Bize Sorun

Aşağıdaki formu doldurarak bilgi talep edebilirsiniz.

7/24 Yanınızdayız

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Yaklaşımımız

İşyerinde çalışma koşulları ve değişen yaşam tarzı nedeniyle modern tıpta Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün önemi artmaktadır. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Acıbadem Polikliniği'nde Fizik Tedavi Bölümü’nde nörolojik, ortopedik, pediyatrik, geriatrik, jinekolojik, ürojinokolojik ve romotolojik hastalıklarda rehabilitasyon ve tüm kas-iskelet sistemi hastalıklarıyla, ağrılarının tanısı konulmaktadır. Uzman doktorlar ve ileri teknolojik cihazlar sayesinde bu hastalıkların tedavisi yapılmaktadır. Ayrıca hastanemizde ağrıların nedenini ortadan kaldırmaya yönelik önleyici fizyoterapi hizmeti de sunulmaktadır.

Güven, güleryüz ve hasta odaklı bakım anlayışını bir araya getirmeyi başaran İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü’nde bilimsel çeşitli tedavi metodları geliştirilerek uygulanmaktadır. Hastanemizin Fizik Tedavi Bölümü’nde deneyimli uzman doktorlarımız ve fizyoterapistlerimizden oluşan ekibimiz ile poliklinik, servis ve yoğun bakım hastalarına multidisipliner anlayışla hizmet verilmektedir. İstanbul İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü’nde çeşitli tedavi metodları geliştirilerek uygulanmaktadır. Bunlardan bazıları aşırı el ve ayak terlemelerinin yanında, koltuk altı terlemeleri, iyontoforez yöntemi ile tedavisi, vaginismusta biofeedback tedavisi gibi yeni geliştirilen metotlar yürütülmektedir.
 

Fizik Tedavi Bölümü’nde verilen hizmetler:

- Nörolojik Rehabilitasyon

- Ortopedik Rehabilitasyon            

- Ergoterapi

- Robotik Rehabilitasyon

- Reformer ve Klinik Pilates

- Spor Sakatlanmaları ve Sporcu Sağlığı Rehabilitasyonu 

- Omurga Sağlığı ve Rehabilitasyonu

- Skolyoz Rehabilitayonu ( Schroth Rehabilitasyon )

- Geleneksel Tamamlayıcı Tıp ( GETAT ) Ozon / Mezoterapi/PRP/Kuru İğneleme

- Manuel Terapi

- Aqua Terapi ( Havuz Tedavisi )

- Pediyatrik Rehabilitasyon

  • Duyu Bütünleme
  • Uzay Terapi

Fizik Tedavi Yöntemleri
Sıcak tedavisi

Sıcak tedavisi;

-Kan akımını artırır.

-Sinir iletim hızını artırır.

-Tendon ve kollajenin uzama kabiliyetini artırır.

-Eklem sertliğini azaltır.

-Genel relaksasyon sağlar.

-Ağrıyı azaltır.

-Hidroterapi.

Soğuk tedavisi

Soğuk tedavisinde coldpack uygulanır. Soğuk tedavisi; ödemi, ağrıyı, kas tonusunu azaltır ve kas spazmını çözer.

Ultrason tedavisi

Cilt ve cilt altı yağ dokusundan çok, derin dokularda (kas, tendon, ligaman ve kemikte) ısınmaya yol açan bir yöntemdir. Ultrasonun dokulardaki sıvının hareketini sağlayan mikromasaj etkisi de vardır; ödemli dokularda bu etkiden yararlanılır, yara iyileşmesini hızlandırılır.

Lazer tedavisi

Fizik tedavide düşük yoğunluklu, ısıtıcı etkisi olmayan lazer kullanılır. Dolaşımı, biyolojik aktiviteyi artırır, hücreler arası ilişkiyi düzenler, kollajen sentezini artırır ve doku iyileşmesini hızlandırır.

Aralıklı pnömatik kompresyon tedavisi

Aralıklı basınç uygulayarak toplardamarlar ve lenf damarlarındaki sıvının kol veya bacaktan kalbe doğru pompalanmasını sağlar. Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur. Ödem ve lenfödem tedavisinde uygulanır.

Elektrik stimülasyonu

TENS deri üzerine yerleştirilen yüzeysel elektrotlar aracılığıyla uygulanan ağrı kesici elektrik akımıdır. Elektrik akımlarıyla ağrının omurilik seviyesinde iletimini baskılar.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında elektrik akımlarının kullanım amaçları:

-Ağrıyı azaltmak

-Sağlıklı kası güçlendirmek

-Zayıf kası güçlendirmek

-Kas spazmını çözmek

-Ödem tedavisi

Devamlı Pasif Hareket Cihazı (Continuous Passive Motion - CPM)

CPM cihazı, sıklıkla diz cerrahisi sonrasında ortopedik rehabilitasyon programında eklem kıkırdağının beslenmesini artırmak, eklem hareketini sağlamak ve efüzyonu önlemek için kullanılır.

Traksiyon

Traksiyon, çekme kuvvetiyle yumuşak dokuları germeye ve eklem yüzeyleri ve kemik yapıları birbirinden ayırmaya yarayan bir tekniktir. Manuel, mekanik, motorize veya hidrolik olabilir.

Traksiyonun omurgadaki etkileri:

-Omurlar arasındaki aralığı genişletir.

-Omurga çevresindeki kasların gerilmesini ve kas spazmının çözülmesini sağlar.

-Omurgadaki arka eklem aralıklarını genişletir.

-Disk basıncını azaltır.

-Traksiyon disk hernisi (fıtık) tedavisinde kullanılır. Ciddi kemik erimesi, kireçlenmeye bağlı çok seviyeli bel fıtığı, omurgada stabilite kaybı, omurgada kırık, ciddi omurilik basısı, enfeksiyon ve tümör varlığında uygulanmaz.

Masaj

Ortez uygulamaları

Vücudu desteklemek, düzeltmek, hareketini engellemek ve fonksiyonel hareket sağlamak amacıyla kullanılan cihazlara ortez denir. Yürüme ortezleriyle amaç; hastayı ayağa kaldırmak ve yürütmektir.

Biofeedback

Biyofeedback vücudun fizyolojik fonksiyonlarını öğrenerek kontrol etmektir. Elektronik cihazlarla işitsel ve görsel sinyaller göndererek kişiye fiziksel fonksiyonlarla ilgili bilgi veren ve kişinin bu bilgileri kullanarak fonksiyonlarının farkında olmasını ve değiştirebilmesini sağlayan bir yöntemdir.

Kuru İğne Tedavisi Nedir?
Kuru İğne Tedavisi Nedir?

Kuru iğne yöntemi, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında tercih edilen bir tedavi yöntemidir.

Devamı

Alfa Lipoik Asit Nedir?
Alfa Lipoik Asit Nedir?

Alfa Lipoik Asit Nedir?

Devamı

Glutatyon Tedavisinin Faydaları
Glutatyon Tedavisinin Faydaları

Glutatyon, vücudumuzda hücre içinde üretilen en önemli antioksidandır. Yaş aldıkça, stres, bozucu çevresel faktörlerin etkisiyle azalır.

Devamı

İnme Rehabilitasyonu Nedir?
İnme Rehabilitasyonu Nedir?

İnme, beyin damarlarında tıkanıklık (pıhtı atması ya da zamanla yavaş yavaş damar çapının daralması) ya da kanama sonucu, beynin bir bölgesinin kanlanmasının bozulması sonucu beyin dokusunda meydana gelen travmatik olmayan harabiyettir.

Devamı

Proloterapi Nedir? Faydaları Nelerdir?
Proloterapi Nedir? Faydaları Nelerdir?

Proloterapi, kas ve eklem ağrılarında meydana gelen ağrı ve zedelenme gibi durumların iyileştirilmesi sürecinde kullanılan tıbbi bir tedavi yöntemidir.

Devamı

Fasya Nedir?
Fasya Nedir?

Fasya derinin altında bulunan konnektif doku (bağ doku) liflerinden oluşan bir yapıdır. Tüm vücuttaki sistemlerle bağlantısı vardır ve kan kadar hayati öneme sahiptir. Fasyanın olmaması durumunda; kaslar yumuşak bir et kıvamına gelir, organlar hızlı bir şekilde dağılır ve kemikler ufalanır.

Devamı

Bel ve Sırt Ağrısı Yaşayan Kişiler İçin Uyuma Pozisyonları
Bel ve Sırt Ağrısı Yaşayan Kişiler İçin Uyuma Pozisyonları

Bel veya sırt omurlarında meydana gelen bir rahatsızlık, boyun omurgasını da etkiler. Omurganın etrafındaki kaslar birbirleriyle iç içe geçmiş durumdadır. Bel ve sırt sağlığı için oturuş, duruş ve uyuma pozisyonlarına bu yüzden dikkat edilmesi önemlidir.

Devamı

Kayropraktik Tedavi Nedir?
Kayropraktik Tedavi Nedir?

Kayropraktik tedavi, yüksek hız ve düşük basınç ile kas-iskelet sinir sitemi üzerine uygulanan, yapılan müdahale ile sinir yollarının açıldığı doğrudan düzeltme yöntemidir.

Devamı

Kuyruk Sokumu Ağrısına Ne İyi Gelir?
Kuyruk Sokumu Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kuyruk sokumu bölgesinde meydana gelen ağrı; oldukça rahatsız eden bir ağrıyken kişilerin aynı zamanda, oturup kalkma gibi günlük yaşamlarında sık yapılan aktiviteleri de kısıtlayan bir ağrı çeşididir.

Devamı

Fibromiyalji Nedir? Belirtileri Nelerdir?
Fibromiyalji Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Fibromiyalji, genellikle duyulan kas ağrıları ve vücudun belirli noktalarındaki kronik ağrı ile birleşen yumuşak bir doku romatizmasıdır. Belirtiler subjektik olup, herhangi bir test ile ölçülememektedir.

Devamı

Belde Kanal Darlığı Neden Olur?
Belde Kanal Darlığı Neden Olur?

Bel ve sırt bölgesinde ağrı, uyuşma hissizlik gibi belirtilerle kendisini gösteren belde omurilik kanalı daralması neden olur? Omurlarımız; omurilik ve sinir lifleri adı verilen yapılarının korunmasını sağlayan kemik yapılardır.

Devamı

Kas İskelet Sistemi Ağrılarında Proloterapi Tedavisi
Kas İskelet Sistemi Ağrılarında Proloterapi Tedavisi

Proloterapi; iyileşmeyi tetikleyen vücudun iyileşme mekanizmalarını kullanan bir tedavi yöntemidir. Bağların güçleri zayıfladığında yıprandığında özellikle bağların kemiğe tutunduğu noktalara yapılan bir enjeksiyon tedavisidir.

Devamı

Karpal Tünel Sendromu Nedir?
Karpal Tünel Sendromu Nedir?

Karpal tünel sendromu aslında, ellerimizin bizlere yorulduğunu belli eden bir rahatsızlıktır. El, bilek ve parmaklarda gelişen sinir sıkışması ile kendisini gösteren karpal tünel sendromu; tedavisi çok basit olan, ancak tedavi edilmedi zaman ilerleyen bir rahatsızlıktır. Karpal tünel, sinir sıkışması olarak da bilinir.

Devamı

Fibromiyalji Sendromu Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?
Fibromiyalji Sendromu Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Fibromiyalji sendorumunda ağrılar çoğunlukla; basıya duyarlılık, ellerde-yüzde-ayaklarda tutukluk ve şişmeler, yorgunluk ve uyku bozuklukları ve diğer şikayetlerle seyredebilir.

Devamı

Fıtık Nedir? Neden Olur?
Fıtık Nedir? Neden Olur?

Bir organın onu yerinde tutan kas ya da dokulardaki boşluklardan faydalanarak dışarı

Devamı