Meme Protezleri Hangi Durumlarda Çıkartılır?
Meme protezlerinin zarara uğraması durumunda; çıkarılması veya yenilenmesi gerekir. Bu protezlerin onarımlarının yapılması kesinlikle söz konusu değildir. Peki bu durumlar nelerdir? Birlikte göz atalım:
- Romatizma ve benzeri rahatsızlıklara yol açması
Çok nadir görülmekle birlikte; meme protezi yaptırmış kişilerde; ateş, yorgunluk, eklem bölgelerinde ağrı ve zayıflama gibi şikayetler görülebilir. Böyle durumlarda; protezlerin çıkartılması gerekir.
- Hatalı protezler
Günümüze kadar az sayıda meme protezi markası sağlık ve güvenilirlik nedeniyle piyasadan kaldırıldı. Bu protezlerin kullanıldığı hastalara ise bunların çıkartılması tavsiye edildi.
- Protezin deriyi delerek görünür hale gelmesi
Dış ortam ile etkileşime giren protez enfekte olmuş demektir. Görünürlükte bir iltihap olmasa dahi çıkartılması gerekir. Delik olan kısım kapandıktan ve eğer enfeksiyon gelişmişse bu enfeksiyonun da iyileşmesinden sonra; eğer hasta talep ederse yeni protez uygulaması yapılabilir.
- Aşırı kilo alma
Kiloda artış durumunda; protezli memeler daha büyük görünürler. Protezlerin çıkarılması ile hastaya daha doğal ve normal bir görünüm kazandırılır.
- Kişinin kendi isteği
Bazı hastalar, farklı nedenler ile protezlerini çıkartmak isteyebilmektedir.
- Kapsül oluşumu
Kapsül oluşumu asla istenilmeyecek bir komplikasyondur. Bu durumda; hastanın vücudu protez yapıyı kabul etmez. Çok nadir olan bu sorun için izlenen ilk tedavi masaj uygulamalarıdır. Bu süreçten sonra sorun hala devam ediyorsa; operasyonun tekrar edilmesi gerekir. Kapsül oluşumu tek memede görülebildiği iki her iki memede birden de meydana gelebilir. Bu durumun daha önceden yaşanıp yaşanmayacağına dair net sonuç veren bir yöntem yoktur.
- Protezin patlaması
Bu durum genellikle üretim hatasından ve protezi çevreleyen kılıfın gün geçtikte aşınması ve delinmesinden dolayı meydana gelir. Hiçbir belirti vermeden kalabilirken, kapsül oluşumuna da neden olabilir.
İyi bir analiz yapılmalı…
Yukarıda bahsedilen durumlar haricinde; sağlığınız açısından başka bir sorun oluşmadığı sürece meme protezleri çıkarılmamalıdır. Çünkü her cerrahi girişim önem arz eder. Bu yüzden doktorunuz ile öncesi ve sonrası süreçleri hakkında iyi bir değerlendirme yapmalı ve artı ile eksi yönleri çok iyi bir şekilde ele almalısınız.
Okan Üniversitesi Hastanesi, beklentilerinizi karşılamak için en sağlıklı ve estetik çözümleri birlikte sunuyor.
Benzer Yazılar
“Birçok yönde etkisini gördüğümüz Koronavirüs, insan alışkanlıklarını çok kısa sürede değiştirdi. Bu durum sağlık alanında da insanlarda farklı talepler oluşturdu ve sosyal kısıtlanmalar bizi biraz daha kendimizle yalnız bıraktı.”
özün hemen altındaki morluk ve halkaları gidermek için kemiklere yapılan uygulama
Kollarda oluşan yağlanma, ne yazık ki kurtulması oldukça zor olan bir bölgedir.
Özgüven problemlerine neden olan kepçe kulak sorunu, genellikle genetik kökenlidir.
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Aydın Gözü burun estetiği hakkında sık sorulan soruları cevapladı!
Kaşların kulağa en yakın olan bölgesinde yaşın ilerlemesine bağlı olarak düşme görülür.
Estetik ameliyatlar her yaşın vazgeçilmezi! Her yaş grubunda yapılan estetik operasyonlar
Burun estetiği ile istediğiniz görünüme kavuşabilir, burnunuzun uzunluğunu kısaltabilir
Kadınlarda fizik güzelliğinin en önemli unsurlarından biri olan bacaklar; çok kalın, çok ince ya da çarpık olduklarında özgüven
Terlemek, insan doğasında oldukça normal bir şeydir, fizyolojik bir durumdur. Ancak bazı durumlarda; eller, ayaklar veya koltuk altları terleyerek kişileri rahatsız etmektedir.