Çınlama Problemi Nedir Tedavisi Var Mıdır?
Çınlama problemi nedir? Tedavisi var mıdır?
Tıptaki adıyla tinnitus olarak da bilinen ve uykuları bölerek derecede rahatsız edici olmasıyla yaşamı büyük ölçüde olumsuz etkileyen bir rahatsızlıktır. Kulak çınlaması; hastalarda, sürekli olarak ya da ara ara gözükebilir, iki kulakta veya ikisinde birden olabilir. Hastaların cızırtı ve uğultu şeklinde sesler duyduğu rahatsızlık son yıllarda tıptaki gelişmeler sayesinde tedavi edilebilir hale geldi. İleri safhalarında intiharlara sebep olan rahatsızlığın tedavisi, kulağa lazerle biyo-uyarıcı etki oluşturularak tinnitus tedavi sistemiyle gerçekleştiriliyor ve iki buçuk ay sürüyor.
Kulak çınlaması kimlerde görülür ve sebepleri nelerdir?
Kulak çınlaması 14-85 yaş aralığındaki tüm bireylerde görülmesi mümkün olan bir rahatsızlıktır. Genellikle kadınlarda erkeklere oranla daha sık karşılaşılır. Islak saçla dışarıya çıkılmasıyla birlikte rüzgar kulakta bir kireç tabakasının oluşmasına yol açar. Kadınlarda menopoz döneminde de sıkça görülen çınlama problemi için en iyi fizik tedavi yöntemi sakız çiğnemektir. Günde 1 saat sakız çiğneyerek buradaki kasların çalışmasını sağlamak mümkündür.
Kulak çınlamasını azaltmak için alınacak basit tedbirler de rahatlamaya yardımcı olacaktır. Bu tedbirleri, kan basıncını sürekli kontrol ettirmek, yüksek sesli müziğe maruz kalmamak, tuzlu yiyeceklerden, kahve gazlı içecekleri tüketmemek olarak sıralayabiliriz. Gün içerisinde çok yorulmamak ve hafif egzersizler yapmak da çınlamayı azaltmaya yarayacaktır.
Tinnitus tedavi sistemi terapisi nedir?
Daha önceleri tam olarak çözülemeyen tedavi yöntemleri uygulanırken hastaların bu duruma alışmak zorunda kaldıkları kulak çınlaması artık Tinnitus Tedavi Sistemi terapisi sayesinde 2 ayda tedavi edilebiliyor. Hastaya uygulanan testler sayesinde, sorunun kaynağı belirleniyor ve tanı konulduktan sonra lazerle kulağa biyo-uyarıcı etki oluşturuluyor. Bu tedavi yöntemiyle ortalama iki buçuk aylık bir süreçte hastalık tedavi ediliyor. Bu yöntem sayesinde çınlamaya sebep olan süreçlerin doğal yollar aracılığıyla kontrol altına alınması sağlanıyor. Rahatsızlığın şiddetine göre 12 seanslık lazer ve elektromanyetik dalgalardan oluşan tedaviyi hastalar kendi kendilerine uygulayabiliyor. 90 gün boyunca, günde 20 dakika Tinnitus Lazer Kalemiyle gerçekleştirilebilen tedavi ile hasar onarılırken aynı zamanda hücre yenilenmesi de sağlanıyor. Tedavi süresince hastaların kendileri için hazırlanmış özel diyete de uymaları gerekiyor.
Benzer Yazılar
İşitme duyu hücreleri otik kapsül denilen ve denge bölümünü sarmakta olan sert kemiğin hastalığına otoskleroz denir.
En bilinen ismi ile deviasyon; burun orta duvarının orta hattan kayması neticesinde yapmış olduğu burun tıkanıklığı durumudur.
Bebeğinizin Sizi Duyduğuna Emin Misiniz? (3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü)
İşitme kayıplarının; birçok farklı nedeni ve nedene bağlı olarak değişen farklı tedavi uygulamaları vardır.
Yaz Mevsiminde “Burun Ameliyatı” Olmak Sakıncalı mıdır?
İşitme kaybının etkileri kendisini kademeli olarak göstermektedir.
Kulakta ya da kafanın içinde duyduğunuz sesleri kulak çınlaması olarak tanımlanır.
Hava sıcaklıkları değişmeye başladı, grip kendini gösterdi. Gribal enfeksiyonların arttığı bu dönemde gribe yakalanmadan ne gibi önlemler almalıyız?
Düzenli bir şekilde bakımı yapılmayan ve temizlenmeyen klimalar; gribal hastalıklardan, yüz felcine kadar pek çok hastalığın habercisi olabiliyor. Hemen hemen artık her evde ve tüm iş yerlerinde olan klimaların kullanımında nelere dikkat edilmesi gerektiğini bu yazıda ele aldık.