Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Burun Estetiği

Burun Estetiği

Burun Estetiği İçin Uygun Adaylar Kimlerdir?

Burun estetiği ameliyatı, burnun şeklini yeniden düzenlemeye yönelik bir estetik ameliyattır. Burnun hangi alanında sorun varsa, şikâyet varsa ona göre şekillendirilir.

Burunda kişiyi rahatsız edecek burun uzunluğu varsa, burun kemiği alın ile bir uyum içinde değilse ve kemikte bir yamukluk varsa, herhangi bir olay sonrası burunda şekil bozukluğu, kırılma olmuşsa, burun ucunun rahatsızlığı düşmesi varsa, burun için nefes alma problemi burunun şekil bozukluğundan kaynaklanıyorsa burun estetiği yaptırmaya uygun adaysınız diyebiliriz.

Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi Ne Yapmam Lazım?

Aspirin kanamayı arttırıcı özelliği olan, en güçlü ilaçtır. Cerrahi doktorunuzla ameliyat öncesi ve sonrası her ayrıntıyı dile getirmeniz önemli bir noktadır. Aşamaları çok iyi bir operasyon yapılıp ilerleme kaydedilmişken, grip ilaçları gibi ilaçlar kullandığınız için operasyon sonrası kanamanız olabilir ve burnunuzda bozulma olabilir. Bu nedenle doktorların ilaç olarak kullanmanız gereken ilaçları ameliyat öncesi ve sonrası kullanmamanız gerekir. 

Ameliyat öncesi kan testleri yapılır. Kanama bozuklukları gibi çoğu sorunlar bu kanama testlerinde ortaya çıkıyor. Daha önceden operasyon geçirdiyseniz, kanamanız olağan kanamadan daha çok sürdüyse, herhangi bir yeriniz de kanama akışı normalden daha fazla sürüyorsa, doktorunuzu mutlaka daha önceden bilgi vermelisiniz.

Ameliyattan 1 gün önce:

Burun da mevcut kıllar ameliyat önce kesilmelidir. Burun kıllarını, operasyon öncesi temizlemek ameliyatı bir tık daha kolaylaştıracaktır. Ameliyata gelirken yüz temizlemiş olmakla birlikte yüzde makyaj olmamalıdır.

Kullanılmaması gereken ilaçlar:

Ameliyat öncesi balık yağı, keten tohumu, sarımsak, zencefil, e vitamini bulunduran ilaçlar, omega 3 içeren tüm ürünler kullanılmaması gerekir.

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler?

5 gün boyunca 2-3 yastıkla uyumaya özen gösterilmelidir. Çok sıcak yerlerde durulmamalı, tansiyonunuzu etkileyecek durumlardan uzak durulmalıdır. Başınızı dik tutmalısınız. Banyo yapımında sorun teşkil edecek bir durum yoktur. Doktorunuzun belirttiği gibi 7-10 gün arası dönemde tamponu çıkarttırabilirsiniz.

Ameliyat Sonrası İz Kalır Mı?

Burun yapısına ve deri kalınlığına göre değişir. İz kalma potansiyelini etkileyen durumlar şöyledir:

Kalın deride hafif ince bir tel izi gibi iz kalma olasılığı daha yüksektir. Buna binaen genellikle bu durum erkeklerde daha çok seyir eder. Çünkü erkeklerin bayanlara nazaran derileri daha kalın ve daha yağlıdır. Beyaz tenlerde yine iz kalma olasılığı daha düşüktür.


 

Benzer Yazılar

Kilolu İnsanlar Daha Çok Horluyor
Kilolu İnsanlar Daha Çok Horluyor

Kilolu İnsanlar Daha Çok Horluyor

Devamı

Yaz Ayları Bu Ameliyatlara Engel Değil!
Yaz Ayları Bu Ameliyatlara Engel Değil!

Yaz ayları ve yoğun sıcaklar ameliyatlara engel mi?

Devamı

Koku Alma Bozuklukları
Koku Alma Bozuklukları

Eğer koku alamıyorsanız hemen telaş yapmanıza gerek yok. “Koku alamıyorum” dediğiniz durumun ne zaman ortaya çıktığını hatırlamaya çalışmanız gerekmekte. Bu bir viral enfeksiyon sonrası bir kaç günlük bir durum ise geçici olabilir.

Devamı

Kulağa Su Kaçması Durumunda Ne Yapmalıyız?
Kulağa Su Kaçması Durumunda Ne Yapmalıyız?

Kulağa su kaçması hemen hemen herkesin hayatında en az bir kez karşılaştığı rahatsızlıklardan birisidir. Kulakta dolgunluk hissi, ağrı gibi semptomlar ile ortaya çıkan kulağa su kaçmasının birçok farklı nedeni olabilir.

Devamı

Dar Burun Sendromu Nedir?
Dar Burun Sendromu Nedir?

Küçük buruna sahip olan kişilerin hep ne kadar şanslı oldukları düşünülür.

Devamı

Bademciği Aldırmak Vücutta Herhangi Bir Soruna Neden Olur Mu?
Bademciği Aldırmak Vücutta Herhangi Bir Soruna Neden Olur Mu?

Bademcikler, vücudun bağışıklık sisteminin en önemli parçalarıdır.

Devamı

İç Kulak Kristalleri Neden Baş Ağrısı Yapar?
İç Kulak Kristalleri Neden Baş Ağrısı Yapar?

Halk arasında iç kulak kristallerinin yerinden oynaması olarak bildiğimiz vertigo (BPPV); başın pozisyonu ile birden başlar ve kısa sürerek tüm dünyanın başınıza yıkılmış olduğu hissini veren bir baş dönme çeşididir.

Devamı

Ameliyatsız Sinüzit Tedavisi
Ameliyatsız Sinüzit Tedavisi

Günümüzün en yaygın hastalıklarından biri olan sinüzit, nasıl tedavi edilir, sinüzit olmaktan kendimizi nasıl koruruz, sinüzitin belirtileri neler?

Devamı

Horlama ve Apne Kabusunuz Olmasın!
Horlama ve Apne Kabusunuz Olmasın!

Horlama, apne ve uyku bozuklukları kişilerin; hayat kalitesini, özel hayatlarını, günlük performanslarını, iş ve okul başarılarını doğrudan etkileyen önemli bir sağlık sorunudur.

Devamı

Kulak Kireçlenmesi De Neymiş Demeyin!
Kulak Kireçlenmesi De Neymiş Demeyin!

İşitme duyu hücreleri otik kapsül denilen ve denge bölümünü sarmakta olan sert kemiğin hastalığına otoskleroz denir.

Devamı