9 Yaşındaki Tanzanyalı Jeremy Türkiye'de Şifa Buldu!
Beynindeki tümör-kist nedeniyle 5 senedir çeşitli sağlık sorunları yaşayan Tanzanyalı Jeremy Bunoge Mkina, şifayı Türkiye'de buldu. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Ahmet Öğrenci’nin yaptığı ameliyat sonrasında sağlığına kavuşan 9 yaşındaki küçük çocuk, artık yaşıtlarının yaptığı her şeyi yapabilecek.
Kusma ve şiddetli baş ağrısı şikayetleriyle ülkesi Tanzanya’da çeşitli doktorlara giden ve hastalığına çözüm bulunamayan Jeremy Bunoge Mkina, çareyi İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde buldu.
Yolları Tanzanya’da Kesişti!
Jeremy’nin doktor olan babası Tomia Mkina, oğlunun hastalık sürecini yakından takip ediyordu. Tedavi için umut arayan genel cerrah babanın yolu, sağlık turizmi kapsamında Türkiye'den Tanzaya'ya giden Okan Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Alper Tunga Demirarslan ile kesişti. Baba Mkina, oğlunun rahatsızlığını Türk doktorlara anlatınca Jeremy'in, Türkiye'de ameliyat edilmesine karar verildi. Bunun üzerine ülkesinden kilometrelerce uzağa İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’ne gelen küçük çocuk, Beyin ve Siniri Cerrahisi Uzmanı Dr. Ahmet Öğrenci tarafından ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyat sonrasında beynindeki tümörden kurtulan Jeremy, şimdi yaşıtları gibi yürümenin ve konuşmanın mutluluğunu yaşıyor.
“Türkiye'den çok memnun kaldık”
Oğlunun sağlık durumuna ilişkin açıklamada bulunan baba Mkina, Jeremy’i 5 yıl önce şiddetli baş ağrısı ve kusma ile hastaneye götürdüğünü belirterek, "Jeremy’nin beyinde kist vardı. Tanzanya’da teşhis konuldu ancak ameliyatın yapılamayacağı söylendi. Türk doktorlar Jeremy'i ameliyat edebileceklerini söylediğinde çok sevindik. Oğlum, ameliyattan bir gün sonra günlük hayatına döndü. Türkiye'den çok memnun kaldık. Çevremdeki herkese tavsiye edeceğim" dedi.
“Evine Gidebilecek Duruma Geldi”
Jeremy'nin ameliyatını gerçekleştiren Öğrenci de, Jeremy'nin beynindeki araknoid kist olduğunu belirterek, "Araknoid kist, beynin herhangi bir anormalliğinden gelişen bir kist değil. Bu kist, tamamen beynin içinde olan omurilik sıvısının kistik bir yapı alarak beyne bası yapması sonucu oluşur. Kanser değil ama büyüdüğü için beyne baskı yapıyor. Jeremy'nin ameliyatını yaptık, ertesi gün evine gidebilecek duruma geldi. Kafa içinde herhangi bir yapıyı bozmadan beyin dokusuna zarar vermeden kistik yapıda minik bir alan açarak tedaviyi gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.
Ameliyattan birkaç gün sonra normal hayatına dönen Jeremy, yaşıtlarının yaptığı her şeyi yapabilecek durumda.
Benzer Yazılar
Kalbi duran Remzi Sönmez'in vücudu soğutuldu ve yaşama geri döndürüldü. İşte Remzi Bey'in sıra dışı hikayesi!
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi, “17 Kasım Dünya Prematüre Günü” kapsamında prematüre bebekler ve ailelerini ağırladı.
Çok riskli olan bu ameliyatı atlatan olan yaşlı kadın, şuanda tüm işlerini kendi başına halledebiliyor.
Karbondioksit anjiyografiyi Türkiye’ye öğretiyoruz.
Hastanemize gelen yaralı hastalarımızın durumunu ise İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar, değerlendirdi.
Hanım Yaş'ın kalp kapağı, 45 dakika içerisinde, dikiş gerektirmeyen sığır kalp zarından hazırlanan kapak ile değiştirildi.
Türkiye’nin ilk ve tek öğrenci odaklı cerrahi kuruluşu olan O’SIG (Okan Surgery Interest Group), ilk kongresini gerçekleştirdi.
SP, gelişimini sürdüren beyinde oluşan bir hasara bağlı kalıcı hareket ve postür bozukluğudur. Bulaşıcı bir hastalık değildir
Zalim İstanbul’un 9. bölüm çekimlerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduk.
50 ülkeden 364 sporcunun katıldığı Okçuluk Dünya Kupası'nda ülkemizi temsil eden Mete Gazoz-Yasemin Ecem Anagöz ikilisi, bronz madalyanın sahibi oldu.