Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Hamilelik Cinsel İsteği Nasıl Etkiler?

Hamilelik Cinsel İsteği Nasıl Etkiler?

Hamilelik Cinsel İsteği Nasıl Etkiler?

Hamilelik döneminde kadınlar cinsel isteklerinin değiştiğini söylemektedir. Bazı kadınlar cinsel isteklerinin arttığını bazı kadınlar ise bu durumun aksine azaldığını söylemektedir. Cinsel isteğin değişmesi kadınların hamilelik döneminde değişen hormonların, duyguların farklılaşması ile farklılaşmaktadır. Gebeliğin ilk 3 ayında hormonların değişmesi, mide bulantısı gibi belirtiler görünmektedir. Son dönemlerinde ise kilo alımı gibi belirtiler görünmektedir. Bunlara bağlı kişide cinsel istekte azalma görülebilmektedir. Gebeliğin ilk aylarında göğüslerde de hassasiyet artacaktır. Bazı kadınlar bu durumdan zevk alırlar. Fakat bazı kadınlar hassasiyetten dolayı bu durumdan hoşlanmayacaklardır. Cinsel ilişki esnasında krampların görülmesi olası durumdur. Eğer cinsel ilişki bu dönemde sizi olumsuz etkiliyorsa bunu mutlaka eşiniz ile paylaşmanız gerekmektedir.

Hamilelikte Cinsel İlişki Düşüğe Neden Olur Mu?

Bebek bekleyen eşler genellikle düşük ve bebeğe zarar vermekten korktukları için cinsel ilişkiye girmekten kaçınmaktadırlar. Fakat gebelik süreci normal ilerliyorsa bebek için bir sakınca görünmüyorsa cinsel ilişkiye girilebilir. Gebeliğin normal seyrinde ilerlemesi bebek için herhangi bir sakınca görünmediği anlamına gelmektedir. Bu gibi soruları takibinizi yapan doktorunuza sormaktan kaçınmayın. Bebeğiniz rahimin güçlü tabakasının içinde yer alacağından, bebeğinize zarar gelmeyecektir. Doğumun yaklaşma dönemine kadar cinsel ilişkiye girilebilmektedir. İlişki esnasında orgazm olmak rahim kasılmalarını beraberinde getirebilir. Fakat bu kasılmalar geçici olacaktır.

Hamilelikte Hangi Cinsel İlişki Pozisyonları Daha Güvenlidir?

Gebelik normal seyrindeyse gebeliğin başından bebeğin gelme evresine kadar cinsel ilişkiye girilebilmektedir. Fakat bu durumu doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Hamilelik döneminde rahat olunduğu müddetçe birçok pozisyonda cinsel ilişkiye girilmesinde sakınca görülmemektedir. Gebeliğin ilerleyen sürelerinde hareket kısıtlılığı yaşayacağınız için hangi pozisyonda en rahat edeceğinizi kendiniz deneyimleyerek bulabilirsiniz. Örnek verecek olursak misyoner pozisyon gebeliğin ilerleyen evresinde hareket kısıtlılığından, bebeğin büyümesinden dolayı rahat bir pozisyon olmayacaktır. Önemli olan burada bebeğinizin ve sizin sağlınız. Eğer cinsel ilişki esnasında rahat edemiyor ve huzursuzluk duyuyorsanız bunu mutlaka eşiniz ile paylaşmanız gerekmektedir. Birbiriniz ile bu dönemde iletişim kurmak hamileliğin de seyrini olumlu yönde etkileyecektir. Aklınızda oluşan soruları mutlaka doktor kontrollerinizde doktorunuz ile paylaşmaktan kaçınmayın.

Benzer Yazılar

Pelvik Konjesyon Sendromu Nedir?
Pelvik Konjesyon Sendromu Nedir?

Pelvik Konjesyon Sendromu, 30-50 yaş arası kadınlarda rastlanan, pelvik bölgesinde kronik bir ağrı ile seyreden, yumurtalık etrafı ve rahim çevresindeki toplardamarların içinde kan birikmesi ile damar genişlemesine neden olan bir hastalıktır.

Devamı

Doğum Sonrasında Görülen Kanamalar Kabusunuz Olmasın!
Doğum Sonrasında Görülen Kanamalar Kabusunuz Olmasın!

Kanama miktarı dikkatle takip edilmeli, doktorun normal olacağını söylediği miktardan fazla kanama tespit edilirse hemen bir uzmana başvurulmalı.

Devamı

Genetik Testi Nedir?
Genetik Testi Nedir?

Genetik, biyolojinin bir dalıdır. Canlı organizmaları incelemede büyük faydası vardır. Canlıların her özelliğini bu özelliklerin aktarımını inceler. Genetik bilimi birçok hastalığın incelenmesi ve araştırılmasında yardımcı olur.

Devamı

Vajinal Enfeksiyonlardan Korunmak İçin 5 Öneri
Vajinal Enfeksiyonlardan Korunmak İçin 5 Öneri

Genital bölgedeki kuruluk ve temizlik enfeksiyonu önlemek yolunda yardımcı olacaktır.

Devamı

Vajinismus Nedir? Neden Olur?
Vajinismus Nedir? Neden Olur?

Vajinismus, vajen bölgesindeki kasların istemsiz kasılması sonucu meydana gelerek, bir cinsel fonksiyon bozukluğu oluşturur. Bu durumda, kadın isteğiyle cinsel ilişkiye girmek ister; fakat kendi iradesi dışında kasılır ve penisin vajinadan içeri girmesini önler.

Devamı

Kadınlar İçin Önemli Testler Nelerdir?
Kadınlar İçin Önemli Testler Nelerdir?

Kadınlar İçin Önemli Testler Nelerdir?

Devamı

Emzirme Döneminde Doğum Kontrolü Nasıl Olmalıdır?
Emzirme Döneminde Doğum Kontrolü Nasıl Olmalıdır?

Bebeğiniz ile daha çok ilgilenebilmeniz ve vücuduzu dinlendirebilmeniz için gebelikten sonra tekrardan hamile kalmak uzmanlar tarafından en az 2 sene önerilmez.

Devamı

Hamileyken Emzirebilir Miyim?
Hamileyken Emzirebilir Miyim?

Henüz bebeğini emzirirken tekrar hamile olduğunu öğrenen birçok anne adayının aklına takılan en büyük soru işareti “Hamileyken emzirebilir miyim?” olmaktadır.

Devamı

Dış Gebelik Nedir?
Dış Gebelik Nedir?

Beta-HCG hormonu seviyesinden yararlanılarak kan ve idrar incelemesi ile yapılan testler, hamilelik hakkında kesin bilgi verse de bu gebeliğin sağlıklı bir şekilde ilerlediği anlamına gelmez.

Devamı

Üreplasma Nedir?
Üreplasma Nedir?

Kadınlar ve erkeklerin ürogenital sistemlerinde, çeşitli mikroorganizmalardan kaynaklanan enfeksiyonlar görülebilir.

Devamı