Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Vajinal Enfeksiyon Deyip Geçmeyin

Vajinal Enfeksiyon Deyip Geçmeyin

Vajinal Enfeksiyonlardan Korunmak İçin 5 Öneri

Hemen hemen kadınların çoğunluğunda görülen vajinal enfeksiyonlar; koku, yanma ve akıntılar ile kendini belli ediyor. Cinsel yaşamlarında sorun yaratmaması adına kadınlara çok büyük rahatsızlık veren bu şikayetler elbette önlenebiliyor. Fakat önerileri dikkate almak ve yerine getirmek büyük bir önem arz ediyor.

1.Temizlikte Bu Noktalara Dikkat!

Vajinal temizliğimizi yapmaya başladığımızda arkadan öne doğru yapmamalıyız. Çünkü arkadaki enfeksiyonel bakteriler vajina girişine tehdit unsuru özelliği taşıyabiliyor. Bu da enfeksiyon artışını hızlandırıyor. Bu durumda mutlaka önden arkaya doğru temizlik akışı izlemeliyiz.

2.İç Çamaşırı 1 Günü Geçmesin!

Günlük hayatımızda genital bölge kapalı kaldığından havalanması ve günlük hijyeni yerine getirme amacı ile değiştirilmesine büyük önem gösterilmesi gerekiyor. Olağan bir bakteri üremesi varsa daha dikkatli olmanız gerekmektedir. Bu doğrultuda üretilen iç çamaşırlarını kullanmak daha iyi gelecektir. Genital bölgede ki kuruluk ve temizlik enfeksiyonu önlemen yolunda büyük yardımcı olacaktır.

3.Temizlik Ürünlerini Gözden Geçirin!

Her cilt için farklı temizlik ürünleri olabileceği gibi parfüm içeren temizlik ürünlerinden kaçınmalısınız. Eski ve süregelen bir yöntem olan ağda veya jilet genital bölgedeki tüylerin alınmasında pratik ve hızlı bir yöntem olarak görünsede kıl köklerinde tahrişe bağlı iltihaplanmayı attıracaktır. Bu yüzden gelişmiş yöntemler kullanmak iltihaplanmayı önlemede daha yardımcı olacaktır.

4.Vajinal Enfeksiyondan Kurtulmak İçin Ne Yapabilirim?

Dar kıyafetler giymemeye özen göstermelisiniz. Pamuklu kıyafetler giymek hava alması açısından daha iyi gelecektir.

Duş alırken ve genital bölgede temizlik yaparken aşırıya kaçmamaya özen gösterin. Genital bölgedeki asit dengesini bozabilir. Vajinayı daha korunmasız hale getirme oranı artıyor.

Özellikle yaz ayları yaklaşırken havuzdan veya denizden çıkarken ıslak bikini, mayo ile oturmamaya özen göstermelisiniz.

5.İlişkilerinizde Prezervatif Kullanmayı İhmal Etmeyin!

İlişkide her iki tarafı da korumak adına prezervatif yararlı olacaktır. Çünkü bu tür enfeksiyonlar cinsel yolla bulaşmada etkili olabiliyor. Bunu yanı sıra regl dönemlerinde sık sık ped değiştirmeye özen gösterin. Uzun süre değiştirmemek enfeksiyon hızını arttırabilir. Çünkü kan yoğunluğu ile bakteri hızı artacaktır.

 

 

Benzer Yazılar

Rahim Filmi (HSG) Nedir?
Rahim Filmi (HSG) Nedir?

Rahim filmi bir diğer adıyla HSG (Histerosalpingografi), rahim boşluğunu görüntülemek için

Devamı

Tüp Bebek Merkezi Seçiminin Önemi Nedir?
Tüp Bebek Merkezi Seçiminin Önemi Nedir?

Bu yöntem genellikle 1 yıl gibi bir süredir korunmasız ilişkiye rağmen, gebeliğin gerçekleşmemesi neticesinde tercih edilen bir uygulamadır.

Devamı

Genetik Testi Nedir?
Genetik Testi Nedir?

Genetik, biyolojinin bir dalıdır. Canlı organizmaları incelemede büyük faydası vardır. Canlıların her özelliğini bu özelliklerin aktarımını inceler. Genetik bilimi birçok hastalığın incelenmesi ve araştırılmasında yardımcı olur.

Devamı

Anne Adayları Gebelik Şekerine Dikkat!
Anne Adayları Gebelik Şekerine Dikkat!

Gestasyonel Diyabet yani gebelik şekeri, ilk kez gebelikte saptanmış kan şekeri yüksekliği demektir.

Devamı

Hamileyim, Eyvah Grip Oldum!
Hamileyim, Eyvah Grip Oldum!

Okan Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cihan Karadağ gebeleri gripten kurtaracak ipuçlarını anlatıyor.

Devamı

AMH Nedir?
AMH Nedir?

Kısaca AMH olarak bilinen Anti Müllerian Hormonu kadınlardaki yumurtalık rezervinin kalitesini gösteren bir hormondur.

Devamı

Hamilelikte Depresyon Olur Mu?
Hamilelikte Depresyon Olur Mu?

Depresyon kişinin ruh ve beden sağlığını doğrudan etkiler.

Devamı

Hamilelikte Plasenta Previa Hayati Tehlike Taşıyor!
Hamilelikte Plasenta Previa Hayati Tehlike Taşıyor!

Plasenta previa, bebeğin eşi olarak bilinen plasentanın rahim içinde doğum kanalını kapatacak şekilde yerleşmesi durumudur.

Devamı

Hamilelikte En Riskli Durum Düşük Tehlikesi
Hamilelikte En Riskli Durum Düşük Tehlikesi

Hamilelikte çok sık görülen komplikasyonlardır. Kadınlar, hamile olduğunun farkında

Devamı

Kalp Hastalıklarının Gebelik Sürecine Etkileri
Kalp Hastalıklarının Gebelik Sürecine Etkileri

Gebelik sürecinde hızla büyüyen bebeğin ihtiyaçlarının karşılanması ve anne adayının doğum esnasındaki kan kaybına karşı direncinin artırılması amacıyla kalp ve dolaşım sisteminde bazı değişiklikler gözlemlenir

Devamı