Sünnet Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sünnet nedir?
Sünnet; penisin uç kısmını saran, prepisyum ismi verilen sünnet derisinin belli bir şekil ve uzunlukta cerrahi yol ile kesilerek ilgili bölgeden alınması ve penisin uç kısmının açılması işlemidir.
Sünnet ne zaman yaptırılmalıdır?
Sünnet her yaşta yapılabilir; fakat özellikle 3-6 yaş grubu aralığında olan çocuklarda yaratabileceği psikolojik travmalardan dolayı çok tavsiye edimemektedir. Son yıllarda; yeni doğan bebeklerde cerrahi uygulamanın ve uygulama sonrasında bakımının çok daha kolay olması, yara iyileşme döneminin kısalması, psikolojik yönde bir travma oluşturmaması sebebiyle, bu dönem en ideal dönem olarak kabul edilmektedir.
3-6 yaş grubu arasında olan çocukların; kimliklerinin oluşma dönemi olması ve uyumsuzluk yaratabilecekleri göz önünde bulundurularak, psikolojik bir etki oluşturmamak amacıyla zorunlu olmadıkça sünnet işlemi yaptırılması tavsiye edilmez.
Sünnet uygulaması kimler tarafından yapılmaktadır?
Sünnet işlemi eski sağlık uygulamalarına nazaran, artık günümüzde; üroloji uzmanları, çocuk cerrahisi uzmanları veya genel cerrahi uzmanları tarafından yapılmaktadır.
Sünnet uygulaması nerede ve nasıl yapılır?
Toplumumuz tarafından önemi yüksek olan bu cerrahi işlemin, hastane ortamında, ameliyathane koşullarında yapılacak olması en doğru tercih olacaktır. Pek çok sağlık kuruluşunda; lokal ve genel anestezi ile sünnet işlemi yapılmaktadır; ancak son zamanlarda uygulanacak anestezi yönteminin de genel anestezi olması gerektiği hususunda bir fikir birliği oluşmuş olup, bu yöntem tercih edilmektedir. Bu yöntem; hem çocuğun ruhsal sağlığını koruyacak, hem de iyileşme sürecini kısaltacaktır. Lokal anestezi uygulamasında; hangi koşullarda ve hangi yaş aralıklarında uygulanacak olursa olsun; çocuk, penisine yapılacak iğne nedeniyle büyük panik ve korku yaşayacaktır. Bu dönemin, çocuk tarafından korku ile hatırlanmaması için en doğru tercih genel anestezidir.
Sünnet işleminde komplikasyonlar ve sakıncalar nelerdir?
Sünnet esnasında; derinin az ya da fazla bırakılması, kötü nedbe dokusunun kalması, kanama oluşması, şekil bozukluğuna neden olacak işlem yapılması, idrar yolunun zarar görmesi gibi kalıcı problemler oluşup, enfeksiyonlar görülebileceği için; bu uygulamanın, konusunda deneyimli isimlere yaptırılması, komplikasyonları en aza indirecektir.
Benzer Yazılar
Kegel egzersizleri bilinen diğer adıyla pelvik taban egzersizleri, kadınlarda vajina etrafındaki kasların güçlendirilmesi için yapılan egzersizlerdir. Kegel egzersizleri düzenli yapıldığı takdirde; bu kaslar kuvvetlenerek idrar kaçırma, rahim sarkması gibi birçok sorunun önüne geçer.
Ereksiyonun oluşu esnasında, penisin 90 derecelik bir açı ile düz olarak bulunması gerekir.
Varikosel, kısırlık problemi yaşayan kişilerin hemen hemen %30’u ile %40’ında görülen, testisteki toplardamarların varisleşmesi yani damar genişlemesi durumudur.
Tüm Dünya’da Tecrübemiz ve Teknolojimiz ile Canlı Yayınlandık!
Toplumumuzda sıkça ve her yaşta görülebilen böbrek iltihabı nedir? Nedenleri ve belirtileri nelerdir? Tedavisi nedir, önleyebilir mi? Böbrek enfeksiyonuna dair merak ettiğiniz tüm soruları sizler için yanıtladık.
Mesane tümörleri iyi ve kötü huylu olarak ikiye ayrılabilir. Kötü huylu tümörler kanser hücrelerini taşımakla beraber; çoğunlukla görünen bir tümör olabiliyor.
Belirtileri, büyüme oranı ve kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilmektedir. Bazı kişiler büyüme başladığı halde bu büyümenin farkında olmayabilirler.
Sünnet; pipinin uç kısmını saran, prepisyum ismi verilen sünnet derisinin belli bir şekil ve uzunlukta cerrahi yol ile kesilerek ilgili bölgeden alınması ve pipinin uç kısmının açılması işlemidir.
Çocuklarda Gece Altına Kaçırma Nedenleri Nelerdir?