gerçekleştirdiği 3 ameliyat sonrasında, destek alarak da olsa ayakta durabilir ve elleriyle bacaklarını daha rahat kullanabilir hale geldi. 25 yıl sonra ilk kez ayakta durabilen Serebral Palsi hastası genç adam, son ameliyatını ise 17 Kasım’da sol eli için oldu.
“Yeni Elimle 3. Kitabımı Yazmak İstiyorum”
Ameliyat sonrası elini daha rahat kullanabilecek olan Yasin, bu eliyle 3. kitabını yazmak istiyor. “İnsanlar arasında empati eksikliği var. Ben kitaplarımla insanlar arasında bir bağ kurmak istiyorum. Bana elim ve ayağım ile yürek olan, bana değer katan Cengiz Hoca’ma her şey için çok teşekkür ediyorum. Kendisi benim manevi ailem gibi, onu çok seviyorum” şeklinde konuşan Büyüksanık, kendisini bu alanda daha da geliştirip Dünyaya kalemi ile bir iz bırakmak istediğini söylüyor.
“Serebral Palsi Hastalarının Topluma Kazandırılması Lazım”
Serebral Palsi’yi, “SP, gelişimini sürdüren beyinde oluşan bir hasara bağlı kalıcı hareket ve postür bozukluğudur. Bulaşıcı bir hastalık değildir. Bütün Serebral Palsi hastalarında zeka etkilenecek diye bir kural yoktur” şeklinde açıklayan Çabukoğlu ise, “Yasin, böyle bir rahatsızlık içinde vücudunun el verdiği ölçüde kendi ayaklarının üzerinde durabilen, yaşamdan kopmamış birisidir. Normal yaşantısını tekerlekli sandalye ile sürdüren bir kişinin, destekli de olsa ayağa kalkması; sağlığı ve genel yaşantısı açısından büyük bir şeydir. Biz bu ameliyatları Yasin’in el ve ayaklarına fonksiyon kazandırmak için yaptık. Hasta, eskisine göre daha rahat hareket edebiliyor. Yasin, çok sosyal birisi. Bu anlamda, Serebral Palsi hastalarına güzel bir örnek oluyor. Türkiye’de çok fazla SP hastası var. Çoğu Serebral Palsi hastamız, hayattan kopuyor. Biz dışarıya çıkıp gezdiğimiz zaman çok fazla SP’li hasta görmüyoruz. Bu çocukların topluma kazandırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Benzer Yazılar
Girişimsel Radyoloji alanında her geçen gün yeni teknikler ile tedavi yöntemleri geliştiren Prof. Dr. Burçak Gümüş, eğitimlerine uluslararası çapta devam ediyor.
Yaptığımız anlaşma ile Tuzlaspor’a, Türk futbolunda yükseliş sürecinde destek olmayı ve bölgemizde sağlıklı yaşam bilincini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.
Karbondioksit anjiyografiyi Türkiye’ye öğretiyoruz.
Hastanemize gelen yaralı hastalarımızın durumunu ise İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar, değerlendirdi.
Okan Üniversitesi Hastanesi, meme kanserinin tedavisinde, hastalarına dünya standartlarında sağladığı tedavi olanakları
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi, “17 Kasım Dünya Prematüre Günü” kapsamında prematüre bebekler ve ailelerini 2. kez ağırladı.
Milli Okçumuz Mete Gazoz, 2018 Avrupa Gençler ve Kadetler Şampiyonası’nı 3 altın madalyayla kapatarak şampiyonanın birincisi oldu.
Türkiye’nin ilk ve tek öğrenci odaklı cerrahi kuruluşu olan O’SIG (Okan Surgery Interest Group), ilk kongresini gerçekleştirdi.
Ülkemizi rüzgar sörfünde başarı ile temsil eden sporcumuz Lena Erdil, PWA Dünya Rüzgar Şampiyonası 2018 Kore bacağını 2.likle tamamladı.