Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Kadınların Korkulu Rüyası Rahim Ağzı Enfeksiyonu!

Kadınların Korkulu Rüyası Rahim Ağzı Enfeksiyonu!

Kadınların korkulu rüyası rahim ağzı enfeksiyonu!

Genital bölge, karın ve kasık bölgesinde; sancı, ağrı, yanma, akıntı, kötü koku ve kaşıntı gibi belirtilerle kadınlarda sık sık görülen rahim ağzı enfeksiyonu, kadınların korkulu rüyası diyebiliriz. Kişiyi oldukça rahatsız ederek, yaşam kalitesi ve cinsel hayatı olumsuz etkileyen rahim iltihaplanmaların nedeni genellikle, bakterilerdir. Bunun yanı sıra; “Gonore” veya “Klamidya” enfeksiyonları olarak adlandırılan virüsler de, rahim ağzı iltihaplanmalarına neden olmaktadır. Bu virüs ve bakteriler, çeşitli yollardan bulaşarak veya çeşitli nedenlerle vücutta oluşarak enfeksiyona neden olmaktadır. Bazı durumlarda, uzun süreli antibiyotik kullanımı da rahim bölgesinde kurumaya neden olarak kaşıntıyı gündeme getirebilir, bu kaşıntı sonrasında da enfeksiyon görülebilir. Peki rahim ağzı enfeksiyonunu önlemek mümkün mü?

Bu kurallara uyarak enfeksiyonu önleyebilirsiniz!

Vajinal temizlik, bu enfeksiyonlardan korunmada ilk ve temel kuraldır. Vajina bölgesini önden arkaya doğru temizlemelisiniz. Eğer temizliği bu şekilde yapmazsanız, arkadaki enfeksiyonel bakteriler, vajina girişine ulaşarak risk oluşturabilir. Bazı vajinal temizleyiciler, o bölgede pH’ı olumsuz etkilediği için, vajina bölgesini duru su ile temizlemek en sağlıklısıdır. Vajina bölgesini temiz ve kuru tutmak, sizi enfeksiyonlardan yüksek oranda koruyacaktır.

İç çamaşırınızı her gün değiştirin!

Günlük yaşamımızda vajinal bölge kapalı kaldığından havalanması ve günlük hijyeni yerine getirme sebebiyle her gün değiştirilmelidir. Polyester içerikli iç çamaşırları yerine pamuklu iç çamaşırların kullanımı genital bölgede oluşabilecek enfeksiyonların önlenmesinde gereklidir.

Parfümlü ürünlerden kaçının!

Parfüm içeren temizlik ürünlerinden kaçınmalısınız. Ağda veya jilet, genital bölgedeki tüylerin alınmasında pratik bir yöntem olarak görünse de kıl köklerinde tahrişe bağlı iltihaplanmayı attıracaktır. Bu yüzden gelişmiş yöntemleri kullanmak, iltihaplanmayı önlemede daha çok yardımcı olacaktır.

Cinsel ilişkilerinizde prezervatifi es geçmeyin!

İlişkide her iki tarafı da korumak adına, prezervatif faydalı olacaktır. Çünkü bu tür enfeksiyonlar cinsel yolla bulaşabilmektedir. Bunu yanı sıra, regl dönemlerinde sıklıkla ped değiştirmeye özen gösterin. Uzun süre değiştirmemek, enfeksiyon riskinizi yükseltebilir.

Başka neler yapılabilir?

Dar kıyafetler giymemeye özen göstermelisiniz. Pamuklu kıyafetler giymek, vajinanın hava alması açısından daha iyi gelecektir. Duş alırken ve genital bölgede temizlik yaparken, aşırıya kaçmayın. Çünkü bu durum, genital bölgedeki asit dengesini bozabilir. Vajinayı korunmasız hale getirip, mikropların çoğalmasına zemin hazırlayabilir.  Özellikle yaz aylarında havuzdan veya denizden çıkarken ıslak bikini, mayo ile oturmamaya özen göstermelisiniz.

Benzer Yazılar

Prolaktin Hormonu Yüksekliği Nedir?
Prolaktin Hormonu Yüksekliği Nedir?

Prolaktin, halk arasında süt hormonu olarak da bilenen, gebelik sürecinde anne vücudunun süt üretmesini sağlayan önemli bir hormondur.

Devamı

Tüp Bebek Tedavisi Hakkında Önemli Bilgiler
Tüp Bebek Tedavisi Hakkında Önemli Bilgiler

Çocuk sahibi olmak isteyen aileler, tüp bebek konusunda toplumda doğru bilinen yanlışlar ve bilinçsiz uygulamalar nedeniyle endişe ya da hayal kırıklığı yaşayabiliyor.

Devamı

Emzirme Döneminde Doğum Kontrolü Nasıl Olmalıdır?
Emzirme Döneminde Doğum Kontrolü Nasıl Olmalıdır?

Bebeğiniz ile daha çok ilgilenebilmeniz ve vücuduzu dinlendirebilmeniz için gebelikten sonra tekrardan hamile kalmak uzmanlar tarafından en az 2 sene önerilmez.

Devamı

Tüm Bilinmeyenleriyle Menopoz!
Tüm Bilinmeyenleriyle Menopoz!

Kemik sağlığı için düzenli olarak, kemik mineral yapısını destekleyici multivitaminler kullanın.

Devamı

Riskli Bir Gebelik Geçirirsem?
Riskli Bir Gebelik Geçirirsem?

Riskli gebelik, anne ve bebek hayatlarını tehdit eden çok önemli bir problemdir. Bazen gebelik takibinde riskli bir hale gelir, bazen de anne adayının daha önceki sağlık problemlerinden dolayı en başında gebelik riskli başlar.

Devamı

NST (Nonstress Testi) Nedir?
NST (Nonstress Testi) Nedir?

Gebelik takibinde çok sık kullanılan bir testtir. Bebeğin anne karnındaki iyilik halini değerlendirmede kullanılan teste nonstress test denir.

Devamı

Gebelik ve Trimestr Dönemleri
Gebelik ve Trimestr Dönemleri

Trimestr hamileliğin ilk 3 aylık sürecidir

Devamı

Laparoskopik Cerrahi Konfor Değil İhtiyaç!
Laparoskopik Cerrahi Konfor Değil İhtiyaç!

Tıp alanındaki gelişmeler sayesinde klasik cerrahi uygulamaları yerini; daha küçük yara izi ve daha az ağrı ile sonuçlanan laparoskopik cerrahiye bıraktı.

Devamı

Vajina Estetiğinde Bunlara Dikkat
Vajina Estetiğinde Bunlara Dikkat

Son dönemlerde estetik furyasında çeşitli uygulamalar artarken göze çarpan bir diğer estetik çeşidi de vajina estetiği oluyor.

Devamı