Tüm Vücut MR Paketi

Tüm Vücut MR ile Hangi Organlar Taranıyor?
Tüm vücut MR ile taramaya beyin ile başlanıyor. Ardından boyun ve göğüs kafesi çekimi yapılıyor. İşleme karaciğer, pankreas, böbrek, böbrek üstü bezi gibi karın içi diğer organların incelenmesi ile devam ediliyor. Erkeklerde prostat, kadınlarda rahim ile yumurtalıklar da incelemeye dahildir. Ayrıca kemikler ve kaslar da aynı seansta MR ile görüntülenebiliyor. Bununla birlikte meme, prostat ve gastrointestinal sisteminin tümör taramasında, erken dönem bulguları gözden kaçırmamak için mutlaka bilinen diğer klasik tarama yöntemleri ile birlikte kullanılması gerekiyor.
Tüm Vücut MR Ne Tür Avantajlar Sağlar?
En önemli avantajı radyasyon içermeyen ve yan etkisi olmayan bir tarama metodu olmasıdır. Sağlıklı
insanlarda kanser gibi tümoral hastalıkların henüz bulguları oluşmamış iken, hastalığın saptanmasını
sağlayabilir.
Bu Hizmetten Neden Yararlanmalıyım?
Klasik radyolojik check up incelemelerine dahil olmayan beyin dokusu ve kas iskelet sistemi incelemeye dahil edilir. Karın içindeki organlar karaciğer, pankreas, dalak, böbrek ve böbrek üstü bezleri başta olmak üzere klasik radyolojik check-up’a göre daha ayrıntılı olarak görüntülenir. Bunlara ek olarak genital ve üriner sistemin diğer organları da incelemeye dahildir.
Yaş Sınırı Var mıdır?
Risksiz bir tarama metodudur ve sağlık durumu elveren, MR cihazında hareketsiz durabilecek tüm kişiler(çocuklar dahil) diledikleri takdirde bu yöntemi kullanabilir.
Kaç Kiloya Kadar Uapılabilir?
Genellikle 120 kiloya kadar olan hastalara yapılabilmektedir (bu sınır MR cihazına göre değişebilmektedir).
Kimler MR Cihazı ile Taranamaz?
Kalp pili (pacemaker), işitme cihazı, vücudunda mermi, şarapnel, saçma benzeri metalik yabancı cisim olan kişiler ile MR uyumsuz donanım, cihaz ve protez taşıyan kişiler MR ile taranamaz.
Detaylı bilgi ve randevu almak için tıklayınız.
Benzer Yazılar
Kadın hastalıklarından korunmak ve kaliteli bir yaşama sahip olmak için bilinçli olmak ve düzenli olarak jinekolojik kontrollerden geçilmesi büyük önem taşıyor.
Kandaki glukoz değeri, kanın plazma kısmının değerlendirdiği bir test ile ölçülmektedir. Hastadan; hastane koşullarında alınan belli bir miktardaki kan, laboratuvara gönderilir.
TSH, hipofiz bezinin ön kısmında bulunan hücrelerden salgılanan ve tiroit bezindeki hücrelerin gelişimini kontrol etmede rol alan bir hormondur.
Tüm batın USG, karın bölgesinin ultrasonografi ile incelenmesi işlemidir. Batın ultrasonu; alt batın ve üst batın olmak üzere ikiye ayrılır.
Erkeklerde 40 yaş sonrasında kendini hissettirmeye başlayan prostat büyümesi; takip ve tedavi edilmemesi durumunda böbrek yetmezliğine yol açabilecek belirtiler gösterebilir.
Proteinler; dokuların ve hücrelerin yapıtaşı olup, vücudun büyümesinde, gelişmesinde ve genel sağlık durumunun değerlendirilmesinde önemli bir etmendir.
Kadın hastalıklarından korunmak ve kaliteli bir yaşama sahip olmak için bilinçli olmak ve düzenli olarak jinekolojik kontrollerden geçilmesi büyük önem taşıyor.
PSA (prostat spesifik antijen), prostatta üretilen ve menini kıvamı ile yakından ilişkili olan enzimdir. Üretilen PSA’nın bir miktarı kanda dolaşır.
Check-up, sağlıklı bireylerin sağlık durumlarının genel değerlendirilmesi ve henüz şikayete yol açmamış olası bir hastalığın tarama ile erken tanısıdır.
HbA1C, kan glukoz seviyesinin 2 ila 3 aylık ortalama seviyesine bakılmasını sağlayan glikozillenmiş hemoglobin testidir. Glikozillenmiş hemoglobin seviyesinin yüksekliği, kan şekerinin yüksek ilerlediğinin kesin ve çok önemli bir belirtisidir.